reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
W czwartek mam usg, już nie mogę się doczekać jak zobaczę moje księżniczki :* Ciekawa jestem jak już urosły :) wszyscy mi mówią, że mam mały brzuch jak na 16 tydzień z blizniakami. A jak zmierzyłam się w pasie to się zalamalam. Miałam 63 cm przed ciążą, a teraz 84 cm, trochę tłuszczy też się zebrał wrr, będę zrzucać po porodzie :)

Cat, ja tez mam w czwartek wizyte irowniez nie moge sie doczekac :) Mam nadzieje, ze poznam konkretny termin kiedy zostane odeslana do szpitala.
Zazdroszcze tych 63 cm w pasie. Ja przed ciaza mialam 73 cm :/ A teraz? Mierzylam sie jakies 2 tyg temu i mialam 115 cm. To jest dopiero masakra :p Ale moja mama w ciazy z siostra miala 150 cm przed samym porodem i to.z.jednym dzieckiem, takze mysle, ze z nami nie bedzie tak zle :) W ogole.jezeli o mnie chodzi to na szczescie idzie mi tylko w brzuch. Wszyscy mi mowia, ze z tylu w ogole nie widac, ze jestem w ciazy :p Ale pewnie widac, ze kolebie sie na boki :)

Ja mam 87:wściekła/y:w pasie ciekawe ile mi przybedzie ogolnie to w poprzedniej ciazy nie moglam sie doczekac az schudne po I jak juz sie chlopaki urodzili to kompletnie mnie to przestalo interesowac w tej ciazy na starcie schudlam 10kg I nic nie przybieram tylko mi brzuch rosnie ale ze mam zapas z poprzedniej to sie nie martwie:-)

Ja przed ciaza 64cm, teraz prawie 90 cm, chociaż mój lekarz twierdzi, ze mam mały brzuch jak na ciąże blizniacza. Przytyłam 8 kg, ale czasami czuje sie jak słoń haha
Tez nie mogę sie doczekać, kiedy będę mogła założyć szpilki:)

Mi jakoś brakuje baterii, mogłabym spać non stop, bez tego ruchu to mi dupsko rośnie ;( a przed ciążą takie chudr było. To frustrujące, ale zniose wszystko, no może rozstępów nie, więc się smaruję porządnie, liczę, że coś to da. Kurcze rano mi się kręci w głowie, a w ciągu dnia mogłabym tyle spać, myślałam, że to przejdzie, że to tylko na początku ciąży, a u mnie to trwa przez cały 4 miesiąc też. Niedługo zaczniemy 5 i coś czuję, że dalej będę spać. Normalnie padaka jestem. O jedynie w dzień usg jestem nadaktywna, ale po usg z radości też mi się chce spać... Biorę magnez, witaminki wszystko i gucio.., a Wy dziewczęta jak?

Mi też chcę się spać choć mniej niż w pierwszych trzech miesiącach. Brzuszek mam duży jak na 4 m-c :-) mam smaki na owoce i warzywa. Właśnie zjadłam kalafior z bułka tarta :-D

reklama
Do góry