reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czy u Was też występowała tak nasilona bezsenność, wymioty i nudności ? Jestem tym wykonczona.
Ta jest gorsza niż poprzednie. W poprzednich nie miałam rewelacji. Nie odczulam ich. Te tak. Wymioty, ciągłe zmęczenie, osłabienie itp
A powiedzcie kiedy zaczal Wam rosnac brzuszek w ciazy blizniaczej?
Szybko. Już 3 miesiąc było widać coś małego. 4 to już większy i widoczny. 5 to spory był.
To moja 3 ciąża. Ja miałam małe brzuszki w poprzednich.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do tego jestem bardzo nerwowa. Dziś zadzwoniono, by powiadomić mnie, że są wyniki z pappy i umówić mnie na jutro. Ja sobie wkrecam, że muszą być złe, skoro tak szybko został wyznaczony termin. Potem miałam gina. RR 160/98 , tętno 120 u'. Kazał mi się umówić na jogę, bo każdy na moim miejscu by się cieszył, tylko nie ja.

Suelen miałam to samo dokładnie 1.03.2016 :) na usg okazało się, że ich będzie dwojka a w domu czterolatka. tez byłam strasznie przerażona i głupie myśli w głowie. Teraz w łóżeczka leżą 6tyg dzieciaki i nie wyobrażam sobie aby było tylko jedno. Dasz radę!!! Spokojnej ciąży życzę!

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Dopiero 7 tydzień. Nie mam pojecia, wiem tylko, ze z dwoch pecherzykow powstaly. Za tydzien mam sie polozyc do szpitala na badania.

Pierwsza ciaza tez latwa nie byla, nadcisnienie, cukrzyca ciazowa insulino zalezna i przed wczesny porod.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy u Was też występowała tak nasilona bezsenność, wymioty i nudności ? Jestem tym wykonczona.
Witaj :)

Gratulacje dla wszystkich świeżo poinformowanych przyszłych Mam :)

To prawda, że każda ciąża inna i każda z nas tu na forum ma swoje doświadczenia :)

Ja o bliźniakach dowiedziałam się w 7 tc. Od początku źle się czułam (osłabienie, mdłości które z czasem przerodziły się w wymioty i dwukrotny pobyt w szpitalu przez odwodnienie). Fakt, że się nie oszczędzałam, bo jeszcze karmiłam piersią starszego Synka (wtedy 14 m-cy), chodziłam do stresującej pracy i miałam naprawdę ogrom spraw na głowie.

Co do brzuszka, zaczął robić się okrąglejszy już w 12tc, później to już rósł systematycznie. Obecnie 31tc 2k2o i mam większy brzuszek niż w pojedynczej ciąży w 41tc ;)

Dobra rada - jak lekarz powie "oszczędzaj się", to trzeba zmienić bieg w życiu na niższy i odpuścić wiele rzeczy. Wiem, trudne ;)
Ja nie słuchałam, myślałam że będzie jak w pierwszej ciąży (fruwałam do 41tc, miałam tyle energii :D).
Teraz od 9 tyg leżę ze skracającą się szyjką i walczę o każdy kolejny tydzień.

Dziewczyny, powodzenia :)
Noście swoje Skarby w brzuszku jak najdłużej :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry