reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć kobitki, jestem w ciąży bliźniaczej 17+3 tc od jakichś dwóch tygodni pobolewa mnie serce, nawet jak leżę miewam duszności mierze ciśnienie a tu 160/96 czy któraś z Was tak miała? Czy mam powód do zmartwień?

reklama
Cześć dziewczyny.

Co do przyspieszonego pulsu to ja mam problem z tym ale ciśnienie w normie. Zawsze wypijam na maksa dużo wody i pomaga trochę. Z wysokim ciśnieniem jednak zadzwoniłabym bądź wybrała się do lekarza.n

We wtorek mam wizytę do tego czasu będę mierzyć, bo co mi pozostało... miałam nadzieję że ktoś kto był w podobnej sytuacji poradzi czego mogę się spodziewać

cześć:) ja zawsze miałam ciśnienie i puls książkowa a od 12 tygodnia do dnia porodu miałam puls 120-130,po porodzie od razu wrócił do 70-80.
a jakoś od 6tego miesiąca wskoczyło mi ciśnienie 140-150/ 90-100, dostałam leki Dopegyt ale i tak do końca miałam 130-150/90-100 a teraz 3 tygodnie po porodzie dalej biorę leki i nadal ciśnienie 140/90
tyle że ja nie odczuwałam żadnych objawów tak wysokiego ciśnienia
Był moment że kupowałam wodę w baniakach 5l i wypijałam go w jeden dzień, a nie obniżało mi to ciśnienia.

Fakt czuje wieksze pragnienie ale nie wiazalam tego z ciśnieniem, teraz nie wiem co robić, czy wysokie ciśnienie może dzieciaczkom zaszkodzić?

Niestety, ale tak. Tylko spokojnie. Skoro to początek to idź do lekarza , da tabletki. Albo podjedź na IP.powiedz jakie masz ciśnienie może coś przepisza - powinni.
Takie maksymalne w ciąży to ok 140/90.
Im niższe tym lepiej, wysokie ciśnienie może spowodować zatrucie ciążowe. Ale da się wszystko uregulować lekami tylko trzeba w odpowiednim momencie, nie za późno
Fakt czuje wieksze pragnienie ale nie wiazalam tego z ciśnieniem, teraz nie wiem co robić, czy wysokie ciśnienie może dzieciaczkom zaszkodzić?

reklama
Do góry