reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Zosia87 mieszkam w UK i tutaj opieka wygląda trochę inaczej. Mam tylko nadzieję, że ciąża będzie zdrowo się rozwijać.
Ja mieszkam w Norwegii i tutaj tez wszystko jest inaczej ale w tym przypadku musze przyznać ze jestem zadowolona z opieki jaka dostalismy. Teraz mam problemy z kolataniem serca i wczoraj bylam na wizycie u lekarza i mowi ze wezma mnie na obserwacje zeby to sprawdzic i mu podpowiedzialam ze moze to tarczyca to az sie czerwony zrobil i mowi ze dobrze ze powiedzialam o tym i ze to tez by trzeba bylo sprawdzic bo tutaj czesto zapominaja o tym badaniu haha myslalam ze padne no coz teraz czekam na termin [emoji4] najwazniejsze po zabiegu laserowym 48h jak dzieci to przezyja to jest duza szansa ze wszystko wroci do normy u nas dzisiaj 2tyg po i powoli wszytsko wraca do normy [emoji110][emoji110][emoji7]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, chętnie się przyłącze do dyskusji, jestem teraz w 20 tygodniu ciąży jednokosmówkowej dwuowdniowej, jest to pierwsza moja ciąża. Póki co wszystko jest ok, dobrze się czujemy.Czy są tu jakieś przyszłe mamy bliźniaków i jak się czujecie??

Witaj Sikorka :)

Ja jestem obecnie w 17t2d ciaza 2o2k :) a czuje sie juz znacznie lepiej niz na poczatku, chociaz wiecznie czuje sie wypompowana z sil :(

Ja już urodziłam ale was podczytuje i trzymam za was kciuki. Jak będę znała odpowiedź na pytania to chętnie coś podpowiem. Ja miałam 2k2o syn i córka. A jak u was? Znacie płec?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie najprawdopodniej dwie dziewczynki, ale czekam na potwierdzenue 26.01.

Wiecie co ja mam pytanie.

Chodze do ginekologa prywatnie. Bylam 6.12 nie robila mi usg bo 01.12 mialam prenatalne. No ok. Teraz bylam na kontroli 3.01. i ani usg, ani tetna :( kazala przyjsc za miesiac jak zwolnienje bedzie sie konczyc.

Czy u was tez tak bylo?

U nas też mają być prawdopodobnie 2 dziewczynki, Suelen a jak twój brzusio spory jest? bo ostatnio byłam u położnej i powiedziała mi że mam mały brzuch jak na bliźniaki.To moja pierwsza ciąża, brzuch już jest spory, przynajmniej tak mi się wydaje.U nas Pan Profesor zawsze robi usg a położna mierzy tętno. A ja mam pytanie: mam skierowanie na echo serca płodu ze względu na ognisko hiperechogeniczne, czy któraś z was miała takie badanie? Mam się czym martwić??

No wlasnie wydaje mi sie, ze moj lekarz mimo lapania kasy nie spisuje sie przy bliznietach :(
Juz nie wymagam usg, ale chociaz tetno, ze jest ok.

U mnie to druga ciaza, podobno brzuch mam niezbyt widoczny
1483716998-aaaaaa.jpeg

reklama
Ja później podeślę zdjęcie swojego brzusia, no wydaje mi się, że przy bliźniakach to tym bardziej lekarz powinien dbać o ciebie,ja wam wizytę teraz 10 stycznia i będę miała robione badania tzw połówkowe, bo niestety ale zmienialiśmy lekarza, tamten nam nie powiedział o badaniach prenatalnych i było już za późno żeby je zrobić

Do góry