Ariska a jak zdrowie dziewczynek? Mam nadzieję, że juz w domu?U nas jedna je mniej a druga więcej i przez co Natalka to taki szczypior a Emilke już zaczęła druga broda rosnac
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Necia u nas to samo- lekarze przewidywali max 2500-2600 i u drugiego ok 2400 a tu niespodzianka przy cc- 3080 i 2970 także często ten margines błędu jest dość spory. Byliśmy ewenementem na oddziale i każdy się dziwiłDziewczyny z tymi wagami podczas usg się nie martwcie I nie sugerujcie za bardzo. Moje tydzień przed porodem wychodziło że mają 1700g dziewczynka i 1900g chłopiec, Pani twierdziła że więcej niż do 2 kg mieć nie będą bo maleńki brzuszek. A tu niespodzianka bo przy porodzie po kilku dniach miały 2200g i 2700g a lekarz który je wyciągał był w szoku bo nie spodziewał się tak dużych dzieci, zresztą ja także
ariska
Fanka BB :)
Tak tak 4 stycznia wyszliśmy do domu. Teraz mamy mega dużo kontroli audiolog okulista kardiolog neonatologiczna poradnia rehabilitacyjna do tego bioderka SajgonAriska a jak zdrowie dziewczynek? Mam nadzieję, że juz w domu?
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
adunnnia90
U mnie byli tak samo, po wyciagnieciu dzieci lekarze się pytali gdzie one były takie duże, nawet Pani anestezjolog mówiła że bardzo mały brzuch miałamDziewczyny z tymi wagami podczas usg się nie martwcie I nie sugerujcie za bardzo. Moje tydzień przed porodem wychodziło że mają 1700g dziewczynka i 1900g chłopiec, Pani twierdziła że więcej niż do 2 kg mieć nie będą bo maleńki brzuszek. A tu niespodzianka bo przy porodzie po kilku dniach miały 2200g i 2700g a lekarz który je wyciągał był w szoku bo nie spodziewał się tak dużych dzieci, zresztą ja także
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
adunnnia90
My mamy bioderka 29.01Dzisiaj mieliśmy USG bioderek i lekarz też zaskoczony że zadno nie ma dysplazji bo przy bliźniakach zazwyczaj ponoć jedno z dzieci ma. A jak to u Waszych dzieciaczkow wygląda dziewczyny?
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Aniutek89
Dziewczyny z tymi wagami podczas usg się nie martwcie I nie sugerujcie za bardzo. Moje tydzień przed porodem wychodziło że mają 1700g dziewczynka i 1900g chłopiec, Pani twierdziła że więcej niż do 2 kg mieć nie będą bo maleńki brzuszek. A tu niespodzianka bo przy porodzie po kilku dniach miały 2200g i 2700g a lekarz który je wyciągał był w szoku bo nie spodziewał się tak dużych dzieci, zresztą ja także
No niby tak, ale sama wiesz jak to jest :-) czekamy od wizyty do wizyty, żeby tylko usłyszeć ile nasze pociechy urosły :-) dzięki, aż tak bardzo sie nie stresuję, każde dziecko ma swoje tempo wzrostu i indywidualną wagę. No i te błędy lekarskie :-) byłam u dwóch różnych lekarzy w odstępie chyba 5 dni i wyszło na to, że jedna malutka przytyła, a druga schudła rozrzut wagowy był spory
@Alina1987 i @Necia0 no po pół kilo i kilo to rożnicy, to nie dziwię się, że wszyscy w szoku byli
Hej hej ja tylko na moment. Nie wiem czy mnie pamiętacie- dla przypomnienia: bałam się ciąży bliźniaczej, bo bardzo szybko zaczął mi rosnąć brzuch i dość szybko zaczęłam tyc. Obecnie 12+2 i na usg wyszło jedno dzieciątko także tak jak mowilyscie nie ma się co sugerować wymiotami, wielkością brzucha czy kg
Pozdrawiam ! I dużo zdrówka
Aniutek89
Hej hej ja tylko na moment. Nie wiem czy mnie pamiętacie- dla przypomnienia: bałam się ciąży bliźniaczej, bo bardzo szybko zaczął mi rosnąć brzuch i dość szybko zaczęłam tyc. Obecnie 12+2 i na usg wyszło jedno dzieciątko także tak jak mowilyscie nie ma się co sugerować wymiotami, wielkością brzucha czy kg
A więc wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia dla przyszłej mamy i jej dzieciątka :-) Pozdrawiam :-)
reklama
Orchidea81
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczynki. Wreszcie przyszła do nas zima. Mając na uwadze to że mieszkam w Beskidach to trochę późno . Jestem już mega zmęczona tą ciąża. Dziś w nocy 9 razy byłam siku. Minął mi 36 tc. Wszystkie zakupy zrobione. Torby przygotowane. Orkan Fryderyka daje się dziś we znaki. Nawet moje starsze dzieci dziś nie w sosie. Oby do przyszłego tygodnia....
Podziel się: