reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
@agaaataaaa jak tam u Was sytuacja?
W piątek było cięcie, 35+1.
Tętno u jednego chlopca im się coś nie podobało bo zaczęło mieć wahania, przepływy były ok. I stwerdzili że nie wiadomo kiedy znowu taki epizod się zdarzy, a że to 35 tydzień już to lepiej zrobić cięcie niż ryzykować.
I tak około 15 przyszli na świat Filip około 2440g. A Maksymilian 2870g. Dostali po 9/10. Jeden za skórkę i wcześniactwo, a drugi za słabsze napięcie i wcześniactwo.
Niestety leżą na innym piętrze na wczesniakach. A ja tu gdzie byłam wcześniej i nie ma ich ze mną. Oddychają same Wszytsko znimi ok, ale muszą być monitorowane...
Odciągami siarę chociaż wkurzam się że tak leci mało, bo chciałabym żeby im tego starczyło. I czuję się trochę jak wyrodna matka że sie nimi nie zajmuje. A z drugiej strony też boli mnie jeszcze po cesarce... Zaraz na 8 idziemy z mężem w odwiedizny do nich.

Załączniki

• IMG-20221216-WA0070.jpg
    IMG-20221216-WA0070.jpg
    195,8 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG-20221217-WA0051.jpg
    IMG-20221217-WA0051.jpg
    170,6 KB · Wyświetleń: 101
Tętno u jednego chlopca im się coś nie podobało bo zaczęło mieć wahania, przepływy były ok. I stwerdzili że nie wiadomo kiedy znowu taki epizod się zdarzy, a że to 35 tydzień już to lepiej zrobić cięcie niż ryzykować.
I tak około 15 przyszli na świat Filip około 2440g. A Maksymilian 2870g. Dostali po 9/10. Jeden za skórkę i wcześniactwo, a drugi za słabsze napięcie i wcześniactwo.
Niestety leżą na innym piętrze na wczesniakach. A ja tu gdzie byłam wcześniej i nie ma ich ze mną. Oddychają same Wszytsko znimi ok, ale muszą być monitorowane...
Odciągami siarę chociaż wkurzam się że tak leci mało, bo chciałabym żeby im tego starczyło. I czuję się trochę jak wyrodna matka że sie nimi nie zajmuje. A z drugiej strony też boli mnie jeszcze po cesarce... Zaraz na 8 idziemy z mężem w odwiedizny do nich.
Wspaniali chłopcy :) gratulacje!
Ciesz się z każdej kropli siary, u mnie pierwsze krople pojawiły się dopiero w 4-5 dobie, a nawet teraz nie wystarcza mi mleka dla obojga i muszą częściowo dostać mm. Nie miej wyrzutów, że nie są z Tobą. Najważniejsze że są w dobrych rękach. Jeszcze będa miały mamy pod dostatkiem :)

Gratulacje🥰🥳💛
Też odciagalam tylko siarę też byłam kilka dni bez nich. Potem się wszystko rozkręciło kp i dokarmialam:) Nic się nie martw najważniejsze że są zdrowi silni i wszystko dobrze poszło! Gratulacje i powodzenia😃😃 Odzywaj się tu do nas😘

Cześć dziewczyny,
jestem w pierwszej ciąży i jest to ciąża bliźniacza 1K2O 🥰 Jestem po badaniach prenatalnych, które wykonane były w 13 tygodniu ciąży i wyniki są troszkę niepokojące. Wolne beta hcg 3,5 MoM, Pappa 0,86 MoM, jeden dzidziuś NT 2,0, drugi NT 2,3. Ryzyko podstawowe ZD 1:855, skorygowane 1:635 (mój wiek 27 lat). Zdecydowałam się na test NIFTY i czekam na wynik. Była któraś z Was w takiej sytuacji?
Ale rozumiem że badanie USG wyszło ok? No to te pappa u bliźniaków jest takie nie specjalnie wiarygodne. Ja w ogóle tego testu nie robiłam,ginekolog powiedział że USG jest ok więc nie muszę tego robić. Dopiero tu na forum dowiedziałam się że dużo dziewczyn robi ten test nawet bez wskazań lekarza teraz bardziej rozumiem dlaczego. Na bank by coś u mnie wyszło też (bliźniaki i wiek: 34 lata wtedy)

Ale rozumiem że badanie USG wyszło ok? No to te pappa u bliźniaków jest takie nie specjalnie wiarygodne. Ja w ogóle tego testu nie robiłam,ginekolog powiedział że USG jest ok więc nie muszę tego robić. Dopiero tu na forum dowiedziałam się że dużo dziewczyn robi ten test nawet bez wskazań lekarza teraz bardziej rozumiem dlaczego. Na bank by coś u mnie wyszło też (bliźniaki i wiek: 34 lata wtedy)
USG ok, wszystko w normie, jedynie NT 2,3 blisko końca normy (norma do 2,5). Pani doktor zaleciła mi zrobienie całego prenatalnego, więc je wykonałam 😀 przyznaje, że trochę mnie to zestresowało

USG ok, wszystko w normie, jedynie NT 2,3 blisko końca normy (norma do 2,5). Pani doktor zaleciła mi zrobienie całego prenatalnego, więc je wykonałam 😀 przyznaje, że trochę mnie to zestresowało
A no to przynajmniej będziesz wiedziała jaka sytuacja i mam nadzieję spokój do końca ciąży 😊

reklama
Do góry