reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny mam pytanie, poczatek 18 tygodnia i brzuch mi twardnieje caly czas.Dzwonilam do kliniki pod ktora jestem kontrola i mam brac magnez z tym ze jak nie przejdzie to mam przyjechac do kontroli w czwartek.Boje sie czy z moja szyjka cos sie nie stanie do czwartku?Lekarka przez tel.zaznaczyla ze w tak wczesnej ciazy i tak nic sie nic nie da zrobic.To prawda?Slyszalam ze w ekstremalnych sytuacjach zaklada sie szew, czy krazek, czy to za wczesnie na takie dzialania?Bo na koniec lekarka powiedziala ze do 24 tygodnia nic nie poradza.
Ja miałam skurcze założony krążek i z każdymi częstymi skurczami miałam pojawiać się w szpitalu...raz byłam na wyciszaniu.

Dziwi mnie ze Ci powiedzieli ze nic nie da się zrobić? Jak nie da?! Wyciszanie skurczy to jest właśnie prawidłowe działanie. Ale jesteś za granicą...tam może inne podejście maja...

Oby wszystko było dobrze...

eiktkw7i1lgslap3.png

w 16tc jak dostalam takich skurczy to nospa nie pomagala, nic nie pomogało ale lezalam w szpitalu i tam przynajmniej mnie badali czy sie szyjka nie skraca itd. Ale wlasnei wtedy mi lekarz mowil, ze leki rozkurczowe nie dzialaja bo macica nie ma jeszcze jakis receptorow. Odpoczywaj duzo to jest chyba najlepszy spodob.

A co do ruchow, to mi sie wydaje ze 18tc to mozna ale nie trzeba czuc ruchow. Jak masz lozysko z przodu to pozniej poczujesz. Ja mialam z przodu, ruchy poczulam rowno 18tc.

Darunia - jaki ladny avatar:) Co chwile masz nowy kolor włosów ale super ci w tym rudym:)

w 16tc jak dostalam takich skurczy to nospa nie pomagala, nic nie pomogało ale lezalam w szpitalu i tam przynajmniej mnie badali czy sie szyjka nie skraca itd. Ale wlasnei wtedy mi lekarz mowil, ze leki rozkurczowe nie dzialaja bo macica nie ma jeszcze jakis receptorow. Odpoczywaj duzo to jest chyba najlepszy spodob.

A co do ruchow, to mi sie wydaje ze 18tc to mozna ale nie trzeba czuc ruchow. Jak masz lozysko z przodu to pozniej poczujesz. Ja mialam z przodu, ruchy poczulam rowno 18tc.

Darunia - jaki ladny avatar:) Co chwile masz nowy kolor włosów ale super ci w tym rudym:)
Od 2 lat mam rudy, ale za każdym razem inny odcień :-D bardzo dziękuję za komplement :-*

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

ewka_111 Powodzenia, dużo zdrówka dla Waszej trójki.

papagena Ja plastry stosowałam jak ściągnięto mi szwy i blizna była sucha. Niby najlepiej wymieniać plastry co 24h, ale ja się bałam, że przy częstych zmianach blizna mi się rozerwie :p więc zmieniałam co 5 dni początkowo. Plastry przycinałam na krótsze i węższe, żeby ich nie marnować.

reklama
Do góry