reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

My z większych rzeczy mamy już foteliki :) Pixele . Ubranek sporo dostałam od znajomych :) coś tam odkupiłam, i trochę nowych . Zastanawiam się tylko czy nie za dużo mam takich w rozmiarze 50-56 . Choć jedne 50 wyglądają jak inne 56 i nie mam pojęcia który rozmiar jest prawidłowy.
Jedna znajoma urodziła w 36+6 i maja już dwa miesiące dzieci, napisała mi ze jeszcze chodzą w 50, ale już pomału wdraża 56 rozmiar

reklama
A wiesz może z jaką wagą się urodziły?
Ona była w 1o1k, ważyły dokładnie jeden 2500 i miał 52cm a drugi 2250 i 50cm. To mówiła ze na początku grubo podwijała ubranka 50. Tylko ten rozmiar 44 to szkoda kupywać myśle, bo ile to dziecko w tym pochodzi… chyba ze później sprzedać

Ona była w 1o1k, ważyły dokładnie jeden 2500 i miał 52cm a drugi 2250 i 50cm. To mówiła ze na początku grubo podwijała ubranka 50. Tylko ten rozmiar 44 to szkoda kupywać myśle, bo ile to dziecko w tym pochodzi… chyba ze później sprzedać
Myślę, że na 50 się spokojnie ogarnie przy maluszkach. A przy tej całej lawinie wydatków 🙈 kupowanie 5 różnych opcji to chyba też trochę mija się z celem...

Myślę, że na 50 się spokojnie ogarnie przy maluszkach. A przy tej całej lawinie wydatków 🙈 kupowanie 5 różnych opcji to chyba też trochę mija się z celem...
No dokładnie…ja tez mam trochę 50, ale więcej 56. Będę najwyzej prała na okrągło przez 2 miesiące. Z samą podstawową wyprawką jest taki wydatek, ze szkoda gadać. Wszystko co dla bliźniaków jest dwa razy droższe 🙈 Dlatego zdecydowałam się na zwykle łóżeczka pojedyncze bo, człowiek by nie wyrobił

No dokładnie…ja tez mam trochę 50, ale więcej 56. Będę najwyzej prała na okrągło przez 2 miesiące. Z samą podstawową wyprawką jest taki wydatek, ze szkoda gadać. Wszystko co dla bliźniaków jest dwa razy droższe 🙈 Dlatego zdecydowałam się na zwykle łóżeczka pojedyncze bo, człowiek by nie wyrobił
My też łóżeczka zamówiliśmy zwykle z Ikei. Zastanawiamy się tylko teraz jakie metrace będą najlepsze 😀 bo co osoba to opinia .
Nie wiem czemu mam od wczoraj jakiś taki dziwny niepokój, w nocy zamiast spać to wsłuchiwałam się czy mnie coś nie zaboli. Fakt, mam uczucie ciągnięcia w dole brzucha. I miałam jakieś 3 takie skurcze, ale nie wiem czy to jelita czy macica :/

My też łóżeczka zamówiliśmy zwykle z Ikei. Zastanawiamy się tylko teraz jakie metrace będą najlepsze 😀 bo co osoba to opinia .
Nie wiem czemu mam od wczoraj jakiś taki dziwny niepokój, w nocy zamiast spać to wsłuchiwałam się czy mnie coś nie zaboli. Fakt, mam uczucie ciągnięcia w dole brzucha. I miałam jakieś 3 takie skurcze, ale nie wiem czy to jelita czy macica :/
Pewnie macica, chociaż ja tez tak mam coś zakuje coś zaboli i już lekki stresik. Teraz od dwóch dni mam mdłości wieczorem 🤷‍♀️ Wczoraj przed spaniem aż wstałam i szlam do łazienki bo myślałam ze nie dam rady, ale jakoś ufało się i przeszlo

My też zwykłe pojedyncze z Allegro, takie z funkcją przerobienia później na tapczaniki żeby wystarczyły na dłużej.

@edyta_oldakowska My materacyki piankowo - kokosowe kupiliśmy. Wiem, że różnie o tym kokosie się mówi, ale są też pozytywne opinie tego rozwiązania. Zobaczymy, najwyżej będziemy wymieniać. 🙂

A jaki macie "wstępny" plan - dzieci będą na początku razem czy osobno spać? Tutaj też wiem, że opinie różne. Że razem to są spokojniejsze, ale że też mogą się wybudzać i że wtedy odpada monitor oddechu... Ja póki co nastawiam się na "życie pokaże". 😅 A, i mamy też kupione dwie kołyski z koszami Mojżesza, bo przestrzeń przy łóżku z oby stron nie pozwala na dostawki, więc w razie potrzeby żebyśmy mogli ich sobie koło nas umiejscowić. Plus mam plan żeby korzystać z nich na balkonie etc. (2 piętro bez winy, więc wózek będzie w garażu zostawał).

My też zwykłe pojedyncze z Allegro, takie z funkcją przerobienia później na tapczaniki żeby wystarczyły na dłużej.

@edyta_oldakowska My materacyki piankowo - kokosowe kupiliśmy. Wiem, że różnie o tym kokosie się mówi, ale są też pozytywne opinie tego rozwiązania. Zobaczymy, najwyżej będziemy wymieniać. 🙂

A jaki macie "wstępny" plan - dzieci będą na początku razem czy osobno spać? Tutaj też wiem, że opinie różne. Że razem to są spokojniejsze, ale że też mogą się wybudzać i że wtedy odpada monitor oddechu... Ja póki co nastawiam się na "życie pokaże". 😅 A, i mamy też kupione dwie kołyski z koszami Mojżesza, bo przestrzeń przy łóżku z oby stron nie pozwala na dostawki, więc w razie potrzeby żebyśmy mogli ich sobie koło nas umiejscowić. Plus mam plan żeby korzystać z nich na balkonie etc. (2 piętro bez winy, więc wózek będzie w garażu zostawał).
Myślę że na początku będą spać razem :) zobaczymy w praniu zresztą . My mamy dostawkę do naszego łóżka od znajomych. :) choć coś czuję że ja wyląduje sama z dzieciakami w sypialni a mąż na kanapę do salonu.
@Imagi_nacja bym pojechała a IP dla świętego spokoju ale No jak sobie znajdę dogodna pozycje to jest ok. W pon. Mam wizytę u swojego gin. Na szczęście to mu poopowiadam. Dla wszystkiego spakowałam torbę do szpitala.

reklama
Myślę że na początku będą spać razem :) zobaczymy w praniu zresztą . My mamy dostawkę do naszego łóżka od znajomych. :) choć coś czuję że ja wyląduje sama z dzieciakami w sypialni a mąż na kanapę do salonu.
@Imagi_nacja bym pojechała a IP dla świętego spokoju ale No jak sobie znajdę dogodna pozycje to jest ok. W pon. Mam wizytę u swojego gin. Na szczęście to mu poopowiadam. Dla wszystkiego spakowałam torbę do szpitala.
Mnie jak się położę na boku czasem też jakiś skurcz/ciągnięcie złapie. Takie jak na początku ciąży miałam - trochę jak na okres. Tylko wtedy to było dużo, dużo dłuższe a teraz to chwila i tak jak mówisz, zmienię pozycję i jest ok. Dzieciaki rosną, więc siłą rzeczy ta macica pracuje, plus jak to mi jeden lekarz powiedział, ona nie wie, z będzie CC (pewnie w większości u nas) i się szykuje na poród. 🙂

Do góry