reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Jutro zaczynam 30 tc. Ale podobno te moje bóle i parcie na dole, to przez krótka szyjkę i to że główka synka jest już bardzo nisko.
@Necia0 jedziemy teraz na tym samym wózku, tyle że ja mam dopiero 28 tyg :-) A moje maluchy ważą podobnie do Twoich - chłopak 1208 g, a dziewczynka 1140 (i też jedno jest nisko główką na dole, a w ogóle to oba są obecnie glowkowo). Pewnie lekarz zalecił Ci luteinę, magnez i mocno oszczędzający tryb życia tak jak mi? Uważajcie i dbajcie o siebie :-* i unikaj kawy! Niby jest dopuszczalna w ciąży z umiarem, ale mam podejrzenia, że to właśnie kawa wypłukała mi magnez co spowodowało skurcze i tydzień pobytu w szpitalu... Bo wystarczyly 3 kroplówki z magnezem, aby skurcze ustąpiły.

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 826175
Mam takie jeden granat, drugi biały. Te możesz mieć i tak i tak.
@Necia0 mam te same kombinezony :-) i też biel i granat! Mnie właśnie spodobala się ta opcja zameczka w nóżkach, że można mieć albo śpiworek albo nóżki do fotelika samochodowego :-) ja upolowałam je na OLX 60zl/sztukę.
A propos zdjęcia jak na 30 tyg to mały masz brzuszek, ślicznie wygladasz!;))

Ostatnia edycja:
Ale super :yes: te w h&m właśnie takie mi o ten styl chodzi,ale nie maja tego dodatkowego zameczka na dole chyba żeby nóżki rozdzielić. Ale na prawdebfajne ci się udało kupić.
@Marti92 szukaj używanych na olx. Ja kupiłam identyczne co Necia używane na OLX, 60zl/ sztukę i są praktycznie jak nowe i pamiętam, że dużo bylo ofert z nimi ;-)

Dzięki Dziewczynki za kciuki, niestety wizyta nie przebiegła po mojej myśli :-( dostałam skierowanie do szpitala. Zrobili mi EKG, wzięli mocz do badania i krew i czekam na wyniki. Pani doktor powiedziała że dziś może mnie puszczą jeśli wyniki będą dobre..
Jak ja nie lubię szpitali :-(
@tusiaczzek1988 chyba nikt nie lubi szpitali :-( ale jak coś wyszło na wizycie to lepiej będzie jak Was przebadają dokładnie, będziesz spokojniejsza :-) Oby wyniki wyszły dobre i żeby szybko wypuścili Was do domu. Odzywaj się do nas jak wygląda sytuacja!

Dzięki Dziewczynki za kciuki, niestety wizyta nie przebiegła po mojej myśli :-( dostałam skierowanie do szpitala. Zrobili mi EKG, wzięli mocz do badania i krew i czekam na wyniki. Pani doktor powiedziała że dziś może mnie puszczą jeśli wyniki będą dobre..
No niestety czasami i tak trzeba. Jeśli Cię zatrzymali to może i lepiej, bo Cię przebadają. Informuj nas tu co i jak[emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Tusiaczku głowa do góry, nikt z nas nie lubi :/ najważniejsze że jest szansa na wyjście, więc teraz trzymamy kciuki :*

No to dziewczynki już jestem w domu, wszystkie wyniki dobre , ciśnienie w normie. Chyba mnie nie chcieli tam zostawić bo najpierw pojechałam do Szpitala Wojewódzkiego ale tam mi powiedziano że oni dziś dyżuru nie mają i mam jechać do innego szpitala, pojechałam tam i od razu się mną zajęli trochę jestem w strachu bo ten szpital przyjmuje osoby chore na płuca i też mają oddział kardiologiczny ale ginekologicznego oddziału tam nie ma. Jak słyszałam jak tam pacjenci kaszlą to byłam przerażona... I przypuszczam że temu mnie też tam nie zostawili... Gdzież to ciężarna trzymac wśród takich chorych pacjentów, tym bardziej wyniki ok więc jestem w domku, kolejne pranie się pierze a ja póki co leżę :-)

reklama
@Necia0 mam te same kombinezony :-) i też biel i granat! Mnie właśnie spodobala się ta opcja zameczka w nóżkach, że można mieć albo śpiworek albo nóżki do fotelika samochodowego :-) ja upolowałam je na OLX 60zl/sztukę.
A propos zdjęcia jak na 30 tyg to mały masz brzuszek, ślicznie wygladasz!;))

No Proszę, to we 3 mamy takie same :) ja też je tam upolowalam ;) teraz szukam torby do wózka, bo ta ktora mi sie spodobala w sklepie jest mega droga... ogólnie sporo korzystam jeszcze z allegro i Facebooka gdzie mamy na grupach wystawiają różne rzeczy w przystępnych cenach :)
Dziękuję, obym się jeszcze czuła tak świetnie jak wyglądam i w to wierzyła ;)
W sumie to ja w książęce mam wpisane dwie daty, druga to 1.01 (bo mała mniejsza), mamy to wyposrodkować, ale ja już tego nie ogarniam.

Do góry