Ja już po badaniu III trymestru. Z dziećmi wszystko ok, ,,książkowo,, jak to mówi ten lekarz. Na koniec zbadał szyjkę i okazało się, że ma 18-19 mm... Mam się jutro kontaktować z lekarz prowadzącą. Powiedział, że pewnie dostanę skierowanie do szpitala i dostanę sterydy. I żebym spakowała torbę. Myślicie, że mogą mnie zostawić na oddziale? Jak szukam informacji o długości szyjki w 30+ TC to informacje są sprzeczne, czy w ciąży bliźniaczej bardziej dmuchają na zimne?
reklama
Ja brzucha twardego nie miewam. Ale wieczorem wstanie z pozycji leżącej, obrócenie się czy przełożenie z boku na bok to wyzwanie. Brzuch boli, ciągnie, jego ciężar powoduje ból.Dziewczyny czy was w nocy tez tak boli \ bolał brzuch? Ja mam uczucie jakby mnie takie kolki łapały raz z jednej raz z drugiej strony a później ustają. Wystarczy ze zmienię pozycje i od nowa I brzuch mam ciagle taki twardy… lekarze mówią ze to akurat u mnie normalne bo z natury jestem szczupła a brzuch za szybko rośnie ale jak każda z Was martwię się każda nie znana mi dotąd oznaka ciąży
Agnieszkaaa1
Aktywna w BB
Hej Nawet miałam ostatnio pisać... U mnie 36 tydzień. Brzuch już mega napięty, czasami mam wrażenie że za moment pęknie;/ Często też jest twardy, napina się. Wstępnie lekarz umówił się ze mną na cesarkę na 9 sierpnia. Mam wrażenie,że mój brzuch nie dotrzyma... Jutro wizyta, zobaczymy co powie. Na jaki tydzień ciąży z wami umawia się lekarz na rozwiązanie? Jeśli oczywiście jest CC ...
Urodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobićHej jak u ciebie sytuacja? Ile ważą maluchy?
Agnieszkaaa1
Aktywna w BB
Kochana wierzę w to, że wszystko będzie dobrze! Może słabe pocieszenie, ale w mojej rodzinie pół roku temu urodziła się dziewczynka o wadze 850g w 27 tygodniu. Pomimo kilku zabiegów, dzidzia zdrowa ,silna ,rośnie i jest już w domku. Bądź dzielna!Urodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobić
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
Oooo!! Kochana oba maleństwa maja już ponad kilogram! Będzie dobrze zobaczysz to tylko kwestia czasu! Moja jedna córunia ma częściowe zahamowanie wzrostu. Miałam rozmowę na temat wczesnego porodu na wypadek gdyby nastąpiło całkowite zatrzymanie. Lekarze mi powiedzieli ze jak dotrwam do 29/30 tygodnia i dziewczynki będą miały po 1 kg to mogę oddychać spokojnie bo może i dłużej im zejdzie dorównanie dla rówieśników ale będę miała dwie zdrowe córeczki! Wiec głowa do góry i wspieraj maleństwa bo one czuja twoja obecność a nawet się nie obejrzysz a już będziesz miała swoje skarby w domu Trzymam mocno kciukiUrodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobić
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
Jejku 36 tydzień Ja jeszcze 20 dobrze nie zaczęłam a już mi tak ciężko Mi wcześniej powiedzieli, ze jak będzie wszystko ok to max do 37 tygodnia i albo będą wywoływać albo cesarka. Trzymam kciuki i czekam na wieściHej Nawet miałam ostatnio pisać... U mnie 36 tydzień. Brzuch już mega napięty, czasami mam wrażenie że za moment pęknie;/ Często też jest twardy, napina się. Wstępnie lekarz umówił się ze mną na cesarkę na 9 sierpnia. Mam wrażenie,że mój brzuch nie dotrzyma... Jutro wizyta, zobaczymy co powie. Na jaki tydzień ciąży z wami umawia się lekarz na rozwiązanie? Jeśli oczywiście jest CC ...
Annallie
Fanka BB :)
Jaka piękna waga! Moje dziewczyny z 31+5tc z wagami 1360g i 1250g się urodziły. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze [emoji3590]. Teraz tylko produkuj mleczko, bo to najlepsze lekarstwo [emoji3059]Urodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobić
Agnieszkaaa1
Aktywna w BB
A masz dzidziusie z jednym łożyskiem?Jejku 36 tydzień Ja jeszcze 20 dobrze nie zaczęłam a już mi tak ciężko Mi wcześniej powiedzieli, ze jak będzie wszystko ok to max do 37 tygodnia i albo będą wywoływać albo cesarka. Trzymam kciuki i czekam na wieści
reklama
kasiula8878
Fanka BB :)
A mogę zapytać czy leżałaś cały czas w sensie tylko WC i prysznic czy pozwalała sobie na coś więcej?Urodziłam w poniedziałek, 29 tc , maleństwa ważą 1300 i 1400g. Leżą w inkubatorach teraz czekamy czy wszystko będzie ok . Nie mogę uwierzyć w to że nie dało się już nic zrobić
Podziel się: