reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie :) Moje drogie w zeszłym tygodniu w 4t2d lekarz stwierdził ciaze blizniacza dwujajowa o wymiarach 0,9/3,5 i drugi 1/3,7. Nie powiedzial mi czy na tym etapie to w porzadku. Co sadzicie na podstawie doswiadczenia?:)
Ja się dowiedziałam o bliźniakach w 12 tyg więc nie wiem nic o wcześniejszych wymiarach. Zastanawiałam się tylko dlaczego tak inaczej się czuję niż w poprzednich ciazach. 100razy gorzej.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z kolei te wszystkie nieprzyjemne objawy zaczęły się dopiero w 2 trymestrze, w 1 natomiast mogłam spać i spać.
Każda z nas przechodzi ten okres inaczej .

To też chyba zależy od tego, która to ciąża, czy się jest szczupły itd. U mnie (czwarta w sumie ciąża) brzuszek się pojawił na początku II trymestru, ale naprawdę zaczęło być widać koło 18 tygodnia.

reklama
Julla502 ma rację:) u mnie to pierwsza ciąża i zaczęło być widać po 22 tygodniu.
Teraz jestem w 27 tygodniu i nadal zapinam się pod brzuchem w niektórych moich spodniach. Za to tych typowo ciążowych nie znoszę, bo po jakimś czasie ten pas, który jest na brzuchu zaczyna mi przeszkadzać i go wywijam w dół.
Wielkość brzucha jest całkowicie indywidualna, więc nie masz co się tym przejmować :) Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła i żeby maleństwa były zdrowe.

Do góry