reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja od początku chciałam cc, jak tylko dowiedziałam się że to bliźniaki. Modlilam się, aby dzieciaki nie były odwrócone glowkowo. Bałam się, że właśnie u jednego może dojść do niedotlenienia.

reklama
Ja gdybym chciała mogłabym rodzic ale bałam się o dzieci i ze cala akcja zakończy się i tak cc. Ja rodziłam w kwietniu i na moje pytanie ile kobiet urodziło blizniaki od stycznia sn, usłyszałam ze jedna. Tak jak mama290 pisze, po sprawie Bonka szpitale nie naciskają na sn przy bliźniętach.

Co do pytania o lekarza w Warszawie ja ze swojej strony mogę polecić dr Iwonę Szymusik i df Katarzynę Kosińską-Kaczyńską. Obie prowadziły moją ciążę w przychodni ciąż mnogich przy szpitalu na Pl. Starynkiewicza. Przyjmują też prywatnie.[/QUOTE]
Hej czy rodzilas tez na starynkiewicza sn czy cc?i jaka jest twoja opinia na temat porodu tam?

Gosia rodziłam w 2014 na Starynkiewicza cc. Oddział położniczy późny Gierek, zero zainteresowania położnych. Rodziłam tam ze względu na prowadzoną tam ciążę i fakt że szpital ma trzeci stopień referencyjności a na tym mi zależało ze względu na dzieci. Lekarze bardzo w porządku. Opieka nad noworodkami super i oddział neonatologiczny też. Gdzieś mi się obiło o uszy że w zeszłym roku porodówka przeszła remont wiec może jest teraz lepiej. Aha i dzieci jak jest w porządku to są od razu z matką, co po cc jest jak dla mnie chore. Moje były jedną dobę podgrzewane wiec chociaż po cc mogłam chwile odetchnąć.
Prowadzisz tam ciążę?

Tak, tez u szymasiuk i bombe ze wzgledu na cukrzyce.jeszcze nie rozmawaialam z nimi o porodzie ale ze wzgledu ze tam prowadze to chcialam tam rodzic, zastanawiam sie wlasnie jaka tam jest opieka po porodzie.

reklama
Dziewczyny z wawy. Swietny lekarz od ciaz mnogich dr Piekarski. Ja rodzilam przez cc w 36.6 tyg. Cc planowana na 37.1 ale chlopaki chcieli wystraszyc matke na halloween. Ciaza dwuowodniowa dwukosmowkowa oprocz gigant mdlosci i wymiotow do 20 tyg i ostatnich dwoch tyg w szpitalu bo sie wystraszylam przepowiadajacych nie mialam innych atrakcji. I polecam poród w szpitalu Orlowskiego moze warunki slabe ale opieka nad dziećmi genialna i to nie tylko do wypisu. Do tej pory mamy kontrolę i nad nami czuwa swietna neonatolog.

Do góry