reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie nieciekawie - okazało się ze cholestaza zamiast ustępować to się pogłębia - wyniki się podwoiły od piątku :( dziś dostałam leki ale jutro powtórka badań - i możliwe ze wcześniej będziemy kończyć ciążę, aż nie wiem czy się cieszyć czy płakać

reklama
Dzieki wszystkim za slowa wsparcia. Ewka moze do dnia matki wytrzymacie :) u nas w miare ok, rano neonantolog mowil, ze mniejszy maluch stal sie bardziej ozywiony, wiekszy lekko przekrwiony ale jest ok, najwazniejsze, ze sami oddychaja i pomaga im tylko ta mniej inwazyjna metoda, nie pamietam nazwy ale na pewno nie respirator. Ja dzis rano wstalam i na lekach p.bolowych jakos funkcjonuje. Pracuje dzielnie laktatorem, jeszcze nic za bardzo nie leci ale czekam cierpliwie.dopiero pierwsza doba.

Nietupska dasz rade z mleczkiem - tylko się nie stresuj. A co do maluszków to pewnie mają założony CPAP (chyba tak się pisze) - czyli wspomaganie oddechowe. To super ze sami dają radę. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej zobaczysz!!!

Kamiladon a mnie ciąć nie będą tylko będę miała wywoływane - SN. I tutaj lekarze są zdania że min pełne 37 tyg jeżeli oczywiście nie ma przeciwwskazan. Co szpital to inne opinie. Ale zawsze się uważa że dziecia najlepiej u mamy więc dla nich jescze ten tydzień wytrzymam ;) ze chyba sami się zaczną pchać :p

Aga o tą mi chodzi ;) ale to nie Ty bo Ty już masz duże dzieci :) a szukam dziewczyny która była w lutym na polnej max w 20tyg. Blisko mieszkam ;) Na dzień spieczonego bliźniaka idziecie?[emoji14]
Nietupska u nas też mniejszy był silniejszy i zywszy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga o tą mi chodzi ;) ale to nie Ty bo Ty już masz duże dzieci :) a szukam dziewczyny która była w lutym na polnej max w 20tyg. Blisko mieszkam ;) Na dzień spieczonego bliźniaka idziecie?[emoji14]
Nietupska u nas też mniejszy był silniejszy i zywszy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie chodzi Ci o moja sąsiadkę Agnieszkę tuła sie po Polnej od czasu do czasu. Blondynka kolo 40tki?

Cześć dziewczyny.
Ja niedawno dowiedziałam się o podwójnej ciąży. Obecnie to 9 tydzień także jeszcze długa droga przede mną. Termin mam na 29.12.
Miała być trzecia ciąża i trzecie dziecko, jak widać los podbił stawkę do czterech :)

ewka_111 Ty również będziesz miała 6-osobową rodzinkę, dlatego chciałam podpytać. Czy kupiliście/ planujecie zakup auta dla tak licznej rodziny. Jeśli tak to czym kierowaliście się przy wyborze?

Trochę przeraża mnie ilość zmian jaką przyniosą dzieciaki tj. postawienie domu na głowie. W planach jedno dziecko miało idealnie wpasować się w naszą codzienność. Ach te plany i naiwna ja :D

Nietupska, czyli całkiem dobre wieści, najważniejsze, że maluszki coraz silniejsze no i że Ty powoli wracasz do siebie ;)

Ewa, czyli jednak SN? Paskudna ta cholestaza ;/ Tak czy tak to już kilka dni i koniec ciążowych męczarni u Ciebie, więc oby ta końcówka w miarę gładko, szybko i bezstresowo przeszła,

Cześć Eliame ;) na tym wątku to chyba wszystkie możemy się śmiać ze swoich wcześniejszych planów ;) Jak się czujesz?

reklama
Eliame również Cię witam!

Jak papagena pisze wyżej tu chyba żadna nie spodziewała się bliźniąt... [emoji2] życie robi swoje...

Jak Twoje samopoczucie?

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry