reklama
Ineska1984
Fanka BB :)
Dziewczyny, mam pytanie- czy potrzebne są rożki dla dzieci, używacie, macie zamiar używać? Czy wystarczą kocyki? Co myślicie?
darunia0712
Ineska, ja rożków używałam może z tydzień od wyjścia ze szpitala. A miałam nowe kupione i teraz leżą.
Ineska - dla mnie niezastąpiony. I przy pierworodnym (przez kilka miesiecy) i teraz. Zreszta juz w szpitalu chcą zawijac maluchy w te rozki.
Teraz przy moich wczesniaczkach przy przenosinach z inkubatorow do łóżeczek małe były ubieranie w body i pajac, zawijane w ciepły kocyk i to wszystko w rozek
Teraz przy moich wczesniaczkach przy przenosinach z inkubatorow do łóżeczek małe były ubieranie w body i pajac, zawijane w ciepły kocyk i to wszystko w rozek
Dziewczyny, mam pytanie- czy potrzebne są rożki dla dzieci, używacie, macie zamiar używać? Czy wystarczą kocyki? Co myślicie?
Ja rodziłam w zime i przez pierwsze 2msc owijałam ich w rozki tzn najpierw body+pajac, czasami jeszcze kocyk i to wszystko zawinięte rozkiem. TAk tez spali i lubili być tak otuleni. Kocyki się przydadzą- na spacery, żeby w nocy przykryc itd. z kocyka tez można taki rozek zrobić, tak nim dziecko opatlulic ale rozek wygodnieszy.
Mam pytanie do mam bliźniąt, czy w nocy jak karmicie piersią, to gdy jedno z dzieci sie budzi na jedzonko, to drugie też od razu budzicie i przystawiacie oboje n raz, czy karmicie na zmianę osobno jak się obudza same i chcą jeść??
Ja powiem jak to było u nas. Nigdy nie ogarnęłam karmienia dwojki piersią w tym samym czasie. Jeden jadl zachłannie i mleko tryskalo to drugi się krzusil. Glowy caly czas im gdzies uciekaly, to musiałam ich z tych poduszek wyciagac, no to ten drugi tez leciał, bo tracil rownowage, Nie, ta opcja nie wchodzila w gre. Jak budzili się razem w nocy to nie było przebacz- musieli natychmiast dostać jedzenie. Nie dzizlalo noszenie drugiego, zabawianie czy kołysanie. Mi maz pomagal, za każdym razem i karmiliśmy razem- ja jednego piersią a drugi dostawal butle. Przy kolejnym karmieniu na odwrot. Jak jeden się w nocy budzil to nie budzialam drugiego, bo moi synkowie jak nie byli glodnie to nie jedli i tyle. Nawet jak ich wybudzałam to nie chcieli jesc i miałam rozbudzone dziecko, któremu trudno usnąć a które i tak mi się obudzi za godzine bo wtedy będzie glodne. U nas tez nie było opcji karmienia na spiocha. Jak spali to spali, nie umieli jesc przez sen. Dlatego był taki czas, ze wstawaliśmy do nich z mezem 6x w nocy na jedzenie bo jedli co 2,5-3 godziny i to każdy o innej porze. JEdli po kapieli o 20 i później tak:
A. się budzil o 22:30, M o 23:30, A. o 1, M o 1:30, A. o 3, M o 3:30, A. o 5:30 M. o 6 i już zabawa.
Oj to były ciężkie czasy. Teraz jedza o tych samych poraj +/- 30min. W nocy już raczej nie wstają na karmienie.
Ja nie karmie z piersi, poki co przystawiam i sie uczą, ale jest to tak nieefektywne, ze wole ściągać i dawać moje mleko z butelki.
Spełnilam sie z kp przy synku i dobrze pamietam co to znaczy karmić 3/4 doby
Ja poki co bardzo bardzo bardzo staram sie zachować wypracowany w szpitalu przez pielęgniarki schemat. Jedza co 3h, w nocy mamy ok na 4h.
I zawsze razem! Albo ja ogarniam dwie na raz z butelkami na poduszkach, albo ja cztery ręce jak jest druga para, albo chociaz jedna po drugiej.
Karmiłam kilka razy piersia dwie jednocześnie, jest ok, ale ktos musi pomoc mi je ułożyć. Ale przede wszystkim jak pisałam u nas to z piersi zjedzą 1/4 porcji, a potem i tak butla.
Spełnilam sie z kp przy synku i dobrze pamietam co to znaczy karmić 3/4 doby
Ja poki co bardzo bardzo bardzo staram sie zachować wypracowany w szpitalu przez pielęgniarki schemat. Jedza co 3h, w nocy mamy ok na 4h.
I zawsze razem! Albo ja ogarniam dwie na raz z butelkami na poduszkach, albo ja cztery ręce jak jest druga para, albo chociaz jedna po drugiej.
Karmiłam kilka razy piersia dwie jednocześnie, jest ok, ale ktos musi pomoc mi je ułożyć. Ale przede wszystkim jak pisałam u nas to z piersi zjedzą 1/4 porcji, a potem i tak butla.
Ineska1984
Dzięki Dziewczyny za pomoc! Właśnie kompletuję wyprawkę i zastanawiam się nad przydatnością niektórych rzeczy Ale skoro mówicie, że rożki się przydadzą, to zaraz zamówię:-)
reklama
edytka84
Ja nie uzywalam rozkow chociaż mam 3 po synku poduszki do karmienia teZ bym nie zamawiala jakiejs super extra bo i tak pewnie krótko posłuży a to bez różnicy jaka byle dla bliźniąt. Mi się nawet udawalo samej jakos dziewczyny na te poduszkę polozyc i przystawic ale moje to przysypialy i jedna jadla druga spala a mleko jej sie do buzki lało i zaraz sie krztusila i tak w kółko. Szybko zrezygnowalam z karmienia obu naraz
Podziel się: