reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czuję się dobrze, tym razem chyba również ominą mnie nudności. Doskwiera mi ból kości ogonowej, ale liczę że to minie. Dzieciaczki miały ostatnio jeszcze niskie tętno, także musimy to skontrolować.

Podczytałam o waszych przebiegach ciąży i powiem szczerze, lekko się zestresowałam. W wcześniejszych ciążach nie miałam żadnych problemów, z brzdącami też i liczyłam że tym razem też tak będzie. Pocieszające jest, że większość dzieciaczków wychodzi na prostą i ostatecznie mają się dobrze - i tego Wam życzę!

reklama
El
Czuję się dobrze, tym razem chyba również ominą mnie nudności. Doskwiera mi ból kości ogonowej, ale liczę że to minie. Dzieciaczki miały ostatnio jeszcze niskie tętno, także musimy to skontrolować.

Podczytałam o waszych przebiegach ciąży i powiem szczerze, lekko się zestresowałam. W wcześniejszych ciążach nie miałam żadnych problemów, z brzdącami też i liczyłam że tym razem też tak będzie. Pocieszające jest, że większość dzieciaczków wychodzi na prostą i ostatecznie mają się dobrze - i tego Wam życzę!
Witaj eliame
No to masz dokładnie taka sama sytuacje jak i ja. Miało być 3 dziecko - będzie 4. Zmiany.... sporo zmian, wózek, łóżeczko, dodatkowe akcesoria, wszystko inaczej, co do auta - no niestety trzeba było zmienić. Na busa (lub tzw multiwan) większość aut 7 osobowych nie ma możliwości wpinania fotelików na ostatni rząd siedzeń. Kupiliśmy mercedesa viano 6 osobowego. Z tego też względu bus - żeby zmieścić wózek -bo 7 osobowe auto nawet jeżeli da rade wsadzic dzieci to już na pewno nie zmieści się wózek.

Co do przebiegu ciąży - nie licząc szybszego niż w pojedynczej ciąży zmęczenia, oraz wzmocnionych dolegliwości bólowych - da się przejść ciążę w miarę spokojnie. Do 30 tyg u mnie ogólnie dość spokojnie w 31 rozwarcie - ale to uroki wielorodztwa. Prawda że w takiej ciąży to ciągły strach i obawa by donosic to Cię nie opuści prawie do końca ale jako "doswiadczona" w byciu w ciąży - trzeba słuchać swojego organizmu.

Eliame my planowaliśmy drugie dziecko do naszego dwupokojowego mieszkania :) także tez nas liczba 3 zaskoczyła i o ile samochodu nie zmieniamy to w perspektywie roku/dwóch musimy zmienić mieszkanie :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny, że dzielicie się swoim doświadczeniem.
ewka_111 Będę przerabiać po kolei wszystkie tematy co Ty. Rodzina wielodzietna pełną gębą :)
Dobrze, że do rozwiązania jeszcze sporo czasu, będzie co organizować. :)

Ewka_111 to już tylko odliczać do poniedziałku. Choc z moja córka miałam zaplanowane cc na czwartek a w środę o 22 okazało się ze mam skurcze i 8 cm rozwarcia i cc było na cito :) do dziś pamiętam lekkie przerażenie anestezjologa jak mu powodzialam ze 30 min wcześniej zjadłam kolacje bo nie wiedziałam że mam skurcze :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja juz decyzję mam podjęta - w poniedzialek CC, że chyba coś się wcześniej zacznie dziać.
A nie będą próbowali wywoływać porodu oksytocyną? Przy bliźniakach się tego nie robi?
Szkoda żebyś miała CC po dwóch SN.

Jeśli jednak będzie cc zakup silikonowe plastry Sutricon. Ja po pierwszym cc używałam ich i mi się blizna ślicznie wygoiła. Przy drugim sn stosowałam na nacięte krocze i też ślicznie się zagoiło.

Do góry