reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mój facet celowo urlop oszczędza żeby móc być w domu, jak mnie postanowią z jakiegoś powodu zamknąć w szpitalu. Wiadomo, najlepiej jak by do tego nie doszło, a my wszystkie jakbyśmy urodziły idealnie o czasie i wyszły po 3 dniach z dziećmi do domu, czego nam wszystkim życzę.

Co do wózka, no mam totalny dylemat, wybór najprawdopodobniej trafi na wózek emmaljunga twin city cross, naturalnie używany. Chciałabym z osobnymi gondolkami, wypinanymi, ale niepraktyczny dla mnie kompletnie, nie planuję wnosić wózka na 3 piętro, także, jak to mówią: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :)

moj ma swoje gospodarstwo takze nikogo nie interesuje ze ja rodze bo tak jak ma zakontraktowane zdanie warzyw tak musi je na czas zebrac i zawiezc a ponadto ma jakies 60 bykow do wykarmienia w czym tez nie ma go kto zastapic...:( czarno to widze...:( dla niego najlepiej jakbym zima rodzila a ja raz w sierpniu, raz w listopadzie a teraz wrzesien, czyli dla niego najbardziej goracy okres8-)

reklama
No to faktycznie, trudna sytuacja. Ale chyba nie bez wyjścia? Pozostaje mieć nadzieję, że uda sięz niej wybrnąć jakoś :) Za co trzymam kciuki.
A tak na marginesie, zawsze chciałam mieszkać na wsi, mieć swoje krowy i spełniać się jako wiejski weterynarz :)

Mój facet celowo urlop oszczędza żeby móc być w domu, jak mnie postanowią z jakiegoś powodu zamknąć w szpitalu. Wiadomo, najlepiej jak by do tego nie doszło, a my wszystkie jakbyśmy urodziły idealnie o czasie i wyszły po 3 dniach z dziećmi do domu, czego nam wszystkim życzę.

Co do wózka, no mam totalny dylemat, wybór najprawdopodobniej trafi na wózek emmaljunga twin city cross, naturalnie używany. Chciałabym z osobnymi gondolkami, wypinanymi, ale niepraktyczny dla mnie kompletnie, nie planuję wnosić wózka na 3 piętro, także, jak to mówią: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :)
O tak dluzsze lezenie w szpitalu zaczyna dawac sie we znaki. Wiec i ja chetnie bym urodzila jak najpóźniej zdrowiutkie i duze dzieciaczki aby pobyt byl jak najkrótszy.
A co do wozka to ja jeszcze nawet sie nie zastanawialam choc napewno obok siebie i to tyle.

Dlatego dobrze, że pilnują tu tego kursu, bo ja wiem tylko tyle co z filmików które oglądałam w Internecie. A tu będziemy mieli od początku do końca wyjaśnione co i jak. O tym monitorze oddechu też nie pomyślałam... na pewno kupimy
W sumie nie slyszalam o takim.kursie tu w naszych okolicach ale zapamietam i jak urodze zapytam. A co do monitorze to tez zapewne zakupie i wage dla dzieciaczkow zeby do przychodni nie latac i sprawdzac czy dobrze przybieraja bo tak z corka mialam.bo mi ulewala i conajmniej raz w tyg jezdzilam wazyc czy jest ok.

Dziewczyny jeśli któraś jest z.okolic łodzi/łowicz/skierniewice ew. Warszawa bo mąż niedługo tam będzie to mam do sprzedania wagę dla niemowląt, wanienke profilowana, podgrzewacz i sterylozator avent i dwa foteliki te piersze recaro profi sport young na pasy bez izo fix.
Jakby któraś czymś była zainteresowana to dajcie znać w wiadomości. :)

Cześć :-))'Jestem obecnie w 23 tc bliźnisczej. Przeszczęśliwa przede wszystkim,ale mam też masę pytań i niepewności. Mogę do Was dołączyć??;-)
Oczywiście ze tak pytaj napewno Ci pomozemy jezeli bedziemy umialy. Ja jestem jakies 8 tyg za toba ale to moja 3 ciąża wiec pytaj w miare moich mozliwosci odpowiem :happy:

Oczywiście ze tak pytaj napewno Ci pomozemy jezeli bedziemy umialy. Ja jestem jakies 8 tyg za toba ale to moja 3 ciąża wiec pytaj w miare moich mozliwosci odpowiem :happy:
No 3 to już jesteś ekspert :-) pierwsza bliźniacza czy już wcześniej też była?:-)
Ale będziesz miała cudną gromadke! Ja dopiero na początku drogi ;-)
Przede wszystkim wózek mnie przerażał,ale już wybraliśmy ten:
Link do: Wózek Baby Jogger City Select w sklepie Bliźniacze Szczęście
Teraz zastanawiam się nad monitorami oddechu. Niezbędne przy bliźniakach czy zbędne?
Dodam,że planujemy aby Maluchy od początku zamieszkały w swoim pokoju nie w naszej sypialni [emoji14]

Dziewczyny, pewnie temat przewijał się już,ale mam do Was pytanie jaki wózek kupiłyście , kupicie i plusy i minusy tychże wózków.

Ja kupiłam Tfk Twinner Twist Duo używany, bo nowy drogi. Dla mnie plusem jest to że siedziska są obok siebie, a wszędzie się mieści, ma pompowane kółka, jest bardzo skrętny i jest 3 w 1 :-) minusem jest waga - 18 kg. Ale dla mnie wózek wymarzony :-)
@E W E L I N A wracając do tematu smoczków, todoceniłam je dopiero jak dostałam dziewczyny na pokój.
Tak, mam już przy sobie i jedną i drugą i generalnie to jest hardkor, ale daję radę :-)

reklama
Miałam dziś skierowanie do szpitala i tylko się zdenerwowałam czekałam z mężem 5 h zrobili mi KTG i okazało się że nie mają miejsca dla mnie na patologi ciąży.
Mam znowu jutro się zgłosić o 8:00.
Będę jednak kilka dni leżała i pomiary KTG 4 razy dziennie a później test z oksytocyną jak zadziała to poród siłami natury :-)

Do góry