reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Melduje po wizycie.
Alan 1750g położony główkowo
Natan 1880g położony miednicowo.
Serduszka dobrze, nerki są. Ogólnie wszystko dobrze i z chłopakami i ze mną :-)
Lekarz jest bardzo zadowolony z tego jak przebiega moja ciąża więc ja się bardzo bardzo cieszę :-)
Za dwa tygodnie będziemy dzwonić do szpitala i pytać kiedy mam planowo wstawić się w szpitalu :p

Anielka- super wiadomości, ładną wagę mają chłopcy, dobrze, że wszystko w porządku. Ja mam wizytę dopiero za tydzień, a już wariuje, jakiś głupi lęk jest we mnie, że niedługo urodze. Zawsze jestem spookojna po wizycie u lekarza, ale to trwa maksymalnie 3 dni. Porażka. Przytylam tylko 9 kg, ważę teraz 68, w pasie za to miałam 68 cm a teraz 105 cm. Ruchy czuję intesywne, póki co nie maleją. Boli mnie czesto dół brzucha, coraz częściej mi twardnieje , nie biorę no-spy, ani regularnie magnezu, sama już nie wiem, czy to ten czas na takie rewelacje, czy jeszcze nie, oby wytrzymać min. 2 tyg, aby dzieci miały wagę 2 kg. Powiedzcie dziewczyny jak to jest u Was na tym etapie? Pozdrawiam.

Witajcie, oj mnie też odrzuciło mięso, za to owoce i warzywa są na topie. Na początku strasznie mnie ciągnęło do słodyczy, od kilku dni jakoś ta chęć przeszła i dobrze, bo już boję się stawać na wagę. W pierwszej ciąży przytyłam prawie 33kg, fakt spadło bardzo szybko, ale przyrost był masakryczny. Teraz mam już na plusie 3 kg.
Podobnie jak Wy żyję od wizyty do wizyty, najchętniej odwiedzałabym gina co tydzień. Na ostatniej wizycie kazał mi przyjechać za miesiąc, więc mu powiedziałam, że nie wytrzymam tyle i przyjadę za trzy tygodnie. Po wizycie też jestem kilka dni spokojna, a później wymyślam i dopatruję się różnych dziwnych objawów.
Ale tak jak piszecie, mam nadzieję, że z moimi maluchami wszystko w porządku.

Dziewczyny z krótkim terminem do rozpakowania - trzymam kciuki, żebyście wytrzymały tyle ile będzie trzeba. Zdaję sobie sprawę, że końcówka jest straszna, ale dacie radę.
Rozpakowanym serdecznie gratuluję! Przede mną jeszcze długa droga i to co mnie przeraża - lato.

Dziewczyny kochane poratujcie! Dopadł mnie wstydliwy problem- hemoroidy pewnie przez męczące mnie zaparcia :-/ czy którąś miala? Może wiecie co można w ciąży zastosować??

Asia kremy są specjalne, teraz nawet na wrześniówkach temat był poruszany...

I wiem, że są one bezpiecznenw ciąży. Podpytaj w aptece.

asia4532 ja gdzies wyczytałam w ksiązce dla ciężarówek ze można 1%maść z hydrocortyzonem aczkolwiek ona jest na Rp, bez Rp można dostać 0,5% maść. Nie jestem przekonana czy faktycznie można bo na inne dolegliwości byly substancje które nigdy bym nie pomyślała ze w ciązy można...Hydrocortyzon zadziała p/świądowo napewno...

Moi dali mi popalic w nocy to padam na pysk doslownie ja mam naprzemienne nastroje mega spiaczke czasem co do hemoroidow to tez mozna czopki I krem tylko za cholere nie moge sobie przypomniec nazwy co do rozstepow to ja mam tak ze mi wylazi kilka ale juz po porodzie:baffled:i za kazdym razem tak mam co do kondycji brzucha to rozciagniety po porzedniej ciazy nie mialam czasu I ochoty sie zajac nim porzadnie a teraz to juz watpie ze sie wciagnie kolezanka chodzla na jakis laser czy cos wiec jak juz urodze I ochlone to sie zabieram za wredote co prawda w bikini nie zamierzam chodzic ale nie lubie takiego opadziucha miec

reklama
Asia4532 mi wyszedł żylak wysoko na udzie. Masakra. Hemorojdow narazie nie mam. Zaparcia miałam przy poprzedniej ciąży. Trzeba dużo pić, jesc rzeczy z blonnikiem, dużo się ruszać :-)

Do góry