reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Gratuluję. Rośnijcie zdrowo. Jak dajesz sobie rady? Maluchy przy cycoku czy butelce.
w dzień przed każdym karmieniem dostawiam do piersi,ale nie zawsze łapią:/ więc daje im przeważnie w butelce moje odciągniete,a jeśli nie nadążam z odciągnięciem to daje im mm,trudno,ciężko jest karmić naturalnie bliźnięta. zależy mi ma tym,ale nie za cenę wszystkiego, tzn.,mam jeszcze dwoje dzieci,męża i dom...ale maluchy są coraz silniejsze i myślę, że poradzą sobie z łapaniem piersi.a cała reszta to kwestia organizacji.juz prawie miesiąc za nami i jest coraz lepiej:)

reklama
Oj, ja też nie nastawiam się tylko na pierś. Jak będzie tak będzie. Co prawda mój syn nie jest malutki, ale jest pierwszoklasistą. I nie wiem czy będę miała tyle czasu.

juz będziesz mieć 1 prenatalne? Ja dowiedziałam się późno wlasnie ze względu na ułożenie. Dokladniej ta co leży wysoko to lepiej widać,a ta co nisko ciężko nawet zmierzyć.

To już 2 prenatalne... tylko nie wiem czy można to nazwać prenatalne. Powiedziałabym, że to dokładne usg, bo też przepływy i budowę narządów wewnętrznych położna sprawdza, ale nie jest to aż tak dokładne jak w Pl. A będzie to ok. 18 tc, to prawie połówkowe.

Pojawiły się te tzw. "Ciągnięcia" po bokach macicy, więc jestem spokojniejsza, że jednak coś tam się dzieje, rozwija.

Co do karmienia piersią, to ja raczej nastawiam się od początku na ściąganie laktatorem, bo z córką nie za bardzo sobie radziłyśmy z przystawianiem do piersi, więc przy tej dwójce nie mam większych nadziei... :-/

A ja odliczam do 8 listopada i strasznie nie mogę się doczekać...:( Czy są nadal dwa i są już serduszka , tak mnie kusi żeby udać się do innego lekarza w tym tygodniu!

Mnie tez tak kusiło żeby u innego sprawdzic serduszka[emoji23] ale wytrzymalam do wizyty i było ok[emoji16] A jutro mam usg prenatalne i sie doczekać nie moge[emoji4] mam nadzieje że dzieci są zdrowe i że zobaczę jaka płec[emoji4][emoji4]

Mnie tez tak kusiło żeby u innego sprawdzic serduszka[emoji23] ale wytrzymalam do wizyty i było ok[emoji16] A jutro mam usg prenatalne i sie doczekać nie moge[emoji4] mam nadzieje że dzieci są zdrowe i że zobaczę jaka płec[emoji4][emoji4]
Chyba nie mam innego wyjscia...to tylko kilka dni a dla mnie wieczność:) moja wina-moglam poczekać z 1 wizyta !

reklama
Z tym kp to pewnie dziewczyny jak sie uprzecie to dacie rade. Ja niestety w szpitalu juz zaczęłam dokarmiac, bo na mnie troche lekarz i polozne wymusili, przez to ta laktacja nie do konca sie rozwinela tak jak powinna. Na laktator brakuje czasu i tym sposobem karmimy sie mieszanie. Tzn karmie piersia i kilka razy na dobe (czasem dwa, czasem piec, zalezy czy sie domagaja) robimy butelkę, z ktorej jedza do oporu. W przypadku M to jest raptem 30-40ml, a B dojada po 60-90ml. Powiem Wam szczerze ze jest to dla mnie komfort, bo karmimy razem z mezem, w nocy pierwsze karmienie zalicza ON sam, a ja spie ciagiem kilka godzin codziennie.

Do góry