reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam Was dziewczyny.....ja juz sie przedstawialm na watku ciaza blizniacza....no i zalozylam tez watek kwietniowe blizniaki....:tak:.... i jestem mama osmiomwiesiecznych blizniaczek....urodzily sie 13 kwietnia w 39 tygodniu silami natury z waga 2980g i 3030g....

Jesli macie jakies pytanka to prosze....sledze Wasz watek bo sama niedawno nosilam pod serduchem dwojeczke....:tak::tak::tak:

A no i dodam ze moje szczescia to Amelia i Alicja ( zreszta imionka saprzy suwaczku), a mialy byc Amelia i Emilai.....ale dobrze ze w ostatniej chwili zmienilismy zdanie bo i tak oba imiona sa na A i w pospiechu czasami sie myla....:-00000000

Ostatnia edycja:
reklama
moniora - cholercia, mam nadzieję, że nic u Ciebie sie nie wydarzy jeszcze i nocka przyniesie Ci uspokojenie tych obajwów. Ja leżę dziś więcej niż zwykle i chyba trochę mi lepiej. Daj znać jutro czy Ci przeszło.

malakurka - pewnie masz rację. Ja często panikuję. Za bardzo wpatruję sie w swoje ciało i szukam dziury w całym. Ale chyba nie dam rady się pozbyć tej denerwującej cechy, taki juz mój urok :sorry2: Powodzenia na jutrzejszych badankach - oby wyniki były dobre!

jola466 - witaj! Sorki, ze Cię nie dopisałam, ale spisując listę doszłam wstecz do 100 strony i padłam :-( Zaraz jednak się poprawię. A powiedz, jak sobie radzisz z dziewczynkami? Który etap był najtrudniejszy? Czy one juz przesypiają choć większość nocy czy jeszcze Cię budzą co chwilę?

I my calym naszym stadkiem tez sie meldujemy.. Ale tu porzadek;-)

Kurcze, a mnie do tych bóli w stawach biodrowych dołączyło się takie niezbyt przyjemne kłucie w pochwie od czasu do czasu. Zwłaszcza jak się ruszam. Martwię się, czy przypadkiem nie skraca mi sie ta szyjka coraz bardziej :confused: Miała któraś z Was takiego?

Mam dokladnie to samo.... od kilku dni i nie bardzo wiem co tam sie dzieje. Nieprzyjemne w kazdym razie uczucie... tak wiec dolaczam sie do pytanka..
pozdrawiam Was wszytkie i zycze Wesolych Swiat,

Witam się i ja/ My już pisałam kiedyś, spodziewam się bliźniaczek Danusi i Dorotki :)

w sprawie samopoczucia to od kilku dni z dnia na dzien niestety się pogarsza :( wczoraj prawie cały dzien przeleżałam a i tak nie było wesoło a w nocy miałam jeszcze bonusową migrenę i dziś ledwo żyję :( no ale byle do stycznia,,,
Pozdrawiam ciepło i miłego dzionka życzę :)

witajcie
jola super twoje dziewuchy,podejrzewam,że mamy milion jeden pytań, ale w terminie urodziłaś pozazdrościć mam nadzieję,że i My dotrwamy,aż tak długo
mnie ostatnio nachodzą obawy w stylu jak ubrać takiego niemowlaka niby głupie,ale skąd mam to wiedzieć czy powinnam założyć body,pajacyka,itp. w jakiej kolejności, jak ubrać dzieci jak urodza się w marcu,niby czytam, ale mam nadzieję,że mnie olśni jak się bliźniaki urodzą
po raz któryś pewnie trzeba poszukać wątek wyprawki dla bliźniaków, Jola może byś Nam coś poradziła w stylu ile na początek czego, nie wiem jeszcze chyba śpię jednym okiem
nareszcie tylko -5, a nie -15 dziś reszta zakupów sprzątanie łazienek,koszmar więc zawitam pewnie wieczorem
pozdrowienia:-)

Witam się i ja/ My już pisałam kiedyś, spodziewam się bliźniaczek Danusi i Dorotki :)

w sprawie samopoczucia to od kilku dni z dnia na dzien niestety się pogarsza :( wczoraj prawie cały dzien przeleżałam a i tak nie było wesoło a w nocy miałam jeszcze bonusową migrenę i dziś ledwo żyję :( no ale byle do stycznia,,,
Pozdrawiam ciepło i miłego dzionka życzę :)
Moje noce sa juz prawie bezsenne, rano nerwy zeszly, bo chce jeszcze je potrzymac, ale z czasem jest coraz gorzej. W sumie nawet nie odczuwam potzreby spania.

witajcie
jola super twoje dziewuchy,podejrzewam,że mamy milion jeden pytań, ale w terminie urodziłaś pozazdrościć mam nadzieję,że i My dotrwamy,aż tak długo
mnie ostatnio nachodzą obawy w stylu jak ubrać takiego niemowlaka niby głupie,ale skąd mam to wiedzieć czy powinnam założyć body,pajacyka,itp. w jakiej kolejności, jak ubrać dzieci jak urodza się w marcu,niby czytam, ale mam nadzieję,że mnie olśni jak się bliźniaki urodzą
po raz któryś pewnie trzeba poszukać wątek wyprawki dla bliźniaków, Jola może byś Nam coś poradziła w stylu ile na początek czego, nie wiem jeszcze chyba śpię jednym okiem
nareszcie tylko -5, a nie -15 dziś reszta zakupów sprzątanie łazienek,koszmar więc zawitam pewnie wieczorem
pozdrowienia:-)
Mam podobnie, bo szykuje te ciuchy, ale ciagle niewiem. Jedno czego jestem pewna to że na gole cialko napewno kaftanik zaloże, bo jak sie zmienia pieluche to zeby do naga nie rozbierac i zeby kaftanik zosstawal, a na to mysle pajaca rozpinanego. A dalej to niewiem ile wartsw, to chyba zalezy.

Hejka dzielne Kobietki!
Również spodziewam się bliźniaków... Obecnie jestem w 30tc i właściwie dopiero teraz zaczynam panikować... Po prostu się BOJĘ... Chłopaki rozwijają się prawidłowo - co najbardziej mnie cieszy, jednak... nadal nie ustaliliśmy dla nich imion, nie wiemy też na jaki wózek się zdecydować, w co mam ubrać synków wychodząc ze szpitala... Ehh
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo spokoju w tych przedświątecznych dniach.

Ostatnia edycja:
Hejka dzielne Kobietki!
Również spodziewam się bliźniaków... Obecnie jestem w 30tc i właściwie dopiero teraz zaczynam panikować... Po prostu się BOJĘ... Chłopaki rozwijają się prawidłowo - co najbardziej mnie cieszy, jednak... nadal nie ustaliliśmy dla nich imion, nie wiemy też na jaki wózek się zdecydować, w co mam ubrać synków wychodząc ze szpitala... Ehh
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dużo spokoju w tych przedświątecznych dniach.
witaj fionka na blizniaczym forum. ze strachem nie jestes sama. ja tez sie boje co bedzie jak dzidzie sie pojawia;) poki co podpatruje kuzynki i kolezanki z niemowlakami, dobrze, ze mam ich duzo;)

reklama
mamaAlexa - Troche mnie pocieszasz, ze masz podobne objawy. Może to w takim razie normalne? Kurcze, oszaleć można czasem od tych różnych dolegliwości. A co do porządku na stronie, to zobaczymy jak długo uda mi się go utrzymać ;-)

agaB - witaj :-) Te nasze końcówki ciąży chyba nieźle nam dadzą do wiwatu. Ja się stresowałam całą ciążę o najróżniejsze rzeczy i myślałam, że końcówka to już będzie spokojna. Ale gdzie tam! Ja myślę, że my matki to juz tak do końca będziemy mieć, zawsze będziemy się martwić o te nasze dzidziołki :-)

Gosia - nie przejmuj się, wszystkiego się nauczymy. Ja ostatnio zostałam wyśmiana przez moją matkę bo chciałam ubierać dziecko najpierw w śpiochy, a potem w kaftanik, a to podobno odwrotnie trzeba. Eh, zazdroszczę Ci, że możesz jeszce po sklepach pochodzić i w domu coś zrobić...

fionka k - witaj :-) Wrzuciłam Twoje dane na listę - jak coś jest źle to daj znać - zmienię. Co do obaw to wszystkie je mamy, jak to przyszłe mamy :-) Ja nad wózkiem nie przesadzając zastanawiałam się ponad 2 miesiące. W końcu kupiłam Taco Jumper Duo. Jedyną jego wadą z mojego punktu widzenia jest szerokość. Poza tym jest super - właśnie wietrzy sie na przedpokoju i tarasuje prawie całe przejście :-)

Pozdro dla wszystkich

Ostatnia edycja:
Do góry