Gratulacje podwujnego szczescia ! Pamietaj strach ma tylko wielkie oczy dasz rade ! Ja jak sie dowiedzialam o blizniakach tez bylam w szoku ale bylam pewna ze dam rade i sobie poradzeJestem drugi raz w ciazy, tym razem "podwojnej" i mam mnostwo pytan, watpliwosci itd
moze jest nas wiecej?
poza oczywistym jak ja sobie poradze;-)
to jestem ciekawa czy porod silami natury wchodzi w gre bo ja chyba wole cesarke tym razem
jak to jest z karmieniem piersia
czy powinnam szukac specjalnego ginekologa do prowadzenia ciazy?
a jak z wozkiem blizniaczym? jaki wybrac?
a poza tym mialam 2 usg i nadal nie wiem jaka to ciaza, to znaczy wiem, ze byla jedna owulacja, ale czy to znaczy ze blizniaki bede identyczne? tej samej plci? czy nie?
reklama
Agnieszkaaa1
Aktywna w BB
Hej, hej jeszcze nie urodzilam Do szpitala zgłaszam się jutro a cesarka jednak będzie najprawdopodobniej we wtorek Trzymajcie mocno kciuki , już nie tyle za mnie co za chłopaków Buziaki i do usłyszenia! Ps. A wam dużo sił i zdrówka!Jeśli jeszcze nie urodziłaś to trzymam za jutrzejszy dzień kciuki oby poszło szybko i sprawnie pozdrawiam!!
Agnieszkaaa1
Aktywna w BB
Dziewczynki! Urodziłam dzisiaj rano o godz 10.04 moich synków przez CC Borysek 2750kg 52cm, Igorek 3050kg 54cm. Obaj są ze mną . Dostali 10/10 Rano już zaczęło się robić lekkie rozwarcie, więc chłopcy zgrali się z lekarzami Cieszę się ,że mogłam tu z Wami spędzić te kilka miesięcy i choć nie osobiście poznać was No i korzystać z Waszych rad Buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mam cudownych skarbów!!!!
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
Super!!!! Cały dzień czekałam na wieści jaka piękna waga Wielkie gratulacje!!! Wyliczone co do dnia Odpoczywaj jeszcze chwilkę mamusia bo już za chwilkę będziesz miała komplecik w domku i pełne ręce roboty! Jeszcze raz gratuluje i życzę wszystkiego najlepszego dla całej trójeczkiDziewczynki! Urodziłam dzisiaj rano o godz 10.04 moich synków przez CC Borysek 2750kg 52cm, Igorek 3050kg 54cm. Obaj są ze mną . Dostali 10/10 Rano już zaczęło się robić lekkie rozwarcie, więc chłopcy zgrali się z lekarzami Cieszę się ,że mogłam tu z Wami spędzić te kilka miesięcy i choć nie osobiście poznać was No i korzystać z Waszych rad Buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mam cudownych skarbów!!!!
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
A jak u Ciebie? Jak się czujesz? I jak maleństwa?Urodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobić
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Jest tu któraś w pierwszym trymestrze z bliźniakami?
marsi89
Hej. Ja właśnie dziś się dowiedziałam że jestem w ciąży bliźniaczej. Aktualnie 8 tydzień. Nic więcej lekarz nie powiedział. Za 2 tyg. Mam kolejną wizytę i dowiem się mam nadzieję czy to ciąża jedno czy dwuowodniowa albo kosmówkowa...nie ogarniam tych terminów. Ale jestem przerażonaHej dziewczyny. Jest tu któraś w pierwszym trymestrze z bliźniakami?
Imagi_nacja
Ja tak samo byłam Ja mam dwuowodniową dwukosmówkową, czyli ze każde dzieciątko jest w osobnym miejscu w macicy, jedno po lewej a drugie po prawej i to że mogą być rożnej płci i mogą nie być w ogóle do siebie podobne, po prostu istny przypadek ze wyszły dwa A jak u ciebie na usg było widać? Dzieciątka są w jednym miejscu czy każde osobno?Hej. Ja właśnie dziś się dowiedziałam że jestem w ciąży bliźniaczej. Aktualnie 8 tydzień. Nic więcej lekarz nie powiedział. Za 2 tyg. Mam kolejną wizytę i dowiem się mam nadzieję czy to ciąża jedno czy dwuowodniowa albo kosmówkowa...nie ogarniam tych terminów. Ale jestem przerażona
eij
Ja Dokładnie 23 sierpnia zobaczyłam na monitorze dwa serduszkaHej dziewczyny. Jest tu któraś w pierwszym trymestrze z bliźniakami?
reklama
Imagi_nacja
Ja aktualnie 14 tydzień, czyli już drugi trymest. Trochę się stresuje bo to ciąże wyższego ryzyka Czekam na ruchy dzieciaczków. Bliźniaki jednojajowe czy dwu?Ja Dokładnie 23 sierpnia zobaczyłam na monitorze dwa serduszka
Podziel się: