reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie nieciekawie - okazało się ze cholestaza zamiast ustępować to się pogłębia - wyniki się podwoiły od piątku :( dziś dostałam leki ale jutro powtórka badań - i możliwe ze wcześniej będziemy kończyć ciążę, aż nie wiem czy się cieszyć czy płakać

reklama
Dzieki wszystkim za slowa wsparcia. Ewka moze do dnia matki wytrzymacie :) u nas w miare ok, rano neonantolog mowil, ze mniejszy maluch stal sie bardziej ozywiony, wiekszy lekko przekrwiony ale jest ok, najwazniejsze, ze sami oddychaja i pomaga im tylko ta mniej inwazyjna metoda, nie pamietam nazwy ale na pewno nie respirator. Ja dzis rano wstalam i na lekach p.bolowych jakos funkcjonuje. Pracuje dzielnie laktatorem, jeszcze nic za bardzo nie leci ale czekam cierpliwie.dopiero pierwsza doba.

Nietupska dasz rade z mleczkiem - tylko się nie stresuj. A co do maluszków to pewnie mają założony CPAP (chyba tak się pisze) - czyli wspomaganie oddechowe. To super ze sami dają radę. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej zobaczysz!!!

Kamiladon a mnie ciąć nie będą tylko będę miała wywoływane - SN. I tutaj lekarze są zdania że min pełne 37 tyg jeżeli oczywiście nie ma przeciwwskazan. Co szpital to inne opinie. Ale zawsze się uważa że dziecia najlepiej u mamy więc dla nich jescze ten tydzień wytrzymam ;) ze chyba sami się zaczną pchać :p

Aga o tą mi chodzi ;) ale to nie Ty bo Ty już masz duże dzieci :) a szukam dziewczyny która była w lutym na polnej max w 20tyg. Blisko mieszkam ;) Na dzień spieczonego bliźniaka idziecie?[emoji14]
Nietupska u nas też mniejszy był silniejszy i zywszy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga o tą mi chodzi ;) ale to nie Ty bo Ty już masz duże dzieci :) a szukam dziewczyny która była w lutym na polnej max w 20tyg. Blisko mieszkam ;) Na dzień spieczonego bliźniaka idziecie?[emoji14]
Nietupska u nas też mniejszy był silniejszy i zywszy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie chodzi Ci o moja sąsiadkę Agnieszkę tuła sie po Polnej od czasu do czasu. Blondynka kolo 40tki?

Cześć dziewczyny.
Ja niedawno dowiedziałam się o podwójnej ciąży. Obecnie to 9 tydzień także jeszcze długa droga przede mną. Termin mam na 29.12.
Miała być trzecia ciąża i trzecie dziecko, jak widać los podbił stawkę do czterech :)

ewka_111 Ty również będziesz miała 6-osobową rodzinkę, dlatego chciałam podpytać. Czy kupiliście/ planujecie zakup auta dla tak licznej rodziny. Jeśli tak to czym kierowaliście się przy wyborze?

Trochę przeraża mnie ilość zmian jaką przyniosą dzieciaki tj. postawienie domu na głowie. W planach jedno dziecko miało idealnie wpasować się w naszą codzienność. Ach te plany i naiwna ja :D

Nietupska, czyli całkiem dobre wieści, najważniejsze, że maluszki coraz silniejsze no i że Ty powoli wracasz do siebie ;)

Ewa, czyli jednak SN? Paskudna ta cholestaza ;/ Tak czy tak to już kilka dni i koniec ciążowych męczarni u Ciebie, więc oby ta końcówka w miarę gładko, szybko i bezstresowo przeszła,

Cześć Eliame ;) na tym wątku to chyba wszystkie możemy się śmiać ze swoich wcześniejszych planów ;) Jak się czujesz?

reklama
Eliame również Cię witam!

Jak papagena pisze wyżej tu chyba żadna nie spodziewała się bliźniąt... [emoji2] życie robi swoje...

Jak Twoje samopoczucie?

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry