reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej, moje śpią w rożkach nieusztywnionych i dodatkowo owinięte kocem swoim, tak spaly w szpitalu, pozatym są zmarzluchami. Układamy zawsze na boku. Jak karmisz piersią to nie muszą zawsze odbić. W szpitalu córka była zawsze ze mną to tez w domu nie umie zleź z cycka, tak jak u Ciebie zasypia na nim a jak ją odkładam do łóżeczka to jest wielki krzyk. Natomiast syna to wystarczy przebrać, nakarmić, poprzytulac i śpi bite 3h no chyba ze go brzuszek boli. My karmimy je co 2,5-3h. Zanim zjedzą i zasną to czasem mija 1,5h i zanim sie obejrzymy juz jest następne karmienie.
A ja myślałam, że tylko u mnie tak sytuacja wygląda 😁

reklama
Dziewczyny, czy w drugim trymestrze dalej mogę się spodziewać "ciągnięcia" w brzuchu, kłucia w pachwinach? Wiem, że macica cały czas się rozrasta, ale czy to dalej będzie tak dokuczliwe jak w 1 trymestrze?

Hej, moje śpią w rożkach nieusztywnionych i dodatkowo owinięte kocem swoim, tak spaly w szpitalu, pozatym są zmarzluchami. Układamy zawsze na boku. Jak karmisz piersią to nie muszą zawsze odbić. W szpitalu córka była zawsze ze mną to tez w domu nie umie zleź z cycka, tak jak u Ciebie zasypia na nim a jak ją odkładam do łóżeczka to jest wielki krzyk. Natomiast syna to wystarczy przebrać, nakarmić, poprzytulac i śpi bite 3h no chyba ze go brzuszek boli. My karmimy je co 2,5-3h. Zanim zjedzą i zasną to czasem mija 1,5h i zanim sie obejrzymy juz jest następne karmienie.
Nasze śpią z nami w lozkach ale leżą w kokonach. Ubrane są w śpiochy i wsadzone w śpiworki. Śpiworki są fajne bo dziecko się nie odkryje w nocy i też nie przykryje sobie buźki. Dzieci śpią na plecach

Dziewczyny, czy w drugim trymestrze dalej mogę się spodziewać "ciągnięcia" w brzuchu, kłucia w pachwinach? Wiem, że macica cały czas się rozrasta, ale czy to dalej będzie tak dokuczliwe jak w 1 trymestrze?
Hej, pamietam, ze w 3 trymestrze szczegølnie czułam ciagniecie w pachwinach.

Nasze śpią z nami w lozkach ale leżą w kokonach. Ubrane są w śpiochy i wsadzone w śpiworki. Śpiworki są fajne bo dziecko się nie odkryje w nocy i też nie przykryje sobie buźki. Dzieci śpią na plecach
No śpiworki fajna rzecz, tylko ja dziewczyny kładę na boczek bo im się u lewa czasami w nocy i bezpieczniej w różku.

No śpiworki fajna rzecz, tylko ja dziewczyny kładę na boczek bo im się u lewa czasami w nocy i bezpieczniej w różku.
Zawsze po jedzeniu kładę na boku, bezpieczniej przy ulewaniu a też moim się to przytrafia, czasami nawet pol godziny po jedzeniu - taki serek już wtedy leci. Ale ostatecznie i tak w nocy wola na plecki się przekręcić i tak śpią z rączkami w górze- slodziaki;-)

hej Dziewczyny.Mam pytanie, ostatnio byłam na wizycie u mojego lekarza który potwierdził na usg dwa pęcherzyki ( jeden większy a drugi mniejszy) powiedział że wygląda mu to na ciąże bliźniaczą ale te nie wyklucza małego krwiaka.Czy ktoś miał podobną sytuację a potem okazało się że biją dwa serduszka? wizytę mam dopiero za 10 dni a już warjuje.

hej Dziewczyny.Mam pytanie, ostatnio byłam na wizycie u mojego lekarza który potwierdził na usg dwa pęcherzyki ( jeden większy a drugi mniejszy) powiedział że wygląda mu to na ciąże bliźniaczą ale te nie wyklucza małego krwiaka.Czy ktoś miał podobną sytuację a potem okazało się że biją dwa serduszka? wizytę mam dopiero za 10 dni a już warjuje.

reklama
Hej. Czy któraś z Was męczyła się w ciąży z zatokami? Od trzech dni okrutnie boli mnie głowa, mam lekki katar i zachrypnięty głos. Nie gorączkuje. Nie da się funkcjonować z tym bólem, a paracetamol, parówki i okłady nic nie pomagają. Dzisiaj niedzielę i nie chce zawracać głowy mojemu Gino.

Do góry