reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja super czułam się na początku drugiego trymestru, teraz u mnie 20t i jest coraz ciężej 😂 brzuch coraz większy, plecy zaczynają ostro bolec wieczorami 😃 Powiem ci ze od razu doszło do mnie ze to ruchy jak zaczęło mi pewnego dnia coś pukać w brzuch 😃 a teraz niekiedy jak przywalą mi to aż mnie zgina a to dopiero połowa 😂😂😂
Czyli muszę korzystać póki jest w miare ok 🙈. Ja już teraz dostaje zadyszki i czasem nie wiem jak się ułożyć żeby mi było wygodnie, także aż boje się co będzie dalej. 🙈 No ale! Żeby tylko wszystko z dzieciaczkami było dobrze, to wszystko się wytrzyma! 🙂

reklama
Czyli muszę korzystać póki jest w miare ok 🙈. Ja już teraz dostaje zadyszki i czasem nie wiem jak się ułożyć żeby mi było wygodnie, także aż boje się co będzie dalej. 🙈 No ale! Żeby tylko wszystko z dzieciaczkami było dobrze, to wszystko się wytrzyma! 🙂
Dokładnie dzieciątka najważniejsze 😃 My się pomęczymy chwilę i później jakoś do siebie dojdziemy 😃 Ale myślałam ze drugi trymestr będzie łaskawszy 😅

Hej jak u Was? My dzisiaj po badaniach. Przepływy w porządku ale nasza mniejsza urosła zaledwie 200g 🥺 teraz mniejsza ma trochę ponad 1200 a większa 2100 wiec różnica coraz wieksza😔 powiedzieli ze najważniejsze ze nadal rośnie i do piątku zostajemy w domu. W piątek i w poniedziałek musimy przyjechać na badanie serduszek dziewczyn i jak będzie ok to jeszcze nas puszcza do domu jak nie to zostajemy w szpitalu.

U nas stabilnie, młoda chyba się troszkę ogarnęła - na ostatnim badaniu wagi były ładne - 1860 i 2300, różnica się nie pogłębia, nawet minimalnie się zmniejsza, ale wiadomo, tu dużo robią widełki błędu pomiarów. Jeśli chodzi o przepływy to sredniawka, ale stabilnie, wiec nie narzekam. Dzisiaj były nadspodziewanie dobre, ale raczej chwilowa poprawa. Młoda trochę centralizuje krążenie, ale bez dramatu. Rośniemy dalej.
U mnie tez był moment ze różnica mega się pogłębiła, jedna urosła 400 a druga w tym czasie 120. Faktycznie grunt, ze rośnie i przepływy są ok. Byle do przodu. Jak badanie serduszek???

Imagi_nacja, M_imi - u nas ruchy przyszły późno, mimo że to kolejna ciąża, później nawet niż w poprzedniej. Koło 23 tc? Jakoś tak. Gdzieś przeczytałam piekne porównanie, ze w ciąży bliźniaczej jesteś jak parowóz, sapiesz stękasz, a twój rozruch do każdej czynności trwa wieczność. Cóż, będzie tylko gorzej🤣 ja - będąc bardzo aktywna osobą - w 30tc nie byłam wstanie odprowadzić młodej do żłoba i wrócić🤣 korzystajcie póki nie macie jeszcze rozmiarów wieloryba na wypasie🤣

Imagi_nacja, M_imi - u nas ruchy przyszły późno, mimo że to kolejna ciąża, później nawet niż w poprzedniej. Koło 23 tc? Jakoś tak. Gdzieś przeczytałam piekne porównanie, ze w ciąży bliźniaczej jesteś jak parowóz, sapiesz stękasz, a twój rozruch do każdej czynności trwa wieczność. Cóż, będzie tylko gorzej🤣 ja - będąc bardzo aktywna osobą - w 30tc nie byłam wstanie odprowadzić młodej do żłoba i wrócić🤣 korzystajcie póki nie macie jeszcze rozmiarów wieloryba na wypasie🤣
Hahahah dobre! 😃😂 Korzystam póki mogę, jeżdżę na budowę i nadzoruje męża żeby szybciej tam kończył mieszkanie bo mieszkam aktualnie u teściów i coraz ciężej mi wyjść z wanny czy nawet wejść na górę po schodach 😂 dlatego obym sie na trzeci trymestr wyprowadziła bo będzie ciężko 😂

U nas stabilnie, młoda chyba się troszkę ogarnęła - na ostatnim badaniu wagi były ładne - 1860 i 2300, różnica się nie pogłębia, nawet minimalnie się zmniejsza, ale wiadomo, tu dużo robią widełki błędu pomiarów. Jeśli chodzi o przepływy to sredniawka, ale stabilnie, wiec nie narzekam. Dzisiaj były nadspodziewanie dobre, ale raczej chwilowa poprawa. Młoda trochę centralizuje krążenie, ale bez dramatu. Rośniemy dalej.
U mnie tez był moment ze różnica mega się pogłębiła, jedna urosła 400 a druga w tym czasie 120. Faktycznie grunt, ze rośnie i przepływy są ok. Byle do przodu. Jak badanie serduszek???
Ufff…. Już myślałam ze po cesarce jesteś 🙈 ja dalej w domku. W poniedziałki, środy i piątki musimy jeździć na badania. W piątek serduszka przebadane i nie ma się czego czepić wiec mam nadzieje ze jeszcze trochę pociągniemy. Już mamy 31 tydzień wiec mam nadzieje ze jeszcze chociaż ze do 34 damy radę🤗 dziewczynki tak rozrabiaja w brzuchu ze zaczyna mi brakować oddechu🤣 najważniejsze ze dalej jesteśmy w 3-paku!!!! A ciebie do 38 będą trzymać czy dłużej?

Dokładnie dzieciątka najważniejsze 😃 My się pomęczymy chwilę i później jakoś do siebie dojdziemy 😃 Ale myślałam ze drugi trymestr będzie łaskawszy 😅
Korzystajcie póki możecie🤣 u mnie tak do 28 tygodnia wszystko było ok i śmieli się ze nie usiedzę na tyłku i nagle 29 tydzień jakby mi ktoś powietrze spuścił 😂 teraz jestem w 31 i schody na piętro do sypialny wygrywają ze mną już w połowie 🤣 spacer z psem? Hahaha od ławki do ławki i nie obchodzi mnie czy już ktoś na niej siedzi🙈 wstanie z łóżka to już tez wyczyn wiec cieszcie się puki jesteście mobilne 😂

Korzystajcie póki możecie🤣 u mnie tak do 28 tygodnia wszystko było ok i śmieli się ze nie usiedzę na tyłku i nagle 29 tydzień jakby mi ktoś powietrze spuścił 😂 teraz jestem w 31 i schody na piętro do sypialny wygrywają ze mną już w połowie 🤣 spacer z psem? Hahaha od ławki do ławki i nie obchodzi mnie czy już ktoś na niej siedzi🙈 wstanie z łóżka to już tez wyczyn wiec cieszcie się puki jesteście mobilne 😂
Ja mam tak ze jak jestem na zakupach i znajdzie się okazja żeby siąść to siadam 😂 chociaż na chwile. Mnie zaczęły mocno już rwać plecy wieczorami, nie mogę usiedzieć na fotelu i o 21 idę już się myc i leżeć 😂 A najbardziej to dobija mnie chodzenie na siku, ja potrafię z 10 razy w ciągu godziny iść 😂 muszą mi ładnie w pęcherz naciskać

Cześć :) Dziewczyny z ciekawości chciałam zapytać: miałyście w rodzinie bliźnięta bądź wasze ciąże były wspomagane hormonalnie czy bliźnięta to u was totalny przypadek i niespodzianka?

reklama
Cześć :) Dziewczyny z ciekawości chciałam zapytać: miałyście w rodzinie bliźnięta bądź wasze ciąże były wspomagane hormonalnie czy bliźnięta to u was totalny przypadek i niespodzianka?
U mnie totalny przypadek🙈 w rodzinie mojej ani męża nigdy nie było bliźniaków. Jak się dopowiedziałam ze bliźniaki to odrazu pomyślałam ze będą dwujajowe bo już po 30-stce jestem i brałam co jakiś czas tabletki anty wiec myślałam jak nic dwa jajeczka puściłam a tu niespodzianka. Okazało się ze ze jednojajowa będzie wiec podział jajeczka i na to nie ma logicznego wytłumaczenia🤣

Do góry