reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja tak samo byłam 😂 Ja mam dwuowodniową dwukosmówkową, czyli ze każde dzieciątko jest w osobnym miejscu w macicy, jedno po lewej a drugie po prawej i to że mogą być rożnej płci i mogą nie być w ogóle do siebie podobne, po prostu istny przypadek ze wyszły dwa 😂 A jak u ciebie na usg było widać? Dzieciątka są w jednym miejscu czy każde osobno?
No właśnie są obok siebie. Mi się wydaje że tak jakby były w jednym miejscu, ale lekarz mówi że ciężko powiedzieć bo ta ścianką co je oddziela może byc cienka. Tłumaczył mi to ale byłam w takim szoku że nie słuchałam. Także nie wiem. Dalej w to nie wierzę ale no słyszałam dwa serca.

reklama
No właśnie są obok siebie. Mi się wydaje że tak jakby były w jednym miejscu, ale lekarz mówi że ciężko powiedzieć bo ta ścianką co je oddziela może byc cienka. Tłumaczył mi to ale byłam w takim szoku że nie słuchałam. Także nie wiem. Dalej w to nie wierzę ale no słyszałam dwa serca.
To pewnie na kolejnej wizycie już będzie jasne jak urosną. Ja miałam tak ze w 6 tyg poszłam sprawdzić co z ciążą był jeden zarodek z serduszkiem a za tydzień kolejna wizyta a lekarz mówi ze dwa zarodki. Myślałam ze padnę na zawał! 😂😂 i mowie „jak to, tydzień temu był jeden” Serio już się bałam ze przyjdę za kolejny tydzień i powie mi ze są trzy 😂 Całe szczęście stanęło na 2 😃😂 Ale tydzień dochodziło do mnie, na początku byłam załamana

Dwujajowe. Oswajam się cały czas z tą myślą, jestem trochę przerażona jak ja ogarnę na raz dwójkę 😲🙊
Ja tak samo miałam 😂 Powiem ci ze tydzień to byłam załamana, ze jednego nawet nie wiem jak ogarnąć a co dopiero dwa. Ale mi przeszło już, i oby wszystko było dobrze ❤️ Ale mega jestem ciekawa co tam siedzi, bo miałam prenatalne ale nic nie było widać

Ja tak samo miałam 😂 Powiem ci ze tydzień to byłam załamana, ze jednego nawet nie wiem jak ogarnąć a co dopiero dwa. Ale mi przeszło już, i oby wszystko było dobrze ❤️ Ale mega jestem ciekawa co tam siedzi, bo miałam prenatalne ale nic nie było widać
Ja dopiero zaczęłam 9 tydzień, w środę idę na kolejną wizytę 😉

To pewnie na kolejnej wizycie już będzie jasne jak urosną. Ja miałam tak ze w 6 tyg poszłam sprawdzić co z ciążą był jeden zarodek z serduszkiem a za tydzień kolejna wizyta a lekarz mówi ze dwa zarodki. Myślałam ze padnę na zawał! 😂😂 i mowie „jak to, tydzień temu był jeden” Serio już się bałam ze przyjdę za kolejny tydzień i powie mi ze są trzy 😂 Całe szczęście stanęło na 2 😃😂 Ale tydzień dochodziło do mnie, na początku byłam załamana
Ze mną była teraz moja przyjaciółka na wizycie i do rzęs że była bo wyszłam z gabinetu blada. Za 2 tyg. Biorę męża bo też stwierdziłam że może jeszcze trzecie dziecko się znajdzie. A w którym tygodniu powiedział ci o dwujajowej? Masz może zdjęcie USG ? Ja się tak bardzo boje...

Ze mną była teraz moja przyjaciółka na wizycie i do rzęs że była bo wyszłam z gabinetu blada. Za 2 tyg. Biorę męża bo też stwierdziłam że może jeszcze trzecie dziecko się znajdzie. A w którym tygodniu powiedział ci o dwujajowej? Masz może zdjęcie USG ? Ja się tak bardzo boje...
Powiedział mi w 7 tygodniu, od razu właśnie w ten tydzień jak się pokazały dwa🙈🙉😂
B3221735-D6C2-41E1-AA41-51FDBD154AA0.jpeg

A ty masz zdjęcie w usg? Pokaz może przewidzimy 😃

reklama
Do góry