reklama
kalinka_77
Aktywna w BB
Cześć Kalinka! Też jestem co do dnia tak samo jak Patuska, tak jak Ty mam dwóch chłopaków, tyle, że u mnie dwuowodniowa jednokosmówkowa. Fajnie, że dołączyłaś, Ale byłby numer, gdybyśmy wszystkie urodziły tego samego dnia
Rzeczywiście byłoby wesoło. Byle tylko nie wcześniej niż w lipcu, zaciskam za to kciuki.
Dzięki Patuska za info o skurczach. Ty przynajmniej wykryłaś u siebie jakąś regułę, ja dalej nie wiem, czym to jest u mnie spowodowane, bo czasem budzą mnie w nocy, albo nad ranem, kiedy niby macica powinna byc wypoczęta. Na szczęście od piątku jest już nieźle po tym względem.
A w czwartek wieczorem mieliśmy kolejne przygody - krwawienie i izba przyjęć. Moje łożysko przodujące dało znać o sobie, zapewne po wcześniejszym badaniu, bo tego samego dnia mialam wizytę u lekarza. Mam się oszczędzać i gdyby sie nasiliło, to szpital. Na szczęście jest już dużo lepiej, ale znów ogromny stres. Oby tylko te nerwy nie odbiły się za bardzo na moich maluchach.
ewka_111
Fanka BB :)
Oj Kalinka musisz uważać na siebie - przodujace łożysko to nie przelewki. Pewnie z tego względu będziesz miała ciążę zakończona wcześniej.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nietupska nie martw się. Moi obaj ułożeni główkowo, a mimo to nieraz czuje dołem ruchy zapewne wariują rączkami i nieraz się boję bo są tak gwałtowne jakby mieli zaraz worek poprzebijać.Niekiedy aż boli.Dziewczyny a ja ciągle czuję ruchy bardzo nisko, na podbrzuszu - tak powinno być?
U jednego z chłopców też mam łożysko przodujące i nie daje ono objawów gorzej było jak na początku było nisko schodzące- trzeba było uważać i zero przytulania. Dużo kobiet ma tego typu łożysko i chyba przy naturalnym jedynie mogą być jakieś krwawienia z tego powodu o ile się nie mylę...
Ostatnia edycja:
Dziewczynki czy macie jakieś sposoby na rozstępy? Zaczęły mi wychodzić...Wiem, że dzieciaczki są najważniejsze ale mimo wszystko jakoś się niemi martwię. Teraz już może mniej ale mimo wszystko. Czytałam o kremie z Vichy, że jest niby dobry. Czy któraś z Was ma jakiś dobry sposób na " znamiona ciąży" ?
ewka_111
Niestety jak masz predyspozycje do tego to nic nie pomoże. Wszyscy chwalą ten bio-oil choć ja stosowalam po pierwszej ciąży a i tak rozstępy mam ( w czasie ciąży stosowalam fissan). W drugiej stosowalam elancyl dla kobiet w ciąży, a po skonczeniu karmienia tez elancyl ale koncentrat( czy jakoś tak). Teraz też stosuje elancyl ale wątpię by uratował mnie przed odświeżeniem i pojawieniem się nowych rozstępów, bo skórę mam już tak naciagnieta ze dosłownie nie ma za co chwycić. :/
Ale można się przyzwyczaić.prawda ze potrzebowała prawie roku by zatolerowac swoje zimny i znów założyć bikini ale teraz nosze je z dumą - choć mam wysypany nimi cały brzuch ale to moja taka pamiątka po trudzie jaki przyszło mi znieść by mieć moje skarby przy sobie takie moje świadectwo bycia mamą
Ale można się przyzwyczaić.prawda ze potrzebowała prawie roku by zatolerowac swoje zimny i znów założyć bikini ale teraz nosze je z dumą - choć mam wysypany nimi cały brzuch ale to moja taka pamiątka po trudzie jaki przyszło mi znieść by mieć moje skarby przy sobie takie moje świadectwo bycia mamą
ewka_111
Jak spojrzysz na to jak na znak że jesteś najszczesliwsza mama i ze to pamiątka po trudzie jaki przeszła to można się z tym pogodzić -na pewno potrzeba czasu - ja mówię potrzebowałam roku, a teraz jestem dumna z dzieci przede wszystkim, ja zatolerowalam swoje znaki a jak komuś się nie podoba to niech nie patrzy [emoji14]
reklama
margaret870
Po wieczornej wizycie lekarz zabrał mnie na usg bo widział ze jestem mocno zaniepokojona, bo juz 2 dzień brzuch mi się napina jak kamień i słabi czuje maluchy, a poza tym zaczęłam odczówać skurcze kilka razy dziennie.
Na szczęście na usg wszystko ok no może oprócz kosmicznego ułożenia, poza tym spokojnie mi wszystko wytłumaczył i jestem troche spokojniejsza. Powiedział że łożyska amortyzują trochę ruchy, a skurcze to normalne bo macica się przygotowuje do porodu.
Jeśli chodzi o ułożenie to Jasiek niżej bardziej główkowo choc niedo końca, główki mają po tej samej stronie, a Antek wysko i poprzecznie, główkę ma na wysokości pępka po prawej a tyłek w górę i nogi po lewej. Tak się głową często i mocno wypina że mam aż górkę na brzuchu. Jutro oficjalna kontola i mierzenie szyjki zobaczymy czy leżymy dalej czy do domku.
Na szczęście na usg wszystko ok no może oprócz kosmicznego ułożenia, poza tym spokojnie mi wszystko wytłumaczył i jestem troche spokojniejsza. Powiedział że łożyska amortyzują trochę ruchy, a skurcze to normalne bo macica się przygotowuje do porodu.
Jeśli chodzi o ułożenie to Jasiek niżej bardziej główkowo choc niedo końca, główki mają po tej samej stronie, a Antek wysko i poprzecznie, główkę ma na wysokości pępka po prawej a tyłek w górę i nogi po lewej. Tak się głową często i mocno wypina że mam aż górkę na brzuchu. Jutro oficjalna kontola i mierzenie szyjki zobaczymy czy leżymy dalej czy do domku.
Podziel się: