reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mam chyba jakieś zostaje. Z dwóch sciagniec mam 20 ml. Jakieś grudki wyczuwam. Gdy je rozmasuję jest lepiej, ale cudów nie ma.[emoji20]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczne dzieciaczki! Tym odciąganiem mleka nie martw się, mi jakoś z laktatorem też szło słabo (czasem ile pracy musiałam włożyć, żeby odciągnąć 40ml) a synek przystawiony do piersi pił ładnie i mleko leciało. Nie wiem czy to była taka bardziej blokada psychiczna czy może lepszy byłby laktator elektryczny.
Na tym etapie maluszki mają naprawdę małe potrzeb więc i te 20ml wystarczy a potem w domku jak będziesz je przystawiać do piersi, to laktacja ładnie rozkręci się, poza tym w szpitalu mimo wszystko jest to mało komfortowe - chyba że masz oddzielny pokój do odciągania pokarmu. Tylko uważaj na te zastoje a będzie dobrze. Pozdrawiam ciepło:)

reklama
Obie dziewczynki ważyły po 2360 g różnica tylko w cm 48 i 50. Udalo mi się zmniejszyć zdjęcie teraz są już takie.

Załączniki

• 20171102_145832-774x1032.jpg
    20171102_145832-774x1032.jpg
    156,7 KB · Wyświetleń: 96
  • 20171102_151050-774x1032.jpg
    20171102_151050-774x1032.jpg
    161,5 KB · Wyświetleń: 96
Daj znać po wizycie co powiedział lekarz no i ile ważą maluszki;).Ja się boję że coś przegapię bo skurcze wyłapuje tylko te lekko bolsne jakby miesiaczkowe bole i one sa tylko kilka razy w ciągu dnia. Moja pani doktor powiedziała że sie zorientuję jak coś zacznie sie dziać ale ja nie jestem przekonana;)

Ola gwarantuję, że zorientujesz się, że to właśnie te skurcze :) W ciąży z synkiem jak już trafiłam do szpitala 7 dni po terminie, to na KTG wychodziły mi regularne skurcze około 50-60 i ja ich nie czułam, dopiero przy 80-90 poszłam w nocy (około godz. 23) po położną, która stwierdziła, że zdecydowanie są to skurcze porodowe i tak sobie mnie przetrzymali, przyszedł rano po godz. 7 lekarz, który stwierdził, że blok operacyjny jest powiadomiony, jak zwolni się miejsce, to mnie zabiorą i około godz 14 miałam cesarkę (kiedy skurcze były już naprawdę częste i bolesne). Na pewno tego bólu nie da się pomylić z innym ;)

U mnie wszelkie bóle czy twardnienia są bardzo nieregularne, co godzinę, dwie lub trzy.. dzisiaj bardzo bolą mnie plecy i lewy bok, ale ten ból trwa ok. Pół godziny i przechodzi. Najpierw po 7 rano i teraz drugi raz. Wiec to chyba raczej ten ciężar daje się we znaki. Dzisiaj skonsultuje to z lekarzem.
Super, ze leki u Ciebie działają:)

Hej:) i jak po wizycie u lekarza?
Ja też dzisiaj miałam wizytę, zaskoczyła mnie waga córeczek, bo dziś w 32+3 ważą 1950g i 1880g. Ogólnie wszystko jest ok, zapis na KTG jest ładny, szyjka jeszcze długa, przepływy i płyn owodniowy w porządku. Też coraz bardziej dociera do mnie, że to już naprawdę blisko, teoretycznie za 4 tyg. dzieciaczki mogą być już na świecie (jeśli oczywiście nic wcześniej nie wydarzy się). Ja nie mam wyznaczonego terminu cc, mam przyjęcie do szpitala 04.12 i wtedy będą na bieżąco oceniać co i jak.
Jeśli chodzi o pakowanie toreb, to miałam to robić w poprzedni weekend ale jak zwykle milion spraw było ważniejszych, już w ten weekend zrobię to na pewno.
W moim szpitalu na szczęście nie potrzebuję dużo rzeczy dla maluchów - tylko mokre chusteczki i ewentualnie krem do pupy. Ubranka dają szpitalne - można swoje ale jakoś stwierdziłam, że po co mam do domu te zarazki szpitalne przynosić, skoro nie muszę...

Hej. Dziś przyszła kolejna paczka z allegro. Wszystko od jednego sprzedającego iwona_koziarska. Mogę Wam polecić bo ciuszki naprawdę ładne i tanie.
Zobacz załącznik 828585

I mam pytanie. Kupujecie tylko takie ciuszki czy jakieś takie ładniejsze typu sukienki, kompleciki, że tak powiem "na gości". Czy dopiero później takie rzeczy?

Hej :) Ja też póki co mam dla dziewczynek bardziej praktyczne ubranka. Co prawda latem na wyprzedaży w smyku kupiłam jakieś 2 sukieneczki - ale to rozmiar 68 jest a cena naprawdę była okazyjna więc nie mogłam przepuścić takiej okazji :-D
Jedynie zastanawiam się nad strojem świątecznym czy czegoś nie zakupić - ale myślę ewentualnie nad czymś wygodnym ze wzorkiem reniferów, mikołaja itp.
W tym roku pewnie i tak sami spędzimy święta w gronie naszej "małej" - 5-osobowej rodzinki. Z maleństwami do rodziny nie wybierzemy się (120km) a zapraszać do nas pewnie jeszcze nie będę miała ochoty po wyjściu ze szpitala (zakładam wyjście bez większych komplikacji, że do świąt będziemy już w domku ;), bo po pierwsze boję się, że ktoś mi pozaraża maleństwa (i tak będą narażone na wszystko, co syn z przedszkola przyniesie) a po drugie, to nie będę miała siły żeby kogoś godnie ugościć, zwłaszcza w święta. A dla nas zakładam, że coś tam zrobimy sami a jak nie damy rady to wesprzemy się cateringiem i tyle.

Oliwe rozumiem ze dostaly po 10 punktow i same oddychaly? Jak dlugo bylyscie w szpitalu jeśli mogę zapytać i czy dziewczynki udało się karmić piersią?

reklama
Do góry