reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej
Dziewczyny jestem w 7+0 w ciąży ostatnio byłam na pierwszym USG 6+4 i Pan doktor tak jakby zauważył bijące drugie serce ale zmienił obraz i wnikliwie patrzył na koniec powiedział, że nie wygląda mu to na ciążę bliźniaczą ale natura lubi zaskakiwać. Mam pytanie czy na pierwszych waszych usg od razu było widać ciążę bliźniaczą?
Pierwszy raz byłam w 6+0tc i słyszałam serduszka moich dziewczyn.

reklama
Hej. Jestem w 11+6 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. We wtorek mam mieć prenatalne i zaczynam panikowac czy wszystko będzie ok, czy serduszka będą biły. Martwi mnie jeszcze to, że prawie wszystkie objawy mi minęły... Nudnosci, wymioty, kłucie w okolicach pachwin, częste oddawanie moczu. Może ktoś mnie uspokoi i napisze że to normalne w tym okresie... Dodam, że to moja pierwsza ciąża.

Hej. Jestem w 11+6 tyg ciąży bliźniaczej dwujajowej. We wtorek mam mieć prenatalne i zaczynam panikowac czy wszystko będzie ok, czy serduszka będą biły. Martwi mnie jeszcze to, że prawie wszystkie objawy mi minęły... Nudnosci, wymioty, kłucie w okolicach pachwin, częste oddawanie moczu. Może ktoś mnie uspokoi i napisze że to normalne w tym okresie... Dodam, że to moja pierwsza ciąża.
Myślę że normalne.Jak nie ma plamien ostrych bóli to najpewniej jest wszystko ok😊

Hej
Dziewczyny jestem w 7+0 w ciąży ostatnio byłam na pierwszym USG 6+4 i Pan doktor tak jakby zauważył bijące drugie serce ale zmienił obraz i wnikliwie patrzył na koniec powiedział, że nie wygląda mu to na ciążę bliźniaczą ale natura lubi zaskakiwać. Mam pytanie czy na pierwszych waszych usg od razu było widać ciążę bliźniaczą?
Hej, u mnie bylo widać w 7 tygodniu, że są dwa pęcherzyki i bijące serduszka. Teraz już są z nami dziubaski kochane 💕

Załączniki

• IMG_20201128_173631.jpg
    IMG_20201128_173631.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 155
Nudności itd. nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży. :) Ich brak nie oznacza, że dzieje się coś złego. Poza zgaga i parciem na pęcherz w trzecim trymestrze, nie miałam żadnych objawów ciąży przez pierwszy i drugi trymestr - żadnych nudności itd. :) To nic nie znaczy.

Mi wszystkie objawy minęły z dnia na dzień do tego plamiłam więc panika na maxa. Na szczęście nie wróżyło to niczego złego. Zero wymiotów, mdłości nic z tych rzeczy do końca ciąży. Dopiero w trzecim trymestrze zgaga i bolesnosc nóg. Tak więc głowa do góry bo napewno wszytko jest wporzadku 😊

Hejka. Dziewczyny powiedzcie mi jak kładziecie spać wasze maluszki? Na boku czy na pleckach? W czym śpią tulik czy rożek czy jeszcze inaczej? Jak u was ze spaniem bo u mnie jedna nakarmiona, odbita( chodź z tym ciężko) i jak nic nie męczy to śpi jak susel do kolejnego karmienia 2,5 do 4 max godzin. Druga z kolei nakarmiona, odbita często się ulewa to później albo siusiu, albo kupka, albo ja męczy spina się, tylko by chciała cyca, tak przy cycu zasnie a odłożona do łóżeczka płacz na nowo, czasami pomaga jak się ją ulula ale nie zawsze i tak z nią schodzi czasami nawet z 3 godziny, że od jednego karmienia do drugiego nawet nie zasnie i tak się zastanawiam czy ja gdzieś popełniam błąd czy ona po prostu jest taka bardziej wrażliwa i potrzebuje więcej uwagi🤔

reklama
Hejka. Dziewczyny powiedzcie mi jak kładziecie spać wasze maluszki? Na boku czy na pleckach? W czym śpią tulik czy rożek czy jeszcze inaczej? Jak u was ze spaniem bo u mnie jedna nakarmiona, odbita( chodź z tym ciężko) i jak nic nie męczy to śpi jak susel do kolejnego karmienia 2,5 do 4 max godzin. Druga z kolei nakarmiona, odbita często się ulewa to później albo siusiu, albo kupka, albo ja męczy spina się, tylko by chciała cyca, tak przy cycu zasnie a odłożona do łóżeczka płacz na nowo, czasami pomaga jak się ją ulula ale nie zawsze i tak z nią schodzi czasami nawet z 3 godziny, że od jednego karmienia do drugiego nawet nie zasnie i tak się zastanawiam czy ja gdzieś popełniam błąd czy ona po prostu jest taka bardziej wrażliwa i potrzebuje więcej uwagi🤔
Hej, moje śpią w rożkach nieusztywnionych i dodatkowo owinięte kocem swoim, tak spaly w szpitalu, pozatym są zmarzluchami. Układamy zawsze na boku. Jak karmisz piersią to nie muszą zawsze odbić. W szpitalu córka była zawsze ze mną to tez w domu nie umie zleź z cycka, tak jak u Ciebie zasypia na nim a jak ją odkładam do łóżeczka to jest wielki krzyk. Natomiast syna to wystarczy przebrać, nakarmić, poprzytulac i śpi bite 3h no chyba ze go brzuszek boli. My karmimy je co 2,5-3h. Zanim zjedzą i zasną to czasem mija 1,5h i zanim sie obejrzymy juz jest następne karmienie.

Do góry