reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Oska a Ty miałaś te skurcze regularne? Czy czułaś jakiś ciągły ból pleców/ brzucha?
@Alina1987 u mnie regularne twardnienia (co ok. 10 minut) pomimo że nie czułam bólu okazały się być na wykresie skurczami porodowymi, więc z tym naprawdę trzeba uważać, bo są zdradliwe. Zawsze jak coś Was niepokoi lepiej pojechać do szpitala i sprawdzić co się dzieje, nawet zostać te kilka dni w szpitalu niż potem pluć sobie w brodę, że "mogłam pojechać".

reklama
@Alina1987 u mnie regularne twardnienia (co ok. 10 minut) pomimo że nie czułam bólu okazały się być na wykresie skurczami porodowymi, więc z tym naprawdę trzeba uważać, bo są zdradliwe. Zawsze jak coś Was niepokoi lepiej pojechać do szpitala i sprawdzić co się dzieje, nawet zostać te kilka dni w szpitalu niż potem pluć sobie w brodę, że "mogłam pojechać".
U mnie wszelkie bóle czy twardnienia są bardzo nieregularne, co godzinę, dwie lub trzy.. dzisiaj bardzo bolą mnie plecy i lewy bok, ale ten ból trwa ok. Pół godziny i przechodzi. Najpierw po 7 rano i teraz drugi raz. Wiec to chyba raczej ten ciężar daje się we znaki. Dzisiaj skonsultuje to z lekarzem.
Super, ze leki u Ciebie działają:)

Hej. Niestety końcówka ciąży jest najgorsza. A wyniki badań masz w normie? Jeśli tak to po prostu częściej smaruj brzuch kremami[emoji5]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
No wyniki mam w normie po prostu ta skóra się rozciąga,brzuch z każdym dniem większy. Smaruje olejkami. Nie wiem ile jeszcze,ale już mega ciężko.

U mnie wszelkie bóle czy twardnienia są bardzo nieregularne, co godzinę, dwie lub trzy.. dzisiaj bardzo bolą mnie plecy i lewy bok, ale ten ból trwa ok. Pół godziny i przechodzi. Najpierw po 7 rano i teraz drugi raz. Wiec to chyba raczej ten ciężar daje się we znaki. Dzisiaj skonsultuje to z lekarzem.
U mnie był ból okresowy przez dłuższy czas, ale tego dnia silniejszy. Bóle pleców tak w pasie i twardnienie brzucha. Z początku te skurcze co10 minut, po dojezdzie do szpitala, a mamy 45 minut już co 5 minut. Nie lekcjoważcie tych twardnień. Ja miałam je szczerze mówiąc "olać". Dopiero ból podbrzusza zmusił mnie do wizyt w szpitalu. A to już był poród [emoji4]

Cześć dziewczyny:) U mnie znaczna poprawa - leki działają i skurcze praktycznie ustąpiły. Jeszcze 24h mam ten lek i potem będą pewnie po odstawieniu obserwować czy skurcze nie wracają.
@Oska305 widziałam Twój wpis w bliźniakach na piersi - cieszę się, że dzieci odłączone już od respiratora i sondy. Powodzenia w kp - oby Twoja laktacja się rozkręciła i oby udało przystawić się maluszki do piersi :-)
@Mea1989 ja stawiam na same praktyczne i wygodne dla maluszka ciuszki typu body, dpiichy, polspiochy itp. Na strojenie będzie jeszcze czas, poza tym jak taki dzidziuś non stop leży to nie widzę sensu ubierać go w mini dżinsy, koszule itp tylko żeby ładnie wyglądał.
To trochę tak jakby idąc spać ubierać się w wizytowa sukienkę :-) poza tym prasowanie mikro koszuli żeby nie miała zagnieceń to pewnie udręka :D
Mogłabyś podrzucić linka do forum o bliźniakach i kp?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Mogłabyś podrzucić linka do forum o bliźniakach i kp?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
@wehikulchrzanu - to grupa Bliźniaki na piersi na Facebooku. Twój wstęp do grupy musi zatwierdzić admin - mnie zadali kilka pytać typu: Dlaczego chce dołączyć do grupy itp :)
Polecam, jeśli jesteście bardzo nastawione na kp tak jak ja :)

Długo się nie odzywałam, przepraszam. My nadal w szpitalu. Teraz tylko siedzę i ściągam mleko, z czym mam mega problem albo biegam na intensywną terapię do moich Skarbów. U nas już lepiej. Ja już jestem tylko trochę obolała, a Maluchy nadrabiają. I najważniejsze, że Tobinek nie ma kłopotów z nerkami[emoji7][emoji7] A tu aktualne zdjęcie:
1510110439-5ba4d90d6b7d840c-aaaaaa.jpeg

Miłości mojego życia [emoji7] [emoji7]

Oni są cudni!!!!! Kochane maluszki:) Pewnie jesteś bardzo szczęśliwa. Zobaczysz jak za chwilę urosną.Silna msmusia i silne dzieci.Wielkie buziaki i usciski dla Was :)

Daj znać po wizycie co powiedział lekarz no i ile ważą maluszki;).Ja się boję że coś przegapię bo skurcze wyłapuje tylko te lekko bolsne jakby miesiaczkowe bole i one sa tylko kilka razy w ciągu dnia. Moja pani doktor powiedziała że sie zorientuję jak coś zacznie sie dziać ale ja nie jestem przekonana;)

reklama
Do góry