A taki obok siebie jest zły ?? Mi sie tylko taki podoba
ktos tu dobrze napisal - trzeba przede wszystkim sie zastanowic jakie ma się wymmagania co do wozka,gdzie sie mieszka itd. Bo np co jest wazne:
- czy sie mieszka w bloku czy w domu. Jakw bloku na 4 pietrze bez windy to wozek musi byc lekki, zeby go znosic, musi byc waski zeby moc go zniesc albo przechowac w piwnicy,. Ja mieszkam w domu, szerokie drzwi wiec dla mnie szerokosc nie miala znaczenia ale
- jesli chcemy z dziecmi chodzic do sklepow np podczas spaceru wejsc po chleb, wedline, do rossmanna po pieluchy itd -to wozek musi byc w miare waski, zeby sie przecisnac w kasach. Moj byl jeden obok drugiego mial 78cm i sie miescil wszedzie.
- czy bedzie sie jezdzilo samochodem z dziecmi i czy bedzie wozek wozony w bagazniku. Jesli tak, to musi sie latwo skladac. Nie kazdy sie latwo sklada.
- kiedy dzieci sie urodza -jak w zimei to wiadomo raczej gondole sie rpzydadza, zeby chronily przez wiatrem i zimnem ale jak w lato to moze bez gondoli, przeciez spacerowke mozna na plasko rozlozyc...
- czy dzieci beda duze- no jak sie samemu ma 190 cm wzrostu a maz 210cm to raczej i dzieci beda spore. Wtedy odradzam kupowania waskich wozkow, bo zwyczajnie dzieciaki szybko nie beda sie miescily
- jak sie mieszka na wsi i bedzie sie chodzilo po wybojach - musi byc amortyzacja i duze pompowane kola
- jak sie meiszka w miescie i sie bedzie chodzilo po chodniczkach to - eeee to tez polecam duze kola i amortyzacje bo trzeba podbic wozek pod kraweznik, te chodniki tez sa koslawe wiadomo.
- duzy kosz- ja to zawsze na spacerach zakupy robie i naprawde mis ie rpzyjaje duza przestrzen ladunkowa
-
Ja mialam oba wozki jeden obok drugiego i jestem zwolenniczka takiego rozwiazania. Mi sie to sprawdzilo. Dzici widze, nie bija się kazdy ma taki sam widok, podają sobie rece, zabawki, gadaja do siebie w wozku. Mi w wozkach ejden za drugim nie podoba sie to, ze dzieci nie maja kontaktu ze sobą ale to moze tak tylko mis ie wydaje. Genelanie to trzeba praktycznie do tego podejsc, bo to wazny zakup.