reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja swoich panów od kilku dni zaczelam czuć coraz wyraźniej, jednak w ciagu dnia glucha cisza. Wieczorem jak zasiade przed TV to sie rozkrecaja. Najgorsze, ze zaczynam tak dobrze ich już czuć i dzisiaj od rana dali,mi juz popalić:eek:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie laktacji. Dzisiaj zaczyna się czwarta doba a ja nie mam dalej pokarmu. Tylko siara leci i to nie dużo bo po przystawieniu małego do obu piersi muszę później my dawać butlę bo jest głodny. A chciałam tylko piersią karmić. Na dodatek się stresuje bo mi każą córce odwozic pokarm a ja go nie mam. Przyjdzie kiedyś ta laktacja? Co ja mam zrobić?

Ewcik, na początku mleka nie ma dużo, stopniowo jest go więcej i laktatorem nigdy nie ściągniesz tyle, ile wypiłoby dziecko, to ono stymuluje produkcję. Ja ściągałam maks 10 ml może na początku przy 1 i 2 dziecku. Także przystawiaj spokojnie, nawet co godzinę albo częściej, możesz pracować laktatorem dodatkowo, no i na początku dziecko nigdy nie naje się tak, że przez 3 godziny jeść nie będzie ;) i stopniowo, powoli, odchodziłabym od butli, bo faktycznie jak się z butli mały naje, to potem przy piersi mu się nie będzie chciało pracować. Grunt to spokój.

reklama
PATUSKA GRATULUJE!!!! WSTAW JAKIES ZDJECIA SWOICH SLICZNOSCI ☺☺☺
Witajcie w naszym gronie nowe mamy ☺ Znowu u mnie zaczyna sie dluga meczaca noc.... Nie mogę się ukrecic do spania ponieważ jedna mnie ciśnie na żołądek i boli a druga na przepone i się dusze... a jak usne o 3.00 to już o 4.00 muszę coś zjeść ponieważ zaczynają strasznie kopać bo są aż tak głodne!!!!

Witam :-) Jestem tu nowa... Cieszę się, że urodziłaś sn! Myślałam, że wszystkie tną! Jak było? Mi lekarz powiedział, że żeby urodzić sn, to dzieci muszą mieć wagę z przedziału 2,5-3 kg a tu proszę! Mam wrażenie, że co lekarz, to pomysł. Jeden nakazuje mi rodzić w mieście wojewódzkim w szpitalu o wyższym stopniu referencyjności a i inny (który pracuje właśnie w takim szpitalu) mówi, że wystarczy szpital powiatowy. I bądź tu mądry

Do góry