reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam forumowe ciocie wczoraj o 22.45i 22. 50na świecie pojawili się Filipek i Nina. Maluchy straszliwe Filip 2030 i Ninka 1790. Oboje po 10 punktów . Są niestety na patologii noworodka że względu na wagę . Ja dochodzę do siebie po cc ale boli jak cholera.
Przyszli na świat 36 +2 Bo Im sie straszliwie śpieszyło ;). Podeślę później zdjecia
Gratuluję, dużo zdrówka dla całej Waszej trójki:)

reklama
Witam forumowe ciocie wczoraj o 22.45i 22. 50na świecie pojawili się Filipek i Nina. Maluchy straszliwe Filip 2030 i Ninka 1790. Oboje po 10 punktów . Są niestety na patologii noworodka że względu na wagę . Ja dochodzę do siebie po cc ale boli jak cholera.
Przyszli na świat 36 +2 Bo Im sie straszliwie śpieszyło ;). Podeślę później zdjecia

Gratulacje! Najważniejsze, że zdrowe :-)

Hej, Karrrina :-) jakie ładne zdjęcia, ja nie miałam takich w 17 tc, bo podobno już za duże dzieci i sie chowały za sobą i było widać np. Jedną glowkę i dwa brzuszki :-) ja też szybko wózek kupiłam, bo okazja była na używany, dokładnie taki jak chciałam. Mam TFK Twinner Twist Duo, a Ty?

gann3e3kvq0ypbav.png

Ja mam taki: $_86.JPG $_86 (2).JPG Nie miałam jakichś specjalnych wymagań co do wózka. Wzięłam jaki się trafił w dobrej cenie i niezniszczony.

Gratulacje Orchidea! :)

Załączniki

• $_86.JPG
    $_86.JPG
    31 KB · Wyświetleń: 109
  • $_86 (2).JPG
    $_86 (2).JPG
    38,2 KB · Wyświetleń: 112
U nas jedna je mniej a druga więcej i przez co Natalka to taki szczypior a Emilke już zaczęła druga broda rosnac

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

To jak u nas, też sporą różnica, na szczęście na korzyść synka, bo mała to kruszonka ;) Ubranka i pieluchy u nas też różne noszą.
Dobrze że już jesteście zdrowi, abyście więcej już tam nie trafiali.

Dzisiaj mieliśmy USG bioderek i lekarz też zaskoczony że zadno nie ma dysplazji bo przy bliźniakach zazwyczaj ponoć jedno z dzieci ma. A jak to u Waszych dzieciaczkow wygląda dziewczyny?

Ja nie miałam jeszcze żadnej wizyty. Do Ortopedy na wypisie ze szpitala mamy iść po 2 miesiącu, wiec pojdziemy w lutym a Neonatologa mamy zaliczyc w 3. Nie mielismy żadnych więcej zaleceń mimo wcześniactwa. Może to i lepiej bo zaraz by coś wymyślili ;)

Maluchy mają niestety infekcje bakteryjną. Cały ten przyspieszony poród był przez zakażenie wewnatrzmaciczne. Dostają antybiotyk. O karmieniu piersią nie ma mowy bo są tak małe ze nie maja odruchu ssania są karmione dojelitowo. Co jeszcze obydwoje sa wspomagani tlenem bo saturacja im ciagle spada . Pewnie ciezkie 3 tygodnie przed nami. Oczywiście mnie juz dziś chcieli wypisać ale powiedziałam ze absolutnie. Rana ładnie sie goi ale ja chce moc widywać dzieci jak najczęściej. Ryczałam cały dzień jak bóbr. Już nie wiem co mam robic. Zanosze siare do karmienia po troszku 20 ml. 3 razy dziennie Ale im wystarczy . Chodzi o przeciwciała.
Z jednej strony moje starsze tesknia A z drugiej bliźniaki bardzo uspokajają się jak jestem przy nich.
Poradzcie co robić iść do domu i dojeżdżać do nich codziennie z mlekiem czy walczyć o to żeby tu zostać. Naprawdę nie wiem co mam robić. Samochodem jestem tu w 30 minut.

reklama
Dziś nadal na oddziale, wywalczyłam miejsce w szpitalu dzien super nawału pokarmu. Już musze go mrozić bo jest go za dużo dla dzieci. Rana nadal boli. Dzieci nie wspomagane już oddechowo jedzą przez sondę do noska. Co prawda wszyscy kręcą nosami ale jednak obstawiam przy swoim. Moim zdaniem kangurowanie, mamine mleczko i bliskość powodują że dzieci lepiej się rozwijają. Kurde ale powiem Wam ,że trzeba jeszcze dużo zmienić w opiece okołoporodowej w Polsce. Wszyscy trąbią jakie to ważne żeby dzieko było przy mamie od początku ale żeby pomóc z kamieniem to już sama do doradczych laktacyjne lataj z rana na brzuchu. Dziś przyjęli spowrotem dziewczynę która 7 dni temu urodziła wpisali ją i dostała zapalenia rany. Dziecko w domu ona na ginekologii. Boże co się historii w tym szpitalu nasłucham o wcześniakach, wychodzenia z niedowagi , wypisywania do domu .
Itp.... życie. Także moje drogie trzymajcie się długo w swoich ciażach
Żeby nie było

Do góry