Orchidea81
Zaangażowana w BB
@Blanka8 co to twojej laktacji nie możesz porównywać się z innymi dziewczynami bo uwierz każda ma inaczej. A na początku faktycznie tylko trochę leci potem za sprawą hormonów wytwarza się tego pokarmu więcej. Jesteś po cc i to krótko to dodatkowy minus - ale nie ma reguły. Ja w pojedynczej ciąży po cc pokarm dostałam dopiero na 3 dzień .Generalne żoładek dziecka jest mniejszy niż jego zaciśnieta piąsteczka. Staraj się jak najwiecej przebywać z dziećmi tulić je , całować a zobaczysz pokarm sam się pojawi to taka magia. Druga sprawa to faktycznie pobudzaj sobie laktacje tak jak mowia położne i nie martw sie to przedewszystkim. Myśl pozytywnie stres dziala odwrotnie na ten proces. Na poczatku nie leci biale mleko tylko taka żółta siara , jest jej bardzo mało .
Gdyby się jedak nie udało i dzieciaki będą jadły mm to da się wrócić do karmienia nawet po 2 tygodniach tylko trzeba trochę więcej pracy. Będzie to zależało od Ciebie . Wiele dziewczyn na tym form miały problemy na początku i nadal dokarmia mm ale to dzięki ich wytrwałości karmią piersią. Wiem że to trudne ale nie poddawaj się. Trzymam kciuki. Pytaj dużo w poradni laktacyjne i nie bój się walczyć o swoje.
Gdyby się jedak nie udało i dzieciaki będą jadły mm to da się wrócić do karmienia nawet po 2 tygodniach tylko trzeba trochę więcej pracy. Będzie to zależało od Ciebie . Wiele dziewczyn na tym form miały problemy na początku i nadal dokarmia mm ale to dzięki ich wytrwałości karmią piersią. Wiem że to trudne ale nie poddawaj się. Trzymam kciuki. Pytaj dużo w poradni laktacyjne i nie bój się walczyć o swoje.