reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mamadla2 poczekaj aż będą mieć czkawkę[emoji14]to dopiero jest śmieszne hehe
Ja u Filipa juz zaliczyłam w zeszłym tyg...brzuch fajnie pulsuje co chwile...no tego nie idzie pomylić...

U mnie coś rodzeństwo nie chce się bawić...albo jedno albo drugie kopie...kręci się. Razem to już musi być żeby grandziy...chociaż dziś pod prysznicem od obu dostałam po kopniaku

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

reklama
ja wciąż czekam na pierwszą czkawkę :)
a ruchy czuję mniej więcej tak samo jak Patuska - 15-16 tydzień takie smyranie, a od 18 tygodnia już wyraźne kopniaki :)

Dziewczynki co do bliźniaków jedno i dwujajowych. Ja będę mieć dwóch chłopców nie wiem czy są jedno czy dwujajowi. Ciąża dwuowodniowa i dwukosmówkowa . Gdy zarodek się podzieli do 4go dnia po zapłodnieniu to mogą być jednojajowe, gdy w późniejszym czasie to na bank są dwujajowe.Na usg w 8mym tygodniu widoczny był tylko jeden pęcherzyk... tak się zastanawiam czy może jeden za drugim się schował ? :) albo mam szczęście i będą jednojajowe, a zawsze chciałam mieć bliźniaki i to jednojajowe :)

Ostatnia edycja:
A to wszystko Ok kiedy ma takie maleństwo czkawkę ? I dlaczego to maja ?
Czkawka to normalne zjawisko. Dziecko trenuje połykając wody płodowe. Nic złego mu się nie stanie. Ponoć gdy czkawki są za częste należy odstawić pikantne przyprawy bądź zażywać magnez. Moja córcia w brzuszku miała często czkawki i po porodzie to samo. Kilka razy dziennie i to bardzo długo niekiedy. U
bliźniaków odczuwam podskakiwanie tylko z jednej strony i to bardzo rzadko.

Ja dziś spędziłam ponad 4 godziny na świeżym powietrzu i maluchy wariują jak nigdy dotąd. Dotleniły się tak jak i mamusia :)

Ale się dziś rozpisalyscie - az ciężko mi było nadgonić :p

Koki co się dzieje? Dlaczego jesteś w szpitalu? ?? Mam nadzieje ze juz wszystko w porządku? Który to tydz u Ciebie?

Witaj Mamadla2 wśród nas :)
U mnie to 3 ciaza - ale pierwsza bliźniacza :p - obecnie jestem w 27 tyg i spodziewam się chłopca i dziewczynki. Co do ruchów to takie konkretne zaczęły się na przełomie 15-16 tyg a już ok 13 tyg pojawiały się delikatne laskotania ;)

Justa to już masz teoretycznie ciążę donoszą wiec teraz tylko spokojnie czekać na finał ;)

reklama
Do góry