reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No tak za maly jest , u mnie bezpieczne osiedle , zamknięte ale i tak zaczal wychodzic sam dopiero troszke rok temu, a w tym juz sam.

reklama
Ja? Miałam. Czeka mnie jeszcze trzecia wizyta, ale nie wiem czy się wybiorę, to będzie zależało od stanu finansów.

Ja mam w ramach NFZ , teraz mialam usg i pappa, na usg wszystko Ok pappa nie wiem jeszcze ale pewnie z racji wieku ( 41 ) bedzie zly. Boje sie wyniku i czy nie beda chcieli punkcji . Chcialam zrobic odpłatnie test nifty ale przy bliźniakach to troche bez sensu

Jak na USG masz wszystko w porządku, to raczej pappą nie ma co się przejmować. Ja miałam również na NFZ, też wiek (tylko, że ja mam skończone 35). I na usg było wszystko ok, ale same wyniki pappa, jak to ujęła lekarka były w średniej granicy ryzyka wystąpienia jakiejś wady, ale że badanie wyszło super, to punkcję żeśmy odrzuciły.
Przepraszam , ze na „ ty „ napisalam:rofl2:
Ależ nie szkodzi :)

reklama
Jutro mam cc powiedzcie mi czy zakładanie i zdejmowanie cewnika boli? I to wkłucie do znieczulenia ? :-/

Kochana nic sie nie boj nic nie boli i nic nie czujesz :) przy wyjmowaniu tez nie boli :) naprawde cesarka to jest luuuzik :) jakbys miala jakies pytania to pisz ;)

U mnie pięciolatek prędzej zrozumie, że ja się źle czuję niż szesnastolatek. Najgorsze jest to, że podwórko mamy pod domem, a ta małą/duża bestia nie chce z małym iść na dwór... Ja za miesiąc nie wiem czy dam radę tak rześko z 3 piętra złazić, na dwór doczłapać, a potem znowu na 3 piętro się wdrapać, bez windy :D Ale my mamy musimy dać radę :)

jak ja Wam zazdroszcze tych chodzacych i rozumnych juz dzieci....8-)
moi nic nie rozumieja a Stasiu na podworku co chwila lezy i trzeba go podnosic a moj wozek razem z dziecmi to jakies 50 kg do pchania a pcham codziennie.... to jest zycie 8-)

Do góry