reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja też jak byłam na USG na początku 6 tyg. to był tylko jeden zarodek, dwa dni później w szpitalu dowiedziałam się, że jednak są dwa 🙂 ja się tak cieszyłam, że wszystko z nimi ok (bo miałam krwawienie), że właściwie nie zrobiło to na mnie wrażenia 😅
Ja właśnie po pierwszej wizycie w 6tyg dostałam nagle plamienia, już ryczalam i myślałam ze to zwiastuje koniec i nagle w 7tyg na wizycie ze wszystko ok, i ze są dwa to ulga była ale myśli przyszły czy ja sobie dam radę 😂

reklama
Och to już u ciebie końcówka 🤗dacie radę do końca🥰 mi się marzy drugi tydzień listopada wiec zaraz po Tobie 😂 a u mnie ze względu na jednokosmówkowa max 36+1 wiec ok 22 listopada ale to raczej mało prawdopodobne. Dzisiaj byliśmy i narazie wszystko ok z serduszkami a w środę sprawdzimy przepływy. Wcześniej miałam stresa czy wszystko będzie ok a teraz mam stresa jak to będzie 🙈 zero doświadczenia z dziećmi a tu odrazu dwie gwiazdy 🤣
Ja tez się trochę boje czy dam radę z dwoma, bo z dziećmi prawie w całe nie miałam do czynienia 🤷‍♀️😂

Dzięki dziewczyny , mam nadzieję że będzie dobrze choć naczytałam się tutaj na drugim forum odnośnie różnych rzeczy które dzieją się na początku ciąży bliźniaczych że chyba dlatego tak świruje 😳.. trzeba być dobrej myśli ostatnio widziałam fasolki w 7tyg ..
A wy macie starsze ciążę już czy podobnie ? Dopiero dołączyłam więc muszę się zapoznać kto i co :)pozdrawiam
Gratuluje i witam cię w gronie 3-paków🤣🤣 staraj się myślec pozytywnie bo tylko ty jako mama tych dwóch fasolek dasz im siłe, która potrzebują 💪 u mnie 1k 2o i 31+2 tygodnia.

Ja właśnie po pierwszej wizycie w 6tyg dostałam nagle plamienia, już ryczalam i myślałam ze to zwiastuje koniec i nagle w 7tyg na wizycie ze wszystko ok, i ze są dwa to ulga była ale myśli przyszły czy ja sobie dam radę 😂
My co do zasady, po naszych różnych przejściach, jesteśmy tak nastawieni, że żeby tylko wszystko było dobrze to z resztą sobie poradzimy. Niemniej, mam czasem takie myśli, że jak to będzie jak np. obydwoje będą płakać a ja będę mogła tylko jedno przytulić... 🥺

My co do zasady, po naszych różnych przejściach, jesteśmy tak nastawieni, że żeby tylko wszystko było dobrze to z resztą sobie poradzimy. Niemniej, mam czasem takie myśli, że jak to będzie jak np. obydwoje będą płakać a ja będę mogła tylko jedno przytulić... 🥺
Właśnie tak mam czasami, ze co to będzie jak mąż będzie w pracy a dwójka będzie czegoś chciała 😃 Ale myśle ze to nam przyjdzie instynkt po urodzeniu i będziemy śmigać 😂

Hej Dziewczyny. Cieszę się, że znalazłam ten wątek :) Mam 36l, 2 bąbelki w brzuchu i obecnie jestem w 10tc. Strasznie się stresuje przed badaniami prenatalnymi i testem podwójnym. Jak to u Was wyglądało, czy robiliście rozszerzona diagnostykę?

Hej Dziewczyny. Cieszę się, że znalazłam ten wątek :) Mam 36l, 2 bąbelki w brzuchu i obecnie jestem w 10tc. Strasznie się stresuje przed badaniami prenatalnymi i testem podwójnym. Jak to u Was wyglądało, czy robiliście rozszerzona diagnostykę?
Ja miałam tydzień temu prenatalne, trwało to dość długo, bo z 1,5 h ale lekarz bardzo dokładnie obejrzał maluszki i wszystko nam wyjaśnił. Pappa nie robiłam, bo widzę, że u wielu osób wynik wychodzi albo zły a później jest ok albo dobry i dobrze nie jest a nie chce się niepotrzebnie stresować. Mam w planach na dniach zrobić zamiast tego Panoramę. Genetyk u którego robiliśmy prenatalne powiedział, że jak tylko mamy na to fundusze to lepiej tak.

Ja miałam tydzień temu prenatalne, trwało to dość długo, bo z 1,5 h ale lekarz bardzo dokładnie obejrzał maluszki i wszystko nam wyjaśnił. Pappa nie robiłam, bo widzę, że u wielu osób wynik wychodzi albo zły a później jest ok albo dobry i dobrze nie jest a nie chce się niepotrzebnie stresować. Mam w planach na dniach zrobić zamiast tego Panoramę. Genetyk u którego robiliśmy prenatalne powiedział, że jak tylko mamy na to fundusze to lepiej tak.
Ja pappe będę robić, że względu na wiek i przez to, że poprzednia ciąża niestety zakończona triploidia, która tak naprawdę badania krwi sugerowały, bo USG było idealne :/ ja zastanawiam się nad nifty albo harmony, chyba cenowo jest podpbnie

Ja pappe będę robić, że względu na wiek i przez to, że poprzednia ciąża niestety zakończona triploidia, która tak naprawdę badania krwi sugerowały, bo USG było idealne :/ ja zastanawiam się nad nifty albo harmony, chyba cenowo jest podpbnie
Ja też w materiale po poronieniu w poprzedniej ciąży miałam stwierdzona trisomie 21. Genetyk nam powiedział, że jeśli to wyszło w poronieniu to szanse na powtórkę są minimalne. Ale wychodzę z założenia, że przy nieprawidłowym Pappa i tak kierują na dalszą szczegółowa diagnostykę, więc ten etap przeskakuje. 🙂 Nie wiem do końca jak z tym Nifty jest ale tam gdzie robiłam prenatalne jako przeciwwskazanie wymieniono ciążę bliźniaczą. 🤷🏻‍♀️ Nie dopytałam niestety o to, bo przyznaje że w czasie badania byłam bardzo zestresowana... 🙁

reklama
Ja też w materiale po poronieniu w poprzedniej ciąży miałam stwierdzona trisomie 21. Genetyk nam powiedział, że jeśli to wyszło w poronieniu to szanse na powtórkę są minimalne. Ale wychodzę z założenia, że przy nieprawidłowym Pappa i tak kierują na dalszą szczegółowa diagnostykę, więc ten etap przeskakuje. 🙂 Nie wiem do końca jak z tym Nifty jest ale tam gdzie robiłam prenatalne jako przeciwwskazanie wymieniono ciążę bliźniaczą. 🤷🏻‍♀️ Nie dopytałam niestety o to, bo przyznaje że w czasie badania byłam bardzo zestresowana... 🙁
Mój lekarz mnie trochę stopuje z niptem, żebym się nie nakręcała. Ale to jest silniejsze ode mnie, już mi się badania po nocach śnie :p

Do góry