reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Majeczka gratulację :) A czy czasem na ostatniej wizycie lekarz nie powiedział Ci, że dziewczynki są większe? Jak to jednak usg może mylić i jak tu wierzyć?

Dagos, czy na Twoim suwaczku ciągle pokazuje, że maleństwa mają 4 tyg czy to u mnie coś nie tak?

a nie wiem darunia bo na tablecie nie widze niestety, moze uda sie pozniej wlaczyc komp to sprawdze. i mam nadzieje z ze to u cb cos nie tak. nam dzis stuknie w poludnie 6tyg :-) a nie wiem co bede musiala zrobic jak to jednak u mnie cos nie tak ;/

Majeczka - gratuluje! Super, super!
Bliźnięta od razu z mama... Mozna to uznać za duze wyróżnienie :)

I faktycznie, tez zapamiętałam, ze mialas prognozowanego dwa trzykilowe maluszki. Pewnie to mniejsza to bliźniak 'drugi' :) Taka juz dola ;)

Dagos - gratuluje przetrwania 6 tygodni :) U Was dzis 6, a u nas jutro 4 :)
I w takim razie dzis kończysz polog :)

Gosia - witaj, ja ponownie rodzilam prywatnie w Medicoverze i jestem super hiper zadowolona, ale mieliśmy mega szczęście, za zalapalismy sie na promocje i mieliśmy 2 tygodniowa opiekę nad maluchami na oiomie za darmo.

Na Inflanckiej pracuje moja ginekolog od pierwszej ciazy. Jak byłam u niej raz z bliznietami to mówiła, ze tam bez łachy robia cc w ciazy mnogiej. Ale oni chyba przyjmują takie bardziej donoszone juz.

To prawda moje drogie. Waga dziewczynek zupelnie inna niz na USG. A ku zaskoczeniu blizniak I to mniejsza Tosia :) Najwazniejsze że sa zdrowe i silne. Dzis pan doktor powiedzial ze dziewczynki gotowe do wyjscia. Ale muszą czekać na mamusie niestety :(

Majeczka, to u mnie odwrotnie było. Ja byłam gotowa do wyjścia, ale dzieci niestety nie. Jeżeli chodzi o pierwszeństwo podczas porodu to mówią, że właśnie większy bliźniak wychodzi pierwszy, ale jak widać po Was dziewczyny to się nie sprawdza. U mnie akurat faktycznie Nikodem był większy i wepchnął się siostrze :)

Ja Hanię też miałam od razu przy sobie, natomiast młodego przynieśli mi po dwóch dobach, bo był w inkubatorze. Pani doktor powiedziała mi, że ogólnie lekarze wolą jeżeli bliźniaki rodzą się jako dziewczynki, bo one są silniejsze, co widać bardzo się sprawdza. Majeczka Twoje dziewczynki jak sama widzisz świetnie sobie radzą na tym świecie, Anka, Elenka i Olenka walczą zawzięcie, aby jak najszybciej być w domu. Moja córka też lepiej się sprawowała niż brat. Ale on w sumie leniwy po ojcu jest :)

reklama
Majeczka gratuluję ślicznych córeczek:) Ale super, że już po wszystkim i masz je przy sobie! Rzeczywiście jak to usg może kłamać, ciekawe ile moje będą miały, jak teraz wychodzi po ok. 2,5 kg:biggrin2:

Gosia ja chodzę prywatnie do lekarza ze szpitala Orłowskiego i raczej tam będę rodziła. On jest absolutnie za cc, ale kładzie do szpitala w 35 tc na obserwację i trzyma do porodu- o tym więcej pisała już Dagos:) Zapewne leżenie w szpitalu 2 tygodnie, jeśli nic się nie dzieje jest frustrujące, ale już sobie wytłumaczyłam, że to dla dobra i bezpieczeństwa dzieci. Zastanawiałam się jeszcze nad Madalińskiego, ale byłam na wizycie u ordynatora i powiedział mi, że jeśli dzieci ułożone są główkowo tak, jak u mnie to rodzimy sn...a ja nie chcę ryzykować, o Karowej słyszałam to samo, bo chodziłam na początku ciąży do lekarki stamtąd,

Dagos w którym tygodniu położyli Cię do szpitala?

Do góry