reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

@margaret870 Twoje maluszki nie dostawały sterydów? Jeśli chodzi o karmienie piersią to z mojego doświadczenia najgorszym wrogiem laktacji jest stres. Tak się stresowałam aby mieć dużo mleka, że skutki były odwrotne. Ja przy samym piciu wody miałam słabą produkcję mleczka. Jeśli mogę coś poradzić to pij także dużo soków 100% i bawarkę. No i oczywiście herbatki na laktację i laktator w ruch :) a i jeszcze jedno ściągać pokarm także w nocy bo ma to najlepszy wpływ na pobudzenie laktacji. Cierpliwości jeśli się zaprzesz to pokarm będzie. Nie każdemu od razu lecą Kochana strumienie ;) za parę dni powinno być ok. Szkoda tylko, że dzieci nie przystawiają do piersi.
Dostawaly w 31tc, wydawało sie ze wszystko ok zwłaszcza ze waga spora, ale coraz lepiej sobie radzą staram się w miare możliwości chodzić do nich :-)

reklama
Czyli dobrze bym jeszcze troszkę wytrzymała -to może obejdzie się bez inkubatorow.... a ja już mam tak dość :(

Ja też dostałam sterydy w 31. Przyznam, że troszkę jestem zaniepokojona bo myślałam, że już na tym etapie jeszcze po podaniu sterydów dzieci nie powinny mieć problemów z oddychaniem.Ewa teraz my jesteśmy kolejnymi mamusiami w kolejce do rozpakowania ;-) Ty pewnie prędzej bo jesteś wyżej w ciąży ;-) też jestem już zmęczona i chciałabym aby było już po wszystki , ale potem chce mimo wszystko wytrzymać do 37 tygodnia aby do domu nas szybko wypuścili. Dziewczyny ale zlecialo ...Pamiętam jak pisaliśmy jak byłyśmy dopiero w 20 tygodniu z hakiem :-) Margaret ucalowania dla maluchów. Niech szybko nabierają sił! :-*

Ostatnia edycja:
Iguana skoro dostałas to czym się niepokoisz?

Mi lekarz mówił ze nawet po sterydach nie ma 100 procent pewności ze one na bank będą samodzielne...wszystko zależy w którym tyg się urodza czy bez żadnych innych schorzeń i problemów. Ale lepiej wziąć i wiedzieć że jest bardzo duża szansa niż nie...i potem pluć sobie w twarz...

eiktkw7i1lgslap3.png

@Aga_82 a w którym tyg rodziłas?

36+4, wiec 3 dni wiecej i byłyby urodzone o czasie hehe. W książeczkach maja wpisane wcześniactwo. Z tego tytułu należały sie im potem darmowe szczepienia przeciwko pneumokokom i szczepionki skojarzone, 4 czy 3 w 1, juz dobrze nie pamiętam. Wiem, ze takie zasady obowiązują tez dzieci urodzone o czasie, ale z wagą poniżej 2500.

Dziewczyny, zazdroszczę Wam brzuszków, z nostalgia wspominam moje 115cm w pasie

Dzięki Iguana :-) maluszki dziś zrobili duze postepy Filipek juz nie ma rureczki od tlenu i obaj zaczynają juz jeść pomaleńku mm dla wcześniaków, czekam aż się moje pojawi :-) z godziny na godzinę wydają mi się silniejsi, zuchy moje kochane <3
Co do sterydów to racja znajoma urodziła kilka dni przede mną w 39tc córkę, tez miala podane w 31tc i malutka miała 3kg, a musieli od razu dać ją pod tlen na 2dni bo miała porodowe zapalenie płuc. Tylko ze okreslenie tego bylo bardziej brutalne bo określili że to jest zamartwica płuc. Na szczęście już z nią lepiej ale leży jeszcze z żółtaczką.

W ogóle określenia nie których schorzeń z medycznego punktu widzenia wywołują gęsia skórkę.
Ja jestem spokojniejsza ze dali te sterydy... a reszta i tak będzie wola kogoś tam u góry.. .

Bo czuć się czuje dobrze. Wyniki tez ok a co dzieciaki będą chciały zrobić to już nie zależy ode mnie... mogą chcieć z brzucha wcześniej wyjść...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Dziewczyny na forum było kiedyś pisane o masci/plastrach na ranę po cięciu czy któraś pamięta jak się to nazywało?

Do góry