reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie :) Moje drogie w zeszłym tygodniu w 4t2d lekarz stwierdził ciaze blizniacza dwujajowa o wymiarach 0,9/3,5 i drugi 1/3,7. Nie powiedzial mi czy na tym etapie to w porzadku. Co sadzicie na podstawie doswiadczenia?:)
Ja się dowiedziałam o bliźniakach w 12 tyg więc nie wiem nic o wcześniejszych wymiarach. Zastanawiałam się tylko dlaczego tak inaczej się czuję niż w poprzednich ciazach. 100razy gorzej.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z kolei te wszystkie nieprzyjemne objawy zaczęły się dopiero w 2 trymestrze, w 1 natomiast mogłam spać i spać.
Każda z nas przechodzi ten okres inaczej .

To też chyba zależy od tego, która to ciąża, czy się jest szczupły itd. U mnie (czwarta w sumie ciąża) brzuszek się pojawił na początku II trymestru, ale naprawdę zaczęło być widać koło 18 tygodnia.

reklama
Julla502 ma rację:) u mnie to pierwsza ciąża i zaczęło być widać po 22 tygodniu.
Teraz jestem w 27 tygodniu i nadal zapinam się pod brzuchem w niektórych moich spodniach. Za to tych typowo ciążowych nie znoszę, bo po jakimś czasie ten pas, który jest na brzuchu zaczyna mi przeszkadzać i go wywijam w dół.
Wielkość brzucha jest całkowicie indywidualna, więc nie masz co się tym przejmować :) Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła i żeby maleństwa były zdrowe.

Do góry