O rety. Wspolczuje i trzymam za Was kciuki, zeby maluszek przyszedl na swiat zdrowy i w terminie. Powodzenia!Wikunia ja niestety znalazłam się w tej sytuacji W zeszłym tygodniu okazało się że jednemu z dzieci nie bije serduszko, ale u mnie to już był 16 tydzień... Na wczesnym etapie w 1 trymestrze nie powinno to powodować żadnych komplikacji o ile ciąża jest dwukosmówkowa. Wielkość nie ma znaczenia- może ten większy miał wady? Od tygodnia przeczytałam już chyba cały internet na ten temat i generalnie mówi się że około 50% ciąż bliźniaczych nie doczekuje jako bliźniacze do 12 tygodnia ciąży, natomiast pojedynczy płód potem rozwija się normalnie.
U mnie sytuacja o tyle gorsza że to już 2 trymestr a ciąża wydawała się być jednokosmówkowa, przemawiała za tym przegroda poniżej 2mm grubości między dziećmi (choć obraz był niejednoznaczny, jak zaznaczył lekarz). Jestem po wizycie w specjalistycznej poradni, gdzie powiedziano mi że są jednak dwa łożyska i dwie kosmówki, co oznacza że mam jeszcze szanse donosić tą ciążę a drugi dzidziuś już się nie wchłonie ale zmaleje tak, że nie będzie stanowił zagrożenia...
Z żalem opuszczam wasz wątek Ale zdecydowałam się napisać bo może ktoś będzie szukał kiedyś informacji na ten temat, tak jak ja szukałam. Dam znać jak się ta historia skończy (oby dobrze!!!).
reklama
Karolina1609
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, u mnie ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa, wszystko przebiegało prawidłowo wczoraj badania prenatalne czy jak kto woli polowkowe i okazuje się ze jeden dzidziuś znacznie odbiega waga od drugiego i ma mniej wód plodowych, płód 1 waga 324 g, płód 2 224 g więc o 100 g mniej a dotąd szły łeb w łeb, różnica biometrii między plodami 31%. Wzrost mniejszego plodu nieadwkwatny do wieku ciążowego. Przeplywy maja dobre, w tętnicach macicznych również, zlecono mi jedynie kontrole za dwa tygodnie tylko boje się ze za malo przybierają i co z ta mniejsza ilością wód plodowych, miala któraś z Was taki przypadek? Martwię się ze się to wszystko zle skończy
Moi chłopcy na początku przez ok 2 wizyty mieli różnice 100g a od tamtego czasu różnica wynosi po 20g, trzeba tez pamiętać żeby nie brać tak do siebie tych wyliczeń z usg jak nie są jakieś wielkie bo mają jakąś różnice błędu.Hej dziewczyny, u mnie ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa, wszystko przebiegało prawidłowo wczoraj badania prenatalne czy jak kto woli polowkowe i okazuje się ze jeden dzidziuś znacznie odbiega waga od drugiego i ma mniej wód plodowych, płód 1 waga 324 g, płód 2 224 g więc o 100 g mniej a dotąd szły łeb w łeb, różnica biometrii między plodami 31%. Wzrost mniejszego plodu nieadwkwatny do wieku ciążowego. Przeplywy maja dobre, w tętnicach macicznych również, zlecono mi jedynie kontrole za dwa tygodnie tylko boje się ze za malo przybierają i co z ta mniejsza ilością wód plodowych, miala któraś z Was taki przypadek? Martwię się ze się to wszystko zle skończy
Karolina1609
Zaangażowana w BB
Mam nadzieję ze nadgonia waga, tylko najgorsze że corcia ma mniej wód plodowych nie wiem z czego to może wynikać, z poczatku cały czas byla minimalnie większa i bardziej aktywna na usg a teraz takie zaskoczenie
Mnie zawsze położna upomina żebym dużo wody piła, żeby wody u dzieci były w normieMam nadzieję ze nadgonia waga, tylko najgorsze że corcia ma mniej wód plodowych nie wiem z czego to może wynikać, z poczatku cały czas byla minimalnie większa i bardziej aktywna na usg a teraz takie zaskoczenie
Karolina1609
Zaangażowana w BB
Dużo tzn ile?dzięki za odpowiedź
Jak jej mówię ze wypijam od 2 do 3 litrów to mówi ze dobrzeDużo tzn ile?dzięki za odpowiedź
Karolina1609
Zaangażowana w BB
Aha oki a Ty w którym jesteś tygodniu ciąży? Tez któryś z dzieciaczkow ma mniej wód?
Ja w czwartek zaczynam 34tc, u mnie na szczęście z dziećmi jest ok, za to wszystkie inne dolegliwości mnie chwyciły i już nie mam siły tak mam wszystko poobijane. Ciąża dwuowodniowa dwukosmowkowaAha oki a Ty w którym jesteś tygodniu ciąży? Tez któryś z dzieciaczkow ma mniej wód?
reklama
Karolina1609
Zaangażowana w BB
No zazdroszczę mam nadzieję ze my też dotrwamy do takiego wieku ciąży dzieciaczki sie az tak mocno rozpychaja?
Podziel się: