reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Mamadla2, ja też tak myślałam na początku. Później czas zweryfikowal moje upodobania. Wózek jeden za drugim wydawał mi się taki długi jak pociąg i bez polotu. Przekonałam się dopiero jak kupiłam obok siebie. Zwykle zakupy stały się dla mnie problemem. Zawsze ktoś musiał ze mną jechać. Nawet w galerii nie mogłam wejść do żadnego sklepu, ponieważ nie mieściłam się między wieszakami. Niedaleko domu miałam jedyny sklep, lewiatan a i tam nie mogłam wejść, bo nie byłam w stanie przejechać między regalami.

reklama
Witajcie! Jestem tu nowa (26 tydzień ciąży - dwie księżniczki :biggrin2:
Mam do Mam pytanie, może któraś z Was jest w podobnej sytuacji. Mam 3 letniego pieska. Nie jest duży, waży tylko 6 kg coś w typie jack russell terriera. Obawiam się niestety czy sobie poradzę z dwójką małych dzieci i psem jednocześnie. Oczywiście początkowo będzie przy mnie mąż i mama, ale wiadomo mąż wróci do pracy, mama zresztą też i ja zostanę sama. (mama mieszka ponad 100 km od nas) Pojawiają się wątpliwości (głównie u męża) czy damy sobie radę? Czy może któraś z Was ma podobnie lub Jej znajome miały?
Dla mnie osobiście porażką byłoby oddać komuś psa, ale już sama nie wiem.....
czuję, że wszyscy są przeciwko mnie i traktują chęć zatrzymania psa, jak mój kaprys :frown:

Dziewczyny odebrałam wczoraj wynik testów pappa i wyszło słabo... teoretycznie wskazanie do amiopunkcji bo jedno z dzieci ryzyko.ma poniżej 1:300. Wyszedł mi niski poziom białka pappa.. w każdym razie dzieci w sumie oglądane były 2 razy u dwóch specjalistów i usg wygląda wzorowo także jak mi lekarz wytłumaczył taki wynik z krwi świadczy o tym iż będę miała problemy w 3 trymestrze np. Z cukrzycą. Nie zdecydowaliśmy się na amiopunkcje bo wynik mało poniżej normy a w Anglii np. Norma to 1:100.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie! Jestem tu nowa (26 tydzień ciąży - dwie księżniczki :biggrin2:
Mam do Mam pytanie, może któraś z Was jest w podobnej sytuacji. Mam 3 letniego pieska. Nie jest duży, waży tylko 6 kg coś w typie jack russell terriera. Obawiam się niestety czy sobie poradzę z dwójką małych dzieci i psem jednocześnie. Oczywiście początkowo będzie przy mnie mąż i mama, ale wiadomo mąż wróci do pracy, mama zresztą też i ja zostanę sama. (mama mieszka ponad 100 km od nas) Pojawiają się wątpliwości (głównie u męża) czy damy sobie radę? Czy może któraś z Was ma podobnie lub Jej znajome miały?
Dla mnie osobiście porażką byłoby oddać komuś psa, ale już sama nie wiem.....
czuję, że wszyscy są przeciwko mnie i traktują chęć zatrzymania psa, jak mój kaprys :frown:

Ja mam 6 letniego yorka. Nie pomyslałam nawet przez chwile zeby wydawać albo cos. Dam sobie napewno rade.wiec ty tez :)

Kamiladon, znajomej wyszło źle usg. Przeziernosc poniżej normy. W Norwegii gin od razu powiedział aby usunąć. Pojechała do lekarza do Polski. Tutaj powiedzieli jej, że taki wynik to nic. Mogą być błędy w obliczeniach. Zmieniła Lekarza w Norwegii. Urodziła zdrowego synka, ma teraz kilka miesięcy.

Darunia jeśli jedno czy oba usg pokazywały by coś niepokojacego to wtedy zdecydowałabym się na bardziej inwazyjne badania ale ponieważ na usg dzieciaki wyglądały dobrze to jednak sobie daruje

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry