reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Nie było mnie długo bo wylądowałam w szpitalu z małym krwiakiem. Dziś dopiero mnie wypuścili. Wczoraj w szpitalu miałam usg i bliźniaki już sobie podkradają :( Jestem totalnie załamana. Dali mi skierowanie do Łodzi na laserowane zamknięcie naczyń i termin mam na 2 stycznia. Jestem dopiero w 14 tygodniu ciąży i na powodzenie zabiegu lekarze w szpitalu dają małe szanse:( Naczynia są za małe żeby to mogło się udać:( jej przeżywam piekło:( Może, któraś z was miała coś podobnego??
Hej. U mnie wykryto zespol podkradania w 15tyg ale dotrwalismy do 19tyg gdzie u jednogo bylo 10cm wod a u mniejszego ponizej 2cm i wtedy wyslali nas z Norwegii na zabieg do Hamburga. Jutro bedzie 9d po zabiegu i czujemy sie dobrze choc maly nadal ma malo wod ale pecherze pracuja jak powinny i siusiaja wiec teraz trzeba kontrolowac i czekac. Nie rozumiem jak mogli Tobie powiedziec ze nie ma szans Ci lekarze w Pl to powinni sie jebnac w leb czasami albo zmienic zawod! Moj maluch właśnie kopie sobie w brzuszku. Jezeli chodzi o sam zabieg to sie nie boj nie jest bardzo bolesny ale wiadomo ze tak jakby robiony na zywca bo nie podaja zadnych lekow jedynie dostalam czopka przeciwbolowego ale najpiekniejsze w tym zabiegu jest to ze z mezem moglismy zobaczyc naszego wiekszego synka na zywo dzieki kamerze [emoji7] jezeli masz jakies pytania to pytaj w miare mozliwosci postaram sie odpowiedziec [emoji4] nie wiem na jakim etapie jestes Ty jak Twoje maluszki sie maja wiec nie moge wiecej nic poradzic [emoji6] ja na początku tez sie zalamalam ale pozniej juz tylko czekalam kiedy bedziemy po zabiegu oswoilam sie z wiadomoscia ze jak nie bedzie sie polepszac to czeka nas zabieg i podeszlam na spokojnie do tego dopiero po zabiegu stresowalam sie tym czy maluchy sie ruszaja nie spalam prawie cale noce i czuwalam pierwsze 2 doby [emoji4] pozdrawiam [emoji8]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. U mnie wykryto zespol podkradania w 15tyg ale dotrwalismy do 19tyg gdzie u jednogo bylo 10cm wod a u mniejszego ponizej 2cm i wtedy wyslali nas z Norwegii na zabieg do Hamburga. Jutro bedzie 9d po zabiegu i czujemy sie dobrze choc maly nadal ma malo wod ale pecherze pracuja jak powinny i siusiaja wiec teraz trzeba kontrolowac i czekac. Nie rozumiem jak mogli Tobie powiedziec ze nie ma szans Ci lekarze w Pl to powinni sie jebnac w leb czasami albo zmienic zawod! Moj maluch właśnie kopie sobie w brzuszku. Jezeli chodzi o sam zabieg to sie nie boj nie jest bardzo bolesny ale wiadomo ze tak jakby robiony na zywca bo nie podaja zadnych lekow jedynie dostalam czopka przeciwbolowego ale najpiekniejsze w tym zabiegu jest to ze z mezem moglismy zobaczyc naszego wiekszego synka na zywo dzieki kamerze [emoji7] jezeli masz jakies pytania to pytaj w miare mozliwosci postaram sie odpowiedziec [emoji4] nie wiem na jakim etapie jestes Ty jak Twoje maluszki sie maja wiec nie moge wiecej nic poradzic [emoji6] ja na początku tez sie zalamalam ale pozniej juz tylko czekalam kiedy bedziemy po zabiegu oswoilam sie z wiadomoscia ze jak nie bedzie sie polepszac to czeka nas zabieg i podeszlam na spokojnie do tego dopiero po zabiegu stresowalam sie tym czy maluchy sie ruszaja nie spalam prawie cale noce i czuwalam pierwsze 2 doby [emoji4] pozdrawiam [emoji8]

Czyli zabieg się udał i macie nadal dwoje dzieci? Jakie są ich rokowania, będą się dobrze rozwijać? Musiałaś dużo pić? Mi lekarze mówią,że mogę nawet poronić w między czasie, zanim udam się na zabieg. Szczerze ci powiem,że już mam dosyć tej ciąży. Ciągle płaczę, żyje w niepewności. To jest dla mnie ogromny stres. Powiedz mi jeszcze jak długo trwa ten zabieg? I jak długo trzeba czekać na to czy się udał czy nie?

Czyli zabieg się udał i macie nadal dwoje dzieci? Jakie są ich rokowania, będą się dobrze rozwijać? Musiałaś dużo pić? Mi lekarze mówią,że mogę nawet poronić w między czasie, zanim udam się na zabieg. Szczerze ci powiem,że już mam dosyć tej ciąży. Ciągle płaczę, żyje w niepewności. To jest dla mnie ogromny stres. Powiedz mi jeszcze jak długo trwa ten zabieg? I jak długo trzeba czekać na to czy się udał czy nie?
Tak zabieg sie udal i najwazniejsze po zabiegu jest pierwsze 48h a pozniej tak 3tyg dokladnej obserwacji czy wszystko jest ok i dzieci po takim zabiegu rodza sie zdrowe jak i inne i czytalam ze kobiety po zabiegu w 16 lub 17tyg rodzily w 31 a nawet 37tyg [emoji4] Zabieg trwal cos kolo godziny. I picie tutaj nic nie da bo maluchy pobiora tyle co potrzebuja a reszte wysiusiasz ale ja pilam tak min 2l dziennie od samego poczatku. Nas tez lekarze informowali i kazdej mozliwej komplikacji bo muszą poinformowac ale odrazu podkreslali ze to jest tylko po to zebym miala swiadomosc co moze sie wydarzyć ze po zabiegu moze dojsc do poronienia, ze mozemy stracic jedno albo dwojke albo ze moga nas zapytac czy zgadzamy sie na zakonczenie ciazy gdyby cos sie dzialo ale pielegniarka odrazu powiedziala ze w naszym przypadku to nie wchodzi w gre ale ze moga nas o to zapytac. Udany zabieg to 70% na uratowanie 2 dzieci a 90% na uratowanie jednego jezeli nie dojdzie do zabiegu szanse sa żadne lub do 10%. A wiesz ile maluszek ma wod a ile wiekszy i czy nadal jest widoczny pecherz u niego, jak przepływa krew w pepowinach? Dziwne ze tak nagle za kilka tyg cie na zabieg zapisali ja mialam skierowanie praktycznie z dnia na dzien po co tygodniowych kontrolach od 15tyg kiedy to zaczal juz mnie bolec brzuch i zrobil sie twardy a duzy mial juz okolo 10cm wod. Normą jest min 2cm do max 10cm wiec nie wiem jak jest u Ciebie zeby cos powiedziec.

A i zapomnialam nie powinnas sie przemeczac osoby z taka ciąża powinny sie oszczedzac bo jak jest za duzo wod to moga one peknac wiec w te swieta wyluzuj [emoji4]

reklama
Screenshot_20161223-140319.png
Screenshot_20161223-140325.png
Screenshot_20161223-140336.png

Załączniki

• Screenshot_20161223-140319.png
    Screenshot_20161223-140319.png
    160 KB · Wyświetleń: 1 040
  • Screenshot_20161223-140325.png
    Screenshot_20161223-140325.png