reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Jestem drugi raz w ciazy, tym razem "podwojnej" i mam mnostwo pytan, watpliwosci itd
moze jest nas wiecej?

poza oczywistym :szok: jak ja sobie poradze;-)
to jestem ciekawa czy porod silami natury wchodzi w gre bo ja chyba wole cesarke tym razem
jak to jest z karmieniem piersia
czy powinnam szukac specjalnego ginekologa do prowadzenia ciazy?
a jak z wozkiem blizniaczym? jaki wybrac?
a poza tym mialam 2 usg i nadal nie wiem jaka to ciaza, to znaczy wiem, ze byla jedna owulacja, ale czy to znaczy ze blizniaki bede identyczne? tej samej plci? czy nie?
Gratulacje podwujnego szczescia ! ;) Pamietaj strach ma tylko wielkie oczy dasz rade ! Ja jak sie dowiedzialam o blizniakach tez bylam w szoku ale bylam pewna ze dam rade i sobie poradze ;)

reklama
Jeśli jeszcze nie urodziłaś to trzymam za jutrzejszy dzień kciuki ✊✊ oby poszło szybko i sprawnie 🤗 pozdrawiam!!
Hej, hej jeszcze nie urodzilam;) Do szpitala zgłaszam się jutro a cesarka jednak będzie najprawdopodobniej we wtorek;) Trzymajcie mocno kciuki , już nie tyle za mnie co za chłopaków;) Buziaki i do usłyszenia! Ps. A wam dużo sił i zdrówka;)!

Dziewczynki! Urodziłam dzisiaj rano o godz 10.04 moich synków przez CC ;) Borysek 2750kg 52cm, Igorek 3050kg 54cm. Obaj są ze mną . Dostali 10/10;) Rano już zaczęło się robić lekkie rozwarcie, więc chłopcy zgrali się z lekarzami;) Cieszę się ,że mogłam tu z Wami spędzić te kilka miesięcy i choć nie osobiście poznać was;) No i korzystać z Waszych rad ;) Buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mam cudownych skarbów!!!!

Dziewczynki! Urodziłam dzisiaj rano o godz 10.04 moich synków przez CC ;) Borysek 2750kg 52cm, Igorek 3050kg 54cm. Obaj są ze mną . Dostali 10/10;) Rano już zaczęło się robić lekkie rozwarcie, więc chłopcy zgrali się z lekarzami;) Cieszę się ,że mogłam tu z Wami spędzić te kilka miesięcy i choć nie osobiście poznać was;) No i korzystać z Waszych rad ;) Buziaki dla wszystkich obecnych i przyszłych mam cudownych skarbów!!!!
Super!!!! Cały dzień czekałam na wieści 🤗 jaka piękna waga ❤️Wielkie gratulacje!!! Wyliczone co do dnia 🥰 Odpoczywaj jeszcze chwilkę mamusia bo już za chwilkę będziesz miała komplecik w domku i pełne ręce roboty! Jeszcze raz gratuluje i życzę wszystkiego najlepszego dla całej trójeczki 😘

Hej dziewczyny. Jest tu któraś w pierwszym trymestrze z bliźniakami? 😃
Hej. Ja właśnie dziś się dowiedziałam że jestem w ciąży bliźniaczej. Aktualnie 8 tydzień. Nic więcej lekarz nie powiedział. Za 2 tyg. Mam kolejną wizytę i dowiem się mam nadzieję czy to ciąża jedno czy dwuowodniowa albo kosmówkowa...nie ogarniam tych terminów. Ale jestem przerażona

Hej. Ja właśnie dziś się dowiedziałam że jestem w ciąży bliźniaczej. Aktualnie 8 tydzień. Nic więcej lekarz nie powiedział. Za 2 tyg. Mam kolejną wizytę i dowiem się mam nadzieję czy to ciąża jedno czy dwuowodniowa albo kosmówkowa...nie ogarniam tych terminów. Ale jestem przerażona
Ja tak samo byłam 😂 Ja mam dwuowodniową dwukosmówkową, czyli ze każde dzieciątko jest w osobnym miejscu w macicy, jedno po lewej a drugie po prawej i to że mogą być rożnej płci i mogą nie być w ogóle do siebie podobne, po prostu istny przypadek ze wyszły dwa 😂 A jak u ciebie na usg było widać? Dzieciątka są w jednym miejscu czy każde osobno?

reklama
Do góry