reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

olis23 co do tego wozka to ja tez bylam nim zainteresowana, ale mi przeszlo jak zobaczylam wykonanie wozka mikado dla jednego dzieciaczka. Gosc w sklepie odradzal. Jest dosc slabe. Konstrukcja wozka tez nie jest zbyt mocna, stabilna, a przy dwojce to chyba powinna byc. Na zdjeciach wyglada super to fakt. Ja w sumie zdecydowalam sie na tani wozek gleboki Twinstar tez z allegro bo znalazlam pare opinii ze jest ok a wiosna lub latem pewnie kupimy jakas lekka spacerowke.

reklama
Czesc dziewczyny!Po dlugim czasie :-)Moje male rosna jak na drozdzach.frida ma juz 3500,a raija 3300 :-D zmienilam mleko na niemieckie Baby Dreem i zajadaja az im sie uszy trzesa :zawstydzona/y:Po Bebilonie byly ciagle glodne :no:Chcialy jesc co 1,5 godz.teraz wytrzymuja bez problemu trzy godz.dzieki bogu,bo w nocy moge sie dzieki temu wyspac!Zreszta Bebilon wystarczyl mi na gora 3 dni,a to 40 zl :no:Baby dreem taka sama pucha kosztuje 17 zl i jest bardziej tresciwe!Niemcy maja bardzo firmy specjalizujace sie w produkcji mleka,itp.Zawsze bardzo dbaja o jakosc ,jesli cos przeznaczone jest dla dzieci:-)

hej dziewczynki:)
Dzisiejszy upał mnie dobija,ciagle mocze nogi w zimnej wodzie ehh..
Jedynka mi tez sie podobaja te ubrankawłasnie u tej agi i po przyjsciu okazuja sie bardzo ladne.
Lona ten boboland faktycznie jest fajny,podobaja mi sie szczegolnie te rzeczy do pielegnacji,karmienia,biustonosze itd.a wiesz moze czy ta poduszka do karmienia bliźniąt moze sie sprawdzic,kupilas ja?

dziewczyny no wlasnie kupujecie poduszke do karmienia bliźniąt?czytalam bardzo duzo dobrych opini ze pomaga w karmieniu blizniat rownoczesnie..

Kasiona co to za kryzys cie dopadl,juz blizej konca niz dalej:)glowa do gory.mi lekarka za bardzo nie poradzila dzisiaj nic na to twardnienie,zbadała mnie,szyjka w porzadku- dluga,kanal zamkniety.nospa 3xdziennie i malo wysiłu i oczywiscie obserwacja.ale we wtorek ide do tego jakby ktory mnie prowadzi mozna powiedziec bardziej,bede rodzila u nego w szpitalu,robi mi usg itd.zobaczymy co on powie.tam ktoras dziewczyna pisala ze magnez brac??ja chyba mam w tych moich witaminach go..oby bylo lepiej.

Jedynka,wiem,ze kees twin alu nie przypadl ci do gustu,ale powiem ci jedno i to szczerze- nie zamienilabym go na zaden inny!Wiesz ,jak nie ma sie doswiadczenia i porownania z innymi wozkami,to trudno radzic,ale ten,ktory ja mam jest po prostu strzalem w 10 tke :-):-):-)Prowadzi sie go jedna reka,lekki jak piorko,zwrotny!!!POLECAM :-)

akosua witajj ponownie:) widzialam zdjecia twoich księżniczek..śliczne! no po prostu male miss :)

Justella a no jakis taki maly kryzys mnie dopadl ale juz lepiej :) idziemy z moim ukochanym dzis wieczorem na kolacyjke to sie rozerwiemy troszku :)

hej dziewczyny!ja nadal w domku nad jeziorkiem, duzo siedze, ale ja sieziec nie moge bo mnie wszytsko boli hihihi, a to gdzies pojedziemy nad jeziorko, a to z mala cos porobie i niby nic a wieczorem padam jak kafka......caly bok mnie boli i mam wypchany wam tez dzidzie wchodza w boki, prawie ze na plecy?a jeden w samym dole, w samym pecherzu:)

kasiona mialas chyba racje ztymi ruchami, bo czuje ich co raz wiecej:)me serce sie raduje jak czuje te ruchy, nawet te bolace, moze bolec!!!!!!! a te skurcze to wiem ze juz moga zdarzac sie wczesniej i nie sa niebezpieczne a czy tobie cos lekarz przepisal, bo chyba od razu powienien. smacznej kolacyjki, pozazdroscic tego wloskiego jedzonka, mniaaaaaam!!!!!

justella kochana ja od zakonczonego 3go m-ca biore magne b6, lekarz z poznania mi przepisal i lekarz w gdansku potwierdzil ze nadal mam brac, poza tym feminatal i zelazo ja mam mocne zelazo, bo ostattnio krwinki mi sie pogorszyly i ja biore duphaston i chyba juz do konca ciazy bede brala, ech....:). ta aga ma superowe ciuszki, czekam na poznanie plci:) i tez cos kupie dobre sprawdzone angielskie firmy, cora tez chodzila w angolkach, zreszta nadal chodzi i mam porownanie

akosua witaj mamusia:) a gdzie to mleko kupujesz pytam na wszelki wypadek, bo tez chce mlekiem modyfikowanym karmic i jak w ogole twoje piersi nie zbuntowaly sie , nie puchna ci itp.?bo ja sie tego boje, ze nagle dostane nawalu pokarmu, a jak maluchy zaczne przystawiac to wiadome ze beda produkowaly mleko moje cycki......slyszalam o tabletkach po ktorych od razu zanika pokarm....usciskaj swoje dziewczynki:) pisz czesciej, jak dajesz rade z trojeczka, zmeczona, bo mnie tez czeka trojka dzieciaczkow 1+2:)pozdrowki!!!!!!

Justysia,mleko kupuje w Rossmanie!Jestem mega zadowolona,bo nie maja kolek ,mleczko antyglutenowe i bio/niemcy maja prawie wszystko co dla dzieci-bio/ :-)Naprawde oplaca sie je kupowac.Zobaczysz ile mleka idzie na pocztku.Masakra :szok:Te za 40 zl starczalo na gora 3 dni.W miesiacu wychodzilo jakies 350 zl na samo mleko.doliczyc pieluchy ....:szok:
A tabletki to Bromergon.Zalecane przez piersze 4 dni brac po pol tabletki,5 dni cala,a pozniej znowu po pol przez 3 dni.Jesli poczujesz po odstawieniu,ze pokarm troche sie zbiera to wez cala przez 3 dni.Najlepiej brac je wieczorem.Mi po tych tabletkach nic nie bylo,ale niektore kobiety skarza sie na bole glowy.Tabletki na recepte :-)Kosztuja grosze.

hej
Kasiona to milej kolacyjki,niech ci samopoczucie sie poprawi,tzreba korzystac poki mozna wyjsc hhehe:)nie zartuje mysle ze pozniej tez raz na jakis czas sie da ze soba spedzic chwile samna sam:)))wlasnie bede zamawiala od tej majki zobaczymy ci przyjdzie:)
Justysia007 ja biore tez feminatal,zelazo i luteine i tez juz raczej do konca to tak jak duphaston tez progesteron.ale magnezu nie biore dodatkowo.na co on dziala na te skurcze??zapytam lekarza we wtorek:)wypoczywaj sobie ile sie da:)
ciekawe co u matki polki bo sie nie odzywa??i ciekawe co u ani z miechowa(miala isc w zeszły piatek do szpitala)mam nadzieje ze wszystko dobrze.czekamy na wiesci:))
pozdrawiam goraco!

Witam z rana!!!
Wczoraj miałam ostatnia wizyte u lekarza.Napisałam dość dużo i wcieło mi całego posta:wściekła/y:Drugi raz mi sie nie chciało pisać,bo internet coś mulił.
Z dziećmi wszystko ok,szyjka ładnie trzyma,tylko moje samopoczucie jest nie najlepsze.Wszystko mnie boli,nogi jak balony,że nie moge chodzić.Ale juz niedługo bedę tulić swoje maleństwa:-).W poniedziałek idę już do szpitala,a w czwartek cesarka.Lekarz chciał juz dzisiaj mnie położyc do szpitala,ale poprosiłam żeby jednak po weekendzie.Chcę jeszcze spedzić ten weekend z mężem i córeczką.To juz ostatni w takim składzie:-D
Córka ma już wakacje od przedszkola i odlicza dni do narodzin siostrzyczek.Nie może się doczekać.Od poniedziałku idzie na obóz żeglarski.Jest mega zadowolona,tylko mama troszke przestraszona:szok:

My kupiliśmy wózek Mikado duet.Zastanawiałam się bardzo nad wyborem wózka.Był z tym ogromny problem.Nie widziałam go w realu,tylko tyle co na allegro.Ale jak przyszedł i mąż go złożył to bardzo mi się spodobał.Jest w miare leciutki i prowadzi się go bardzo leciutko dzięki kołom skrętnym.Okaże się dokładniej jak z dziewczynkami zaczniemy chodzić na spacerki.

reklama
Witajcie Mamuski z rana:)
Kolejny dzien pieknej pogody...znow bede ukrywac sie przed palacym sloncem choc w domu to tylko depresji sie moge nabawic:)
Justella ja tez jestem na progesteronie od poczatku ciazy..pierwsze na ewentualne podtrzymanie a pozniej to juz lekarka stwierdzila, ze lepiej byc na luteinie, nie ukrywam, ze biore ja w kratke..no ilez mozna:p rowniez biore feminatal 400 plus magnefar i rutinoscorbin bo bywa, ze mi sie krew puszcza z nosa.
Kasiona - mam nadzieję, ze kolacyjka sie udala:) aj zazdroszcze tego pysznego wloskiego jedzenia..jak twoj brzusio? twardniej? moj wczoraj byl jak skala ale to dlatego, ze maluchy sie na tatusia tylkami wypiely i prawie wyskoczyly przez skore.
Ttolaa - juz cesarka blisko..dopadl cie stres? ja mam niespelna tydzien po tobie ale juz czuje sie sie boje jak cholera...raz radosc a raz panika
Akosua - ja zakupilam sobie Nana ale po twojej rekomendacji biegne do Rossmana:)

Do góry