reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

No cóż dziękuję za odpowiedzi, szkoda tylko ze tak łatwo się mówi żeby się nie stresować ciężej zrobić, a ja raczej z tych umartwiajacych się, póki nie pójdę do lekarza będę mieć stresa :oops: :oops:

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem tutaj nowa, trochę czytam :) zaznajamiam się z nowym tematem (chociaż nie do końca nowym, bo 2 dzieci już mam). A teraz niespodzianka i bliźnięta.
Jestem w 15+1, w planach cesarka i to chyba najbardziej mnie przeraża ...
A dlaczego cesarska w planach? Masz jakieś wskazania?

No cóż dziękuję za odpowiedzi, szkoda tylko ze tak łatwo się mówi żeby się nie stresować ciężej zrobić, a ja raczej z tych umartwiajacych się, póki nie pójdę do lekarza będę mieć stresa :oops: :oops:
Przez tydzień czy 2 nic się nie stanie, na spokojnie, zdążysz odwiedzić lekarza. Ja też z dziewczynami miałam problemy z ciśnieniem czasem nawet dochodziło.do 170/110 a lekarze nie dawali mi lekow, ale ja miałam ciążę prowadzona poza Polską a tam trochę olewali. W efekcie końcowym dzieci zdrowe nic im nie było tylko urodziły się trochę przed czasem ale nie wiem czy to był efekt wysokiego ciśnienia czy coś innego....

A dlaczego cesarska w planach? Masz jakieś wskazania?
Ciąże bliźniaczą, usłyszałam, że teraz nigdzie nie ryzykują tylko przeprowadzają cesarki. Ogólnie źle znoszę poród naturalny, ale mogę wstać po nim i funkcjonować. A po cesarce nie wyobrażam sobie leżenia czy zależności od położnych :(

Ciąże bliźniaczą, usłyszałam, że teraz nigdzie nie ryzykują tylko przeprowadzają cesarki. Ogólnie źle znoszę poród naturalny, ale mogę wstać po nim i funkcjonować. A po cesarce nie wyobrażam sobie leżenia czy zależności od położnych :(
Zależy od szpitala i wiele szpitali nawet bałagan na sn... Więc w sumie twoja decyzja... Ja rodzilam sn i sobie chwale tu na grupie też sporo dziewczyn sn. Mnie straszyli cc do 28tc A potem nagle im się odmieniło.

A ogólnie jak sobie radzisz z bliźniakami ? :)
Moje mają 2.5r aktualnie chodzą do przedszkola. Same bliźniaki to pan Pikuś. Teraz mam w sumie 4 dzieci z czego 3 poniżej 2.5roku[emoji6] więc momentami jest ciężko. Póki nie było najmłodszej panny ma 7m ma teraz to było fajnie. Ale przy 3 maluchów robi się ciężko...
A powiem Ci że pierwszy rok to super był... dzieci głównie spały i jadły. Gdyby nie rehabilitację i wizyty u lekarzy specjalistów to by był super czas. A przez pierwsze 6m mieliśmy jakiegoś lekarza 2-3 razy w tygodniu. I to było najbardziej męczące.

Ostatnia edycja:
Moje mają 2.5r aktualnie chodzą do przedszkola. Same bliźniaki to pan Pikuś. Teraz mam w sumie 4 dzieci z czego 3 poniżej 2.5roku[emoji6] więc momentami jest ciężko. Póki nie było najmłodszej panny ma 7m ma teraz to było fajnie. Ale przy 3 maluchów robi się ciężko...
A powiem Ci że pierwszy rok to super był... dzieci głównie spały i jadły. Gdyby nie rehabilitację i wizyty u lekarzy specjalistów to by był super czas. A przez pierwsze 6m mieliśmy jakiegoś lekarza 2-3 razy w tygodniu. I to było najbardziej męczące.
To wyzwanie :) 3 takich maluchów :) ja mam już duże dzieci 11 i 6, więc zacznę w sumie wszystko od nowa
Czyli miałaś dobrze, jak były spokojne i dużo spały. Może i moje takie będą :D
A te wizyty u lekarza to tylko profilaktycznie? Pewnie nie, skoro tak często

reklama
To wyzwanie :) 3 takich maluchów :) ja mam już duże dzieci 11 i 6, więc zacznę w sumie wszystko od nowa
Czyli miałaś dobrze, jak były spokojne i dużo spały. Może i moje takie będą :D
A te wizyty u lekarza to tylko profilaktycznie? Pewnie nie, skoro tak często
Sumie to ja do pracy wróciłam szybko na 5h i mąż ogarniał. Jak szłam na 11 czy 12 do roboty to pomagałam mu wyjść na spacer i one wtedy spały prawie 4h w wózku warunek był tylko by wózek był w ruchu. Jak miałam na 6 to zanim się rano ogarneli to już byłam spowrotem. Gorzej się zrobiło jak skończyły 1.5roku dzieci tornado wszędzie ich pełno wszystko ciekawe. No i teraz od jakiś 5m ciągłe wojny prowadzą o zabawki. Tęsknię za czasami jak były malutkie. Oczywiście bywały momenty typu ząbkowanie czy kolki. No i panny do 12m były usypiania na rękach więc mieliśmy co robić

Do góry