reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
W czwartek mam usg, już nie mogę się doczekać jak zobaczę moje księżniczki :* Ciekawa jestem jak już urosły :) wszyscy mi mówią, że mam mały brzuch jak na 16 tydzień z blizniakami. A jak zmierzyłam się w pasie to się zalamalam. Miałam 63 cm przed ciążą, a teraz 84 cm, trochę tłuszczy też się zebrał wrr, będę zrzucać po porodzie :)

Cat, ja tez mam w czwartek wizyte irowniez nie moge sie doczekac :) Mam nadzieje, ze poznam konkretny termin kiedy zostane odeslana do szpitala.
Zazdroszcze tych 63 cm w pasie. Ja przed ciaza mialam 73 cm :/ A teraz? Mierzylam sie jakies 2 tyg temu i mialam 115 cm. To jest dopiero masakra :p Ale moja mama w ciazy z siostra miala 150 cm przed samym porodem i to.z.jednym dzieckiem, takze mysle, ze z nami nie bedzie tak zle :) W ogole.jezeli o mnie chodzi to na szczescie idzie mi tylko w brzuch. Wszyscy mi mowia, ze z tylu w ogole nie widac, ze jestem w ciazy :p Ale pewnie widac, ze kolebie sie na boki :)

Ja mam 87:wściekła/y:w pasie ciekawe ile mi przybedzie ogolnie to w poprzedniej ciazy nie moglam sie doczekac az schudne po I jak juz sie chlopaki urodzili to kompletnie mnie to przestalo interesowac w tej ciazy na starcie schudlam 10kg I nic nie przybieram tylko mi brzuch rosnie ale ze mam zapas z poprzedniej to sie nie martwie:-)

Ja przed ciaza 64cm, teraz prawie 90 cm, chociaż mój lekarz twierdzi, ze mam mały brzuch jak na ciąże blizniacza. Przytyłam 8 kg, ale czasami czuje sie jak słoń haha
Tez nie mogę sie doczekać, kiedy będę mogła założyć szpilki:)

Mi jakoś brakuje baterii, mogłabym spać non stop, bez tego ruchu to mi dupsko rośnie ;( a przed ciążą takie chudr było. To frustrujące, ale zniose wszystko, no może rozstępów nie, więc się smaruję porządnie, liczę, że coś to da. Kurcze rano mi się kręci w głowie, a w ciągu dnia mogłabym tyle spać, myślałam, że to przejdzie, że to tylko na początku ciąży, a u mnie to trwa przez cały 4 miesiąc też. Niedługo zaczniemy 5 i coś czuję, że dalej będę spać. Normalnie padaka jestem. O jedynie w dzień usg jestem nadaktywna, ale po usg z radości też mi się chce spać... Biorę magnez, witaminki wszystko i gucio.., a Wy dziewczęta jak?

Mi też chcę się spać choć mniej niż w pierwszych trzech miesiącach. Brzuszek mam duży jak na 4 m-c :-) mam smaki na owoce i warzywa. Właśnie zjadłam kalafior z bułka tarta :-D

reklama
Do góry