reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Kffiatek Witaj! My mamy trojke maluchow (blizniaki maja 14 msc i syn niecałe 3 latka). Jezdzimy renault Espace (7osobowy). Jeden fotel wyciagniety (czyli tak jakby jechalo nas 2+4) i miejsca wystarcza zeby nas spakowac na tygodniowe wyjazdy, ale nie bierzemy wozka, lozeczek turystycznych itp.
Zależy co bedziecie ze soba wozic (np rowerow dla 6 osob sobie nie wyobrażam ;)) , gdzie jeździć, na jak dlugo i jaka pora roku, bo zima wiadomo ze wszystko "obszerniejsze". Ford galaxy jest jeszcze wart uwagi, ale i drozszy.

reklama
@Kffiatek Witaj! My mamy trojke maluchow (blizniaki maja 14 msc i syn niecałe 3 latka). Jezdzimy renault Espace (7osobowy). Jeden fotel wyciagniety (czyli tak jakby jechalo nas 2+4) i miejsca wystarcza zeby nas spakowac na tygodniowe wyjazdy, ale nie bierzemy wozka, lozeczek turystycznych itp.
Zależy co bedziecie ze soba wozic (np rowerow dla 6 osob sobie nie wyobrażam ;)) , gdzie jeździć, na jak dlugo i jaka pora roku, bo zima wiadomo ze wszystko "obszerniejsze". Ford galaxy jest jeszcze wart uwagi, ale i drozszy.
A jak zabezpieczasz te wszystkie torby leżące obok... mnie przeraża wizja bagażu w trakcie wypadku. Taka torba wiążąca 10kg razy przyśpieszenie i robi się 600...

A jak zabezpieczasz te wszystkie torby leżące obok... mnie przeraża wizja bagażu w trakcie wypadku. Taka torba wiążąca 10kg razy przyśpieszenie i robi się 600...
Nas jezdzi 5, wiec bagaze z tylu za fotelami leza. Jeszcze nie mielismy nigdy zaladowanego auta po sufit. Waga i gabaryt kazdego bagazu raczej uniemożliwia swobodne latanie, a nawet jesli kolizja bylaby naprawdę duza, to nie przeleca miedzy zaglowkami a sufitem. Mniejsze bagaze upycham dzieciakom "w nogach", bo oni i tak w fotelikach wysoko siedza a tam wolne miejsce. Dociskam fotelem zeby nie latalo.

No właśnie... Niby Espace jest pierwszym wyborem ale wtedy zawsze jedno dziecko jedzie tak jakby w bagażniku z rzeczami :(

W innych autach bedzie tak samo. Chyba tylko jedno widziałam takie, ktore ma 3 fotele z przodu i 3 z tylu, ale nie mam pamieci do nazw ;)
No chyba że weźmiemy nie minivana tylko busa ale są droższe i brzydkie ;) myślałam jeszcze o chevrolet town&country ma dwa fotele za kierowcą i pasażerem i kanapę za nimi trzyosobową... Ech nie ma prostych rozwiązań tu :(

No chyba że weźmiemy nie minivana tylko busa ale są droższe i brzydkie ;) myślałam jeszcze o chevrolet town&country ma dwa fotele za kierowcą i pasażerem i kanapę za nimi trzyosobową... Ech nie ma prostych rozwiązań tu :(
Mi osobiście podoba się pacyfika... przy opcji 7/8osób jest jeszcze trochę bagażnika.

reklama
Dziękuję za miłe przyjęcie:)
Mam córkę 10 lat i syna 8 lat. Wiedzą, u mnie co w sercu to na języku :)
Dzieci w siódmym niebie szczególnie syn jak się dowiedzial, że jeden brat będzie, a córka nadal czeka na informacje, że będzie miała siostrę;)

Ogólnie dobrze się czuje, mdłości już minęły, tylko pachwiny i spojenie lonowe mnie boleć zaczyna (wcześnie jakos) poza tym wieczorami bolą mnie plecy na dole i promieniuje do pupy aż mi się nogi uginają, nie wiem czy to normalne?
No i mam diete cukrzycowa.

Fajniej tak jak więcej osób jest w podobnej sytuacji, tak raźniej, bo przyznam Wam się, że zaczynam się bać. Szczególnie tego pobytu po porodzie w szpitalu czy dam radę jak to wygląda. Mimo, że mam jeszcze sporo czasu :) dlatego miło Was poczytać:)
Witam ja tez termin na 15.07 :) u mnie z samego początku pod gorke :( niestety ciśnienie mi szaleje :(

Do góry