reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie najprawdopodniej dwie dziewczynki, ale czekam na potwierdzenue 26.01.

Wiecie co ja mam pytanie.

Chodze do ginekologa prywatnie. Bylam 6.12 nie robila mi usg bo 01.12 mialam prenatalne. No ok. Teraz bylam na kontroli 3.01. i ani usg, ani tetna :( kazala przyjsc za miesiac jak zwolnienje bedzie sie konczyc.

Czy u was tez tak bylo?

Ja do 20tyg mialam raz na miesiac, potem juz co 2 tyg :-)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ciężko coś poradzić, możesz się rozejrzeć za jakimś innym lekarzem, a na razie może poczekaj na następną wizytę i zobaczysz czy bardziej się tobą zajmie, jak nie to uciekaj gdzie indziej

No ciężko coś poradzić, możesz się rozejrzeć za jakimś innym lekarzem, a na razie może poczekaj na następną wizytę i zobaczysz czy bardziej się tobą zajmie, jak nie to uciekaj gdzie indziej
Masz racje. 26.01 ide na polowkowe do specjalisty, 31.01 ma wizyte u mojego lekarza i zobaczymy co powie.

No badanie na fotelu to dla mnie za malo przy blizniakach.

Suelen mały brzuszek ja już miałam konkretny :)

Co do.lekarza ja chodziłam do ordynatora patologii ciąży i on nie ma usg w gabinecie. Przez to za wizytę bierze tylko 100 zl. Ale ja miałam 2k2o i wtedy usg nie musi być częściej. Ale.tętno miałam za każdym razem i jak coś się działo to ladowalam w szpitalu. On też robił mi cc. W 34tc ze wzgledu na.cholestaze i cukrzycę bo szyjka była ok. Dzieciaki wazyly 1980'i 1970g. Były w szpitalu 16dni ale normalnie w łóżkach bo były niedojrzałe i nie miały jesCze odruchu ssania i przez 14dni część posiłków dostawaly sonda. Jutro kończą 4 miesiące i ważą 6600 i 6400 :) takie klocki już :) trzymam za Was kciuki

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No jednak przy bliźniakach lekarz powinien tym bardziej przyłożyć się i otoczyć pacjentkę lepszą opieką, w końcu to dwa maluszki :) my z mężem bardzo się cieszymy, ale z drugiej strony myślimy czasem jak to będzie, tym bardziej ze to pierwsza ciąża, dobrze że mamy rodziców, którzy z nami mieszkają, to nam pomogą, bo tak to chyba byłoby ciężko, jak wyglądają te badania połówkowe? to jest badanie usg w 3d???

No jednak przy bliźniakach lekarz powinien tym bardziej przyłożyć się i otoczyć pacjentkę lepszą opieką, w końcu to dwa maluszki :) my z mężem bardzo się cieszymy, ale z drugiej strony myślimy czasem jak to będzie, tym bardziej ze to pierwsza ciąża, dobrze że mamy rodziców, którzy z nami mieszkają, to nam pomogą, bo tak to chyba byłoby ciężko, jak wyglądają te badania połówkowe? to jest badanie usg w 3d???

Zwykle usg, tylko dlugie i dokladne :-)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Heeej dziewczyny :) dwupaczki :) chciałabym do was dołączyć nie tak dawno dowiedziałam się z mężem , że będziemy mieć bliźniaki.. noi szok minęło chwilę zanim się otrząsnelam.. dalej mam strachy jak sobie poradzimy i wogole czy będą zdrowe.. jestem aktualnie w 12+6d termin wstępnie na 18 lipiec. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie

reklama
malinowa92 i jak się czujesz?? jaka ciąża?? jednokosmówkowa czy dwukosmówkowa? No dla mnie to też był szok, szczęście i przerażenie, tym bardziej, że w rodzinie nie było żadnych bliźniaków. Oby maluszki się urodziły tylko szczęśliwie, a później jakoś damy sobie radę :)

Do góry