reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny. Wróciłam późno do domu i odrazu do łóżka.Musiałam tam na nich nakrzyczec w szpitalu i dopiero lekarka przyszła i mnie zbadała,maskara tyle czekać :/ Dzieki,z maluszkami na szczęście wszystko ok,ta woda nie była groźna,a szyjka 26 mm miałam tylkolekkie skurcze,dostałam tabsy i wzięłamwczoraj i dziś rano. Teraz siedzę w szkole,bo nie mogłam w domuusiedzieć.
Powodzenia na wizytach i miłego dnia.

reklama
Marti super, że z dziećmi w porzadku. Ale szyjka 26mm a Ty nie leżysz?? Ja bym sie z łóżka nie ruszyła. Ktory masz tydzien?

Hej dziewczyny. Wróciłam późno do domu i odrazu do łóżka.Musiałam tam na nich nakrzyczec w szpitalu i dopiero lekarka przyszła i mnie zbadała,maskara tyle czekać :/ Dzieki,z maluszkami na szczęście wszystko ok,ta woda nie była groźna,a szyjka 26 mm miałam tylkolekkie skurcze,dostałam tabsy i wzięłamwczoraj i dziś rano. Teraz siedzę w szkole,bo nie mogłam w domuusiedzieć.

No właśnie szyjka trochę krótka - chyba bym leżała na Twoim miejscu.

Bardzo się cieszę, że z dzieciaczkami wszystko w porządku. Ale rzeczywiście po takiej nocy w szpitalu i przy tej długości szyjki lepiej się mega oszczędzać i głównie leżeć..

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie przyszłe mamusie:) Tak samo jak Wy spodziewam się bliźniąt.To moja druga ciąża, mam już 3-letniego synka. Termin porodu mam na 31.12 aczkolwiek jest to ciąża 1k2o więc z pewnością będzie to sporo szybciej. Do 20 tc cały czas mówiono nam, że dzieciaczki wyglądają na chłopaków, w 20tc podczas badania w szpitalu pani prof. stwierdziła, że są to dziewczynki. Dotychczas za dużo nie kupowałam z ubranek, gdyż dużo mam po synku a teraz czekam do kolejnego badania, żeby ostatecznie potwierdzić płeć:) Ciążę póki co znoszę dość dobrze: jedynie kiepska hemoglobina, trochę maluchy uciskają mnie i czuję ból pod lewym żebrem (na szczęście od tygodnia mam z tym spokój :wink:) no i co mnie martwi, to w tej ciąży strasznie pękają mi naczynka na nogach, dlatego cały czas noszę rajstopy przeciwżylakowe ale i tak nogi nie wyglądają za ciekawie...Znalazłam to forum i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona:)

Witam wszystkie przyszłe mamusie:) Tak samo jak Wy spodziewam się bliźniąt.To moja druga ciąża, mam już 3-letniego synka. Termin porodu mam na 31.12 aczkolwiek jest to ciąża 1k2o więc z pewnością będzie to sporo szybciej. Do 20 tc cały czas mówiono nam, że dzieciaczki wyglądają na chłopaków, w 20tc podczas badania w szpitalu pani prof. stwierdziła, że są to dziewczynki. Dotychczas za dużo nie kupowałam z ubranek, gdyż dużo mam po synku a teraz czekam do kolejnego badania, żeby ostatecznie potwierdzić płeć:) Ciążę póki co znoszę dość dobrze: jedynie kiepska hemoglobina, trochę maluchy uciskają mnie i czuję ból pod lewym żebrem (na szczęście od tygodnia mam z tym spokój :wink:) no i co mnie martwi, to w tej ciąży strasznie pękają mi naczynka na nogach, dlatego cały czas noszę rajstopy przeciwżylakowe ale i tak nogi nie wyglądają za ciekawie...Znalazłam to forum i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona:)
Witamy:) zresztą ja też jestem w tym gronie od niedawna. Gratuluję podwójnego szczęścia, ale niezła niespodzianka z tą płcią dzieci:) niestety z pękającymi naczynkami nic nie podpowiem, bo i mnie na szczęście nie występują, ale na pewno któraś z dziewczyn coś doradzi.
I jest tutaj nas trochę właśnie z terminami w podobnym okresie, wiec razem będzie nam raźniej:)

Hej witamy w naszym gronie[emoji4] jest nas troszke z terminami polowa-koncowka grudnia. Ja termin 29.12.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marti92 dobrze ze z dzieciaczkami wszystko dobrze. Kochana szyjka troche krotka na Twoim miejscu bym lezala i radzilabym Ci sie oszczedzac.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@tusiaczzek1988 dzięki Wam zaczynam kompletnie zmieniać myślenie w związku z całą łóżeczkową wyprawką. Nie mam żadnego doświadczenia w tych sprawach, nawet u mnie w rodzinie takich małych dzieci teraz nie ma, więc jestem zielona... :(
@Marti92 który masz tydzień, że taka szyjka i skurcze?
@jadorek Witamy :) ja też tu jestem od niedawna z terminem na 4.01 więc dużo z nas jest w podobnych tygodniach :)

reklama
Witaj :) z miła chęcią i kolejna ż podobnym terminem, ale z to będzie się działo w tych dwóch ostatnich miesiącach roku :) A co do naczynek, to mam ten sam problem... przyznam że jak dostrzegłam je miesiąc temu to się załamałam :/ na pewno będę je zamykać po ciąży.

Do góry