reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny!!!!Ja dzisiaj mam ostatnia wizyte u mojego lekarza
g005.gif
A w poniedziałek do szpitala i za tydzień rozwiązanie(cc)
clap.gif

Nie moge uwierzyć,że to już.Z jednej strony cieszę się,że już będzie po wszystkim,a z drugiej strony to sie boje,cesarki i jak później dam radę.
Jest mi juz tak ciężko,nie moge prawie chodzic.Wszystko mnie boli,nogi mam spuchnięte jak balony.Nawet jak leżę i nie chodzę to mam spuchnięte,po nocce też mi nie schodzi opuchlizna.
Moja córcia od dzisiaj mam wakacje.Wczoraj była ostatni dzień w przedszkolu.Codziennie odlicza dni do narodzin siostrzyczek.Nie może juz sie doczekać.Od poniedziałku bedzie chodzic na dwu tygodniowy obóz żeglarski
g005.gif
Troszke jestem tym przejeta,ale niech chociaż ma cos z wakacji.W tym roku nigdzie nie jedziemy,więc by sie wynudziła za bardzo,a tak będzie miała zajecie.

No i zmierzyłam sobie obwód w pasie i mam 119 cm,czyli nie jest tak źle przy końcówce.

reklama
ttolaa - zazdroszczę Ci, że to już niedługo, mi zostało ok 9 tygodni. Mam pytanie z innej beczki czy któraś z Was też tak miała albo chociaż słyszała? Otóz od jakiegos czasu cierpnie mi skóra na kawałku brzucha zaraz pod piersiami po prawej stronie, wysypki żadnej nie mam czasem swędzi ale przechodzi po jakimkolwiek kremie. Nie iem co to może byc :/

Witaj Olis23 na forum:)
niestety nie mam pomyslu co to moze byc takie cierpniecie,zapytaj lekarza przy kolejnej wizycie...na kiedy masz termin? wstaw sobie suwaczka to bedziemy widziec co i jak:)
ttola - ja 14 lipca szpital i z jednej strony sie ciesze a z drugiej to boje sie cesarki i tego jak sie bede czula po:S dla mnie to pierwsza ciaza i wszytko jest jedna wielka niewiadoma
pzdr

Ostatnia edycja:
ttolaa - zazdroszczę Ci, że to już niedługo, mi zostało ok 9 tygodni. Mam pytanie z innej beczki czy któraś z Was też tak miała albo chociaż słyszała? Otóz od jakiegos czasu cierpnie mi skóra na kawałku brzucha zaraz pod piersiami po prawej stronie, wysypki żadnej nie mam czasem swędzi ale przechodzi po jakimkolwiek kremie. Nie iem co to może byc :/

ja miałam coś takiego w ciąży - nazwałabym to raczej mrowieniem i u mnie to było na górze brzucha pod piersiami. Lekarka powiedizała że jest to jakis ucisk na nerwy. Nie ma się czym przejmować - tylko upierdliwe to to jest.

czesc dziewczynki!
Lona pytalas o jakas masc. Mi lekarz przepisal clotrimazolum i jest po nim troche lepiej, ale nie wiem czy bez recepty mozna kupic. Poza tym niezawodny jest plyn lactacyd.

Ttolaa ale super ze juz niedlugo swoje skarby bedziesz tulic :-)

Justella patrzylam na ta age to rzeczywiscie ma fajne rzeczy moze sie skusze. Poki co musze poczekac na wszystkie przesylki i popatrzec czego mi jeszcze brakuje. Jestem zla bo ktos wyslal mi paczke nie na ten adres co mam podany na allegro i troche to potrwa zanim ciuszki dotra do mnie.

Mi nie cierpnie skora ale mam czesto takie uczucie troche wyzej nad pepkiem jakbym miala siniaka od srodka. Ale to wlasnie chyba szkraby cos naciskaja, jakis nerw i tak boli. Nie jest to przyjemne. I ostatnio mam czaasem takie uczucie ciezkosci jak leze w srodku brzucha jakby ktos mi cegle wlozyl...macie cos podobnego?

W sobotę mam wizytę u lekarza to mu powiem co i jak. Ale stawiam na ten nerw. Mam nadzieję, że suwaczek się ukazał:)

Jedynka - dzieki za ten clotmatrizolum - z tego co pamietam to jest bez recepty...alez nie miala kiedy lekarka na wakacje pojechac:p co do tego uczucia ciezkosci to mam tak samo, a jak juz polozylabym sie na plecach to masakra- nie mam czym oddychac bo czuje jakby mnie caly worek ziemniakow przygniotl:S i mam identyczne odczucia przy pepku..jakby wewnatrz byl siniak ale to napewno nasze smoki wbijaja lokcie, kolanka czy co tam maja pod reka:)
Olis23 - pewnie to ten nerw..wydaje sie bardzo prawdopodobne, w koncu maluszki rosna i wszedzie cos uciskaja, a ile twoje malenstwa waza? jaka plec?
Justella - faktycznie te ubranka na allegro sa przesliczne, chyba zamowie pare, moze wiekszych bo na pierwsze m-ce to chyba juz mam - wyjdzie w praniu o czym zapomnialam.
ps sprawdzilas ten boboland? poza ubrankami jest tyle tego do kupienia a tam jakos mi sie dobrze przegladalo te strony i o wielu rzeczach sobie przypomnialam
Dziewczyny,
jakie kupujecie butelki...ja zglupialam jak zaczelam sie wgryzac w te opisy...jakies udziwnione systemy powprowadzali, ze butelka juz nie jest butelka ale samosterylizyjaca sie, odpowietrzajaca niewiadoma:)

witam dziewczynki, co za gorąc masakra..jestem taka słaba a dzis daje jeszcze korepetycje...i nie moge odmówić bo to juz byłby 3 raz z rzędu...
witam nowa mamusie olis23 i zapraszam od razu na watek wrzesniówek :)

Lona i Tola wy już już ale super :)

Lona jesli chodzi o butelki to maja znajoma farmaceutka polecila mi na poczatek chicco www.chicco.pl - wszędzie tam, gdzie dziecko: 0m+, Karmienie, Fizjologiczna butelka plastikowa do karmienia z kauczukowym smoczkiem (zakrzywiona) 250 ml. te ztymi ciemnymi smoczkami sa ponoc bardziej miekkie i maluszkowi sie lepiej ssie..a pozniej avent..

Po wczorajszym przegladzie widze ze nie mam wogole nic cieplejszego, zadnej bluzy spodenek...ale to chyba zakupie juz po porodzie...wogole to jakis kryzys mnie zlapal..

reklama
Lekarz na dwóch usg widział dziewczyny, ale w razie W mam kilka sztuk niebieskich ubranek ;) 3 tygodnie temu ważyły po 750g to był 24 tydz, lekarz zapowiedział poród na mniej więcej 36 tydz, piszecie o twardnieniu brzucha, też przez to przechodzę, mówiłam lekarzowi, pomacał brzuch, zbadał, nic niepokojącego nie stwiedził, jeśli skurcze są bezbolesne to nie ma się co martwić, biorę na to magnez 3xdz, a jak panienki za bardzo szaleją to nospe 3x bo w sumie mam takie serie tych skurczy np po 3 dni i często. Wątek jest bardzo obszerny, brakło by mi dnia żeby wszystko przeczytać, mam pytanie czy któraś z Was ma lub ma zamiar kupić lub wie cokolwiek na temat tego wózka?: MIKADO DUET wózek dziecięcy dla bliźniaków (1087398442) - Aukcje internetowe Allegro z góry dziękuję

Do góry