reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć :) Dziewczyny z ciekawości chciałam zapytać: miałyście w rodzinie bliźnięta bądź wasze ciąże były wspomagane hormonalnie czy bliźnięta to u was totalny przypadek i niespodzianka?
O ale fajny temat! 🙂 Sama jestem ciekawa jak u Was to wygląda! 🙈

Moja mama miała kuzynów bliźniaków ale od strony dziadka (a genetycznie ponoć to idzie po linii żeńskiej 🤷🏻‍♀️) u męża też gdzieś w dalszej rodzinie są bliźniaki (ale to też raczej bez znaczenia). Żadnych leków na stymulację owulacji nie brałam, także to też nie to. Jedyne co, to przez kilka miesięcy przed zajściem w ciążę przyjmowałam suplement Mio-Inozytol - z tego co czytałam wspomaga on pracę jajników no i trochę tu upatruje się przyczynienia do tego co się zadziało. 🙈 Plus wiek 33 lata, wzrost 172, no i do chudzinek też nie należę (ale też bez przesady w drugą stronę 🙊).

reklama
Cześć :) Dziewczyny z ciekawości chciałam zapytać: miałyście w rodzinie bliźnięta bądź wasze ciąże były wspomagane hormonalnie czy bliźnięta to u was totalny przypadek i niespodzianka?
Totalny przypadek i niespodzianka 😂😃 Ale brałam leki immunologiczne i dużo witamin, może to coś dało 🤷‍♀️

U mnie mama z bliźniąt :) też dwie dziewczynki też 2k2o.
A i sama jestem z ciąży bliźniaczej ;)

U mnie jeszcze 10, jutro zaczynam 11 tydzień ..
Miałam mieć wizytę dopiero za dwa tyg ale zadzwoniłam dziś do lekarza bo duphaston mi się skończyl i myślałam że powie że pomylił się i poda kod recepty .. a on mówi że nie bez powodu tak dał leki i że mam przyjść bo musi ,, wogole,, zobaczyć czy dzieci się rozwinely ☹️ no tak się zmartwiłam że masakra..także dziś wizyta o 16 ale już spanikowana jestem...

Miałam mieć wizytę dopiero za dwa tyg ale zadzwoniłam dziś do lekarza bo duphaston mi się skończyl i myślałam że powie że pomylił się i poda kod recepty .. a on mówi że nie bez powodu tak dał leki i że mam przyjść bo musi ,, wogole,, zobaczyć czy dzieci się rozwinely ☹️ no tak się zmartwiłam że masakra..także dziś wizyta o 16 ale już spanikowana jestem...
Ja tez dzisiaj wizyta, także tez mam stresa jak przed każdą wizytą 🙈🙉 Zawsze super jak się wyjdzie to człowiek oddycha z ulgą. Ja tez brałam duphaston do końca pierwszego trymestru, teraz tylko została mi luteina jeśli chodzi o progesteron

Bardzo dobrze rozumiem ten stres. U mnie lekarz na każdej wizycie jak tylko na mnie spojrzy mówi: dobra, najpierw robimy USG a dopiero później będziemy rozmawiać. 🙈 Ale pomyśl, że z jednej strony to dobrze, lepiej częściej kontrolować co tam u Człowieków się dzieje. 🙂

Dzięki dziewczyny , mam nadzieję że będzie dobrze choć naczytałam się tutaj na drugim forum odnośnie różnych rzeczy które dzieją się na początku ciąży bliźniaczych że chyba dlatego tak świruje 😳.. trzeba być dobrej myśli ostatnio widziałam fasolki w 7tyg ..
A wy macie starsze ciążę już czy podobnie ? Dopiero dołączyłam więc muszę się zapoznać kto i co :)pozdrawiam

reklama
Dzięki dziewczyny , mam nadzieję że będzie dobrze choć naczytałam się tutaj na drugim forum odnośnie różnych rzeczy które dzieją się na początku ciąży bliźniaczych że chyba dlatego tak świruje 😳.. trzeba być dobrej myśli ostatnio widziałam fasolki w 7tyg ..
A wy macie starsze ciążę już czy podobnie ? Dopiero dołączyłam więc muszę się zapoznać kto i co :)pozdrawiam
Ja jestem w 20t3d dwuowodniowa dwukosmówkowa. Prawdopodobnie dwa chłopaki, chociaż dzisiaj będę już wiedzieć na pewno bo mam połówkowe. Coraz większy stresik 😅😃 A u Ciebie jakie bliźniaki?

Do góry