reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No właśnie to jak nie będzie za bardzo chętny to mu powiem, że u znajomych dziewczyn w ciąży bliźniaczej były wazne dzieci na każdej wizycie o że chce tak też😁
On to wydaje mi się jakby musi zrobić w ramach wizyty,która jest jednak prywatna,jeśli pacjentka sobie życzy . Lepiej tak niż się stresować w między czasie i jeździć na IP np;) To i tak jest tylko kilka miesięcy (super ważnych miesięcy;) a potem to już się chodzi co rok a i do kogo się chce;)

reklama
No czyli prawda😁 36 kg nieźle 😯
A powiedzcie dziewczyny czy na każdej wizycie miałyście wazenie dzieci? Ja miałam jeszcE w sierpniu połówkowe i wtedy dzieci były po 327 i 305. I wiadomo całą anatomia oglądanie dokładne. A na ostatniej wizycie dwa tyg temu tylko szyjka na fotelu i USG to było sprawdzenie tętna i wód czy w normie. Teraz wizyta będzie po 3 tyg od tej. Mam nadzieję że będą wazone tym razem. Ostatnio pytałam ale powiedział że za wcześnie jeszcE od ostatniej wizyty. Mój gin ma te certyfikaty potrzebne do prenatalnych także też mi robił.
I czy taka wizyta połówkowa a taka niby "zwykła" że zwazeniem dzieci się różni czy znowu tak musi szczegółowo oglądać wszytsko i w te siatki wpisywać. Wlasniw nie wiem i boje się żeby znowu mi nie powiedział że bez ważenia i że będę musiała aż do tych badań 3 trymestru czekać
na każdej wizycie dzieciaki były mierzone i była określana różnica w wadze. Ale u nas było 1 łożysko. Może dlatego

Cześć dziewczyny,

Jestem mamą 4 dzieci i obecnie jestem w ciąży. Wszystkie dzieciaki były wyczekane i prawie zaplanowane😉 zawsze chciałam mieć 5...

Tylko w obecnej ciąży na 1 USG wg miesiączki w 5tc ciąży dowiedzieliśmy się że prawdopodobnie to będę bliźnięta jakby 2 pęcherzyki były widoczne.. Na wizycie tydzień później lekarka już niewiele widziała. Znalazła jeden maleńki pęcherzyk albo coś na kształt mniejsze niż wynika z miesiączki. Robiliśmy betę 06.10 i była 722 wg mnie niska w poprzednich ciążach miałam wyższą o tej porze ciąży w poniedziałek mam zrobić ponownie betę. Załączam zdjęcie USG czy jest szansa że to bliźniaki?

Cześć dziewczyny,

Jestem mamą 4 dzieci i obecnie jestem w ciąży. Wszystkie dzieciaki były wyczekane i prawie zaplanowane😉 zawsze chciałam mieć 5...

Tylko w obecnej ciąży na 1 USG wg miesiączki w 5tc ciąży dowiedzieliśmy się że prawdopodobnie to będę bliźnięta jakby 2 pęcherzyki były widoczne.. Na wizycie tydzień później lekarka już niewiele widziała. Znalazła jeden maleńki pęcherzyk albo coś na kształt mniejsze niż wynika z miesiączki. Robiliśmy betę 06.10 i była 722 wg mnie niska w poprzednich ciążach miałam wyższą o tej porze ciąży w poniedziałek mam zrobić ponownie betę. Załączam zdjęcie USG czy jest szansa że to bliźniaki?

Załączniki

• Screenshot_20220929-174028.png
    Screenshot_20220929-174028.png
    373,3 KB · Wyświetleń: 54
Cześć dziewczyny,

Wygląda, że to była ciąża blizniacza, ale ciężko powiedzieć czy się utrzymała. Kiedy masz powtórne USG?

A który to dzień cyklu? U mnie przy becie 3000 bylo ledwo widac jeden pecherzyk chociaż pewnie u każdego jest to inaczej. Jeżeli mowisz że po tygodniu od pierwszego usg nic nie urosło to raczej nie nastawiałabym sie na pozytywne zakończenie. Chociaz bywają i takie sytuacje. Jak zrobisz druga bete to bedziesz miala pewność.

reklama
A który to dzień cyklu? U mnie przy becie 3000 bylo ledwo widac jeden pecherzyk chociaż pewnie u każdego jest to inaczej. Jeżeli mowisz że po tygodniu od pierwszego usg nic nie urosło to raczej nie nastawiałabym sie na pozytywne zakończenie. Chociaz bywają i takie sytuacje. Jak zrobisz druga bete to bedziesz miala pewność.
Dziękuję za odpowiedzi. Beta była robiona w 42 dniu cyklu. Ale ostatnio miałam bardzo długie cykle 34-44 dni. Trudno mi dojść patrząc na to wszystko kiedy mogłam mieć owulację i w związku z tym kiedy doszło do zapłodnienia. Gdyby nie to pierwsze zdjęcie.z USG pewnie bym się nie martwiła poprostu uznałabym że ciąża jest młodsza i tyle zwłaszcza że takie przeboje miałam z synem w 1 ciąży ale nawet wtedy gdzie owulację miałam chyba w 30 dniu cyklu miałam wyższą betę niż też raz w podobnym czasie ciąży. Z 4 córka w 5 tc miałam ponad 14 tysięcy. Najgorsze jest to czekanie i niepewność.. choć mam sporą gromadkę to i tak nastawiłam się już na kolejne.. i teraz nie wiem już czy jest radość bo jest czy smutek bo jednak nie ma. Tak wczesne USG było wykonane ponieważ jestem po 4 cięciach i lekarka sprawdza czy maluch nie siedzi w bliźnie... Tak bym pewnie robiła USG później..

Do góry