reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

@jadorek @Necia0 też mam ten problem, opliłam nogi i im się nie przyglądam. Teraz raczej nic się nie poradzi, dopiero po ciąży laserem trzeba je potraktować
Co do wyprawki, to kupuję rzeczy najpotrzebniejsze. Sklepy online czynne są całą dobę, po porodzie też i z dostawą do domu Moja siostra cioteczna też mi radzi, bo ma małe dziecko, ale jak ją o coś spytam to nic nie trzeba, po co, więc mnie to też wkurza. Trzeba zachować zdrowy rozsądek. Nasze mamy nie miały takich wygód, a nas jakoś wychowały, a teraz problem jest czym dziecko przykryć (otulacz, śpiworek, rożek, kocyk a może kołderka). Takie czasy nastały...
I u mnie problem z naczynkami ale tak jak piszesz staram sie na nie nie zwracać uwagi. Dobrze ze chlodniej sie zrobilo i dlugie spodnie z szafy wyciągnęłam[emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Ja po wizycie. Maluchy maja po ponad 1100 g. Wszystko w porządku i jesli nic nie wyskoczy po drodze to ok 37 tyg cc. Czyli juz tylko 10 tygodni..[emoji7][emoji7] Szyjka trochę krótsza, bo juz 3,9 i mam uważać na siebie. Poza tym wszystko super[emoji4]
@Blanka8 podchodzę do wyprawki dokładnie tak samo- nie kupuję za dużo rzeczy, zobaczę co się sprawdzi w praktyce i wtedy będę to zamawiać przez neta, mam nadzieję że dzieci dadzą mi na to chwilę:)
@Marti92 wiem, że ciężko się przestawić teraz na leżenie w domu i oszczędzanie się.. ja też bałam się, że nie dam rady, ale wiem, że to dla dobra moich dzieciaczkow i myślę sobie że warto przystopować, żeby później niczego nie żałować.
@Oska305 super, że wszystko w porządku i jakie już duże:) pewnie te 10 tygodni zleci nie wiadomo kiedy;)

Witam dziewczyny. Ja dziś po ust całościowym. Dwa tyg temu Milenka ważył 1760 a Natalka 1750 dziś Milenka waży 2210 a Natalka 2170 mega się ucieszyłam bo przybrały 400g za 2 tyg. Do cc jeszcze 13 dni mam nadzieję że uda im się dojść do wagi 2500.
Necia0 ja mam straszne bóle krocza ale u mnie stwierdzono że córki bardzo napieraja na krocze bo jedna jest ułożona pośladkowo a druga glówkowo...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Kapinka a który to tydzień

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja leżę w łóżku jeszcze i mam dylemat iść na zajęcia czy nie :p odpoczywać w domu oczywiście dla dobra dzidziusiow,ale co to jest 3 godz na zajęciach przecież tylko siedzę i się trochę przejdę.w nocy nie spałam,bo mnie brzuch bolał coś tak dziwnie i mąż tez nie spał wiec jak pojde do szkoły a on wróci z pracy to dostanę ochrzan :p Eh a co do pajączków na nogach to tez mam trochę a poza tym ostatnio jak mnie złapał skurcz w łydkach to do teraz jakoś mnie tak boli jakby coś tam siedziało,jakies rady,rozmasowac to jakoś czy co ?:(
Miłego dnia

Rozmasowanie nie zaszkodzi, mam ten sam problem, prawie każdej nocy łapią mnie skurcze nóg i do tego lewa powieka mi drga. Myślę, że to niedobór magnezu ale sama nie chcę brać żadnych lekarstw. Dzisiaj mam comiesięczną wizytę u ginekologa, powiem jej o tym, może przepisze mi jakiś magnez. No i dziś dowiem się jak dziewczyny rosną czy dużo przybrały i czy czasem z którejś dziewczyny nie zrobił się chłopak ;) bo i pani ginekolog i pan ginekolog od prenatalnych nie byli do końca pewni :)

Hej dziewczyny. Ja leżę w łóżku jeszcze i mam dylemat iść na zajęcia czy nie :p odpoczywać w domu oczywiście dla dobra dzidziusiow,ale co to jest 3 godz na zajęciach przecież tylko siedzę i się trochę przejdę.w nocy nie spałam,bo mnie brzuch bolał coś tak dziwnie i mąż tez nie spał wiec jak pojde do szkoły a on wróci z pracy to dostanę ochrzan :p Eh a co do pajączków na nogach to tez mam trochę a poza tym ostatnio jak mnie złapał skurcz w łydkach to do teraz jakoś mnie tak boli jakby coś tam siedziało,jakies rady,rozmasowac to jakoś czy co ?:(
Miłego dnia
Ja na Twoim miejscu zostałabym w domu, też myślałam że jak będę siedzieć 8 godzin za biurkiem w pracy to nic się nie stanie, ale lekarz mnie szybko uświadomił, że przy bliźniakach mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać.
Rozmasowywanie mi pomagało na skurcze łydek, a od kiedy biorę większa dawkę magnezu minęły już całkowicie:)

Rozmasowanie nie zaszkodzi, mam ten sam problem, prawie każdej nocy łapią mnie skurcze nóg i do tego lewa powieka mi drga. Myślę, że to niedobór magnezu ale sama nie chcę brać żadnych lekarstw. Dzisiaj mam comiesięczną wizytę u ginekologa, powiem jej o tym, może przepisze mi jakiś magnez. No i dziś dowiem się jak dziewczyny rosną czy dużo przybrały i czy czasem z którejś dziewczyny nie zrobił się chłopak ;) bo i pani ginekolog i pan ginekolog od prenatalnych nie byli do końca pewni :)
A to tez mi się wydaje,ze magnezu potrzebujesz. Ja sobie kupiłam i sama biorę,bo tu mi nikt magnezu nie przepisze tylko,ze wszystko dobrze i nic nie trzeba :/ wiec sobie będę brała. Na szczęście tylko kilka razy mi się zdarzyło,ale mnie trzyma i waśnie próbuje to balsamem rozmasowac. Ja mam nadzieje,ze tez się żaden chłopak z mojej dziewczyny nie zrobił Haha 21 mam usg wiec zobaczymy ;)a Tobie udanej wizyty życzę :)

reklama
Hej, po mnie ma teść przyjechać za dwie godziny bo będę miała usg w szpitalu, mąż pojechał do pracy ale biedny z nerwów od 4 spać nie mógł bo się tak denerwuje czy wszystko jest ok i teraz i mnie zdenerwowanie zlapalo

Do góry